SHKM Baník Hodonín
Devítka v prvním kole vyloupila orlí hnízdo! Pěti góly se blýskl Jakub Pavlovič
Devítka v prvním kole vyloupila orlí hnízdo! Pěti góly se blýskl Jakub Pavlovič
9. třída
21.9.2024

V zahajovacím kole ligy 9. tříd se hokejisté SHKM Baník Hodonín představili na ledě znojemských Orlů. Baník k vítězství vykročil rázně už v první polovině zápasu, ve které si vypracoval čtyřbrankový náskok. Duel nakonec skončil vítězstvím Baníku 8:5, vynikající výkon předvedl Jakub Pavlovič, který zaznamenal pět branek a celkem si připsal šest kanadských bodů.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
1. kolo, sobota 21.9.2024
HC LERAM Orli Znojmo - SHKM Baník Hodonín
ZNO
5:8
(1:3, 1:2, 3:3)
HOM
Branky a nahrávky: 5. Večeřa (Lukeš), 39. Večeřa, 44. Bušta (Pelánová), 45. Vítek (Večeřa), 59. Cejpek (Hlávková) – 8. Pavlovič J., 9. Pavlovič J., 20. Turner (Pražanová, Šimek), 27. Pavlovič J. (Šurgan), 34. Pavlovič J. (Veselý), 43. Kabaňa (Peš P.), 55. Pavlovič J. (Veselý, Kabaňa), 56. Peš P. (Pavlovič J., Veselý). Rozhodčí: Lahodný — Jaskula, Gabriel. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 22. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 2:5, 2:6, 4:6, 4:8, 5:8.
Zimmermann — Bušta, Hlávková, Kafka (A) — Mandát, Večeřa, Lukeš, Vítek, Tržil, Cejpek, Pokorný (C), Pelánová, Poláček. Trenér: Milan Kello.
Šťastný (Vaculík) — Kabaňa, Veselý (C), Šimek — Skočík, Franta T. (A), Peš P., Filipi, Turner, Šurgan, Salay, Pražanová, Pavlovič J. (A). Trenér: Jaroslav Crlík.

Komentář k zápasu

Skóre utkání otevřel v páté minutě domácí Patrik Večeřa, na rychlé vedení Orlů ale dokázali hosté rychle reagovat. V čase 07:55 srovnal Jakub Pavlovič, který o pouhých třináct vteřin později přidal další trefu a hosté rázem vedli. V samotném závěru první části ještě navýšil náskok slováckého celku David Turner.

Střeleckou chuť hosté a zejména Jakub Pavlovič neztratil ani po přestávce. Mladý hodonínský forvard v sedmadvacáté minutě nejprve ve vlastním oslabení zkompletoval hattrick a o sedm minut později přidal i čtvrtý zásah. dvě minuty před přestávkou se o slovo opět přihlásili i domácí, kteří zásluhou Patrika Večeři snížili na 2:5.

Gólové bohatý zápas gradoval v závěrečné pasáži, kterou odstartoval Lukáš Kabaňa, který vrátil SHKM čtyřbrankový náskok. Znojmo se ale nechtělo vzdát. O dvě minuty později využil přesilovou hru Michal Bušta a po necelé půlminutě snižoval na 4:6 Marek Vítek.

Mladí Baníci ale drama nepřipustili. Pět minut před koncem třetí třetiny se v početní výhodě popáté v utkání zapsal mezi střelce Jakub Pavlovič, na kterého v šestapadesáté minutě navázal Petr Peš a o vítězi bylo rozhodnuto. Domácí Antonín Cejpek pak už jen v předposlední minutě korigoval na konečných 5:8.



další články
Tři góly Baníku na body nestačily, Vyškov doma potvrdil svou sílu
A-Tým
12.10.2024

Hokejisté SHKM zavítali v rámci 8. kola východní skupiny 2. ligy do Vyškova, kde je čekal souboj se třetím týmem tabulky...
Statečný a srdnatý výkon na Havířov nestačil, Baník se skvělými fanoušky v zádech doma padl 1:5
A-Tým
9.10.2024

V utkání 7. kola východní skupiny 2. ligy byl jasným favoritem hostující Havířov, který se v první třetině dostal poměrn...
Dorost po první třetině vedl o dvě branky, pak už se ale trefovali pouze hosté z Hané
Dorost
6.10.2024

V předehrávce 7. kola Regionální ligy dorostu vedli hráči SHKM po první třetině nad Prostějovem 4:2. Po obrátce ale host...