SHKM Baník Hodonín
Střelecké prokletí prolomeno, s Považskou Bystricí ale vinou špatné první třetiny prohráváme o tři branky
Střelecké prokletí prolomeno, s Považskou Bystricí ale vinou špatné první třetiny prohráváme o tři branky
A-Tým
22.8.2024

Druhé přípravné utkání Baníku postavilo do cesty čtvrtý tým loňské první slovenské ligy a Považská Bystrica se spoustou zkušených borců v sestavě prokázala na jihu Moravy své kvality. Hosté se v první třetině ujali tříbrankového vedení, které si nakonec udrželi až do závěrečné sirény. Baník se proti silnému soupeři prosadil až ve druhé polovině utkání, kdy první hodonínský gól v nové sezoně obstaral Jegor Dolkart. Další dvě zeleno-černé trefy přidali David Polesný a Jakub Sajdl. Považská Bystrica ale potvrdila roli favorita a vyhrála v Hodoníně 6:3.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Prip., čtvrtek 22.8.2024
SHKM Baník Hodonín - HK ´95 Považská Bystrica
HOM
3:6
(0:3, 2:2, 1:1)
PBY
Branky a nahrávky: 33. Dolkart (Dobiáš), 40. Polesný (Dobiáš, Hložánek), 47. Sajdl (Sedláček, Bachánek) – 2. Jakubec (Zlocha, Urbánek), 8. Krajč (Lusňák, Sádecký), 18. Krajč (Lusňák), 27. Tománek (Ďurkech, Halama), 38. Lušňák (Scheuer, Krajč), 48. Lušňák (Scheuer, Krajč). Rozhodčí: Pavel - Otáhal, Olšar. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: . Diváci: 341. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5, 3:5, 3:6.
Dolíška (Běhal) - Lašák, Polesný (A), Dolkart, Němec, Švejda, Sedláček, Stuchlík - Hložánek (A), Luža, Dobiáš - Novák, Mach, Michalica - Sajdl (C), Štefka, Bachánek - Laciga, Matěj, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.
Lamper, Maťovčík – Scheuer, Putala, Omelka, Meszároš, Ďurkech, Zlocha, Gachulinec, Lušňák, Turan, Krajč, Urbánek, Zlocha, Jakubec, Tománek, Halama, Ligas, Buchman, Sádecký, Ščasník, Špáník. Trenér: Jakub Ručkay.

Komentář k zápasu

Baník vstoupil do utkání aktivně, ale z první trefy se radovali už na začátku druhé minuty hosté. Střela Zlochy se od jednoho z domácích obránců odrazila smolně přesně na hůl Richarda Jakubce a ten o pravé tyčky mířil přesně do odkryté části hodonínské branky. Druhou trefu přidal slovenský provoligista v sedmé minutě, kdy se po rychlém protiútoku střelou mezi Dolíškovy betony prosadil Samuel Krajč.

Sedm minut před první přestávkou dotlačil důrazný Sajdl puk za brankovou čáru, sudí Pavel ale gól neuznal, protože ztratil kotouč z dohledu. Na konci první části se poprvé vylučovalo a hosté měli výhodu přesilovky. Tu sice Baník ubránil, ale prakticky s návratem vyloučeného Macha na led přidal třetí gól Považské Bystrice opět Samuel Krajč.

První gól Baníku v sezoně měl vzápětí na hokejce Novák, ale hostující golman vyrazil jeho střelu z předbrankového prostoru pravým betonem. Na konci šestadvacáté minuty se do brejku vydali dva hostující útočníci. Přihrávku na najíždějícího spoluhráče dokázal obránce Baníku zblokovat, ale touš se es štěstí odrazil zpět na hůl Romana Tománnka a proti jeho střele byl Dolíška krátký.

Vzápětí mohl snížit Michalica, na kterého zívala opuštěná branka, ale kotouč mu v rozhodující chvíli přeskočil čepel hole. Jen o pár vteřin později byl v ideálně pozici Mach, ale ani on střelecké trápení zeleno-černých neukončil. To se povedlo až v čase 32:31 Jegor Dolkartovi, který se z velkého úhlu trefil přesně do od zadního mantinelu odražené Dobiášovy střely.

V závěru prostřední části šli domácí do tří, dvojnásobné oslabení ubránit dokázali, ale v klasické početní výhodě už inkasovali. Proti přesné střele Patrika Lušňáka, která zaplula pod horní tyč, neměl domácí golman žádnou šanci. Přesilovku si ve zbytku druhé periody zahráli i Hodonínští a přesně se sirénou ukončující tuto část hry vstřelil po Dobiášově pobídce David Polesný druhý gól zeleno-černých. Po čtyřiceti minutách tak byl stav duelu 2:5.

Na začátku poslední třetiny se v přesilovce hostů blýskl parádní zákrokem Dolíška, když tygřím skokem a lopatou své hole zastavil puk mířící do prázdné hodonínské branky. V šestatřicáté minutě sehráli domácí skvěle rychlý brejk, na jehož konci byla přesná střela kapitána SHKM Jakuba Sajdla a už to bylo jen o dvě branky. Jenže hosté dokázali záhy odpovědět. Šestou trefu slovenského celku a poslední gól dnešního zápasu obstaral o necelou minutu později znovu Patrik Lušňák.

Pět minut před koncem mohl Baník ještě korigovat, ale Štefkovo zakončení i následnou Machovu dorážku dokázal Lamper udržet před brankovou čarou.


Ohlasy trenérů

Aleš Bachánek (Hodonín):
Dostáváme zbytečné góly, děláme hloupé chyby, což bylo vidět hlavně v první třetině. Pro většinu hráčů to dnes byl první zápas v sezoně a teprve včera jsme se začali víc věnovat nácviku systémových věcí. Bylo vidět, že v založení máme rezervy. V útočné třetině jsme napadli aktivně, ale vnikaly tam velké díry, což musíme odstranit. Byla tam spousta chyb, ale stejně tak jsem viděl pozitivní věci. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, ale zase nás trápí koncovka. Soupeř je zkušený a kvalitní, mají tam plno extraligových borců a ti své kvality ukázali.

Jakub Ručkay (Považská Bystrica):
Náš výkon se mi líbil. Takticky jsme to zvládli přesně tak, jak jsme chtěli. Možná trochu mrzí tři inkasované góly. Na druhou stranu mě těší přesilovky. Jsme na začátku sezony a víme, na čem ještě musíme zapracovat. Soupeř byl kvalitní a od druhé třetiny nám vzdoroval.

Fotografie ze zápasu

další články
Útočník Petr Peš definitivně potvrzuje svůj comeback! Po roční pauze opět obleče dres Baníku
A-Tým
16.9.2024

Dvaačtyřicetiletý útočník se po loňské sezoně, kterou vynechal vinou velkého pracovního vytížení, vrací na hokejovou scé...
Aleš Bachánek: Je to hodně o sebedůvěře, kterou musíme dostat zpátky na své hokejky
A-Tým
16.9.2024

V tradičním čase před startem ligové soutěže jsme o rozhovor poprosili trenéra A-týmu Baníku Aleše Bachánka, který se vr...
Turnaj v Poličce byl pro hodonínské šesťáky stříbrný, Jakub Horníček byl vyhlášen nejlepším golmanem
Turnaje
15.9.2024

Šesťáci SHKM Baník Hodonín se v sobotu 14. září zúčastnili jednodenního turnaje v Poličce, na kterém obsadili skvělé dru...
Velká facka před startem ligových bojů. Baník doma se Znojmem vysoko prohrál, jediný gól dal Štefka
A-Tým
11.9.2024

Hodonínští hokejisté zakončili přípravné období šestou porážkou v sedmém utkání. Zápas se Znojmem se rozhodl de-facto už...