SHKM Baník Hodonín
Reklamu na hokej před skvělou kulisou rozhodl nešťastný zásah čárového, Baník havířovského favorita pořádně potrápil
Reklamu na hokej před skvělou kulisou rozhodl nešťastný zásah čárového, Baník havířovského favorita pořádně potrápil
A-Tým
3.2.2024

Utkání 34. kola východní skupiny 2. ligy nabídlo tempo, které odpovídá spíš play-off, než duelu základní části. Baník byl vedoucímu celku tabulky více než vyrovnaným soupeřem a díky premiérovému zásahu Pavla Matěje šel i do vedení. Zápas, kterému by slušela spíše remíza, rozhodla deset minut před koncem nechtěná pomoc čárového, po které vstřelil vítěznou branku hostující Antoníček. Duel, kterému 1279 fanoušků vytvořilo skvělou kulisu, nakonec skončil výhrou lídra 4:2. Druhý přesný zásah Baníku zařídil Adam Bachánek.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
34. kolo, sobota 3.2.2024
SHKM Baník Hodonín - AZ Havířov
HOM
2:4
(1:0, 0:1, 1:3)
HAV
Branky a nahrávky: 13. Matěj ( Mach, Vyrůbalík), 49. Bachánek (Zaychik, Sajdl) - 32. Křivohlávek (Spratek), 46. Franek (Ficek, Křivohlávek), 50. Antoníček (Ćmiel), 60. Ćmiel (Antoníček).. Rozhodčí: Kohoutek - Kučera T., Kučera J. Vyloučení: 5:5, navíc Pavlík (HAV) 5+OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely: 29:32. Diváci: 1279. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4.
Piták (Dolíška) - Talafa, Sedláček, Vyrůbalík, Rauš (A), Švejda, Stuchlík - Hložánek, Luža, Dobiáš - Matěj, Mach, Novák - Bachánek, Zaychik, Sajdl (C) - P. Krejčí (A). Trenér: Aleš Bachánek.
Šimonů (Sachr) - Michálek, Kunc, Ševčík, Valenta (A), Vosátko, Ficek, Ščurek - Franek, Křivohlávek, Klimša (A) - Kratochvil, Haas (C), Karafiát - Pavlík, Spratek, Tvrdý - Antoníček, Ćmiel, Apolenář. Trenér: Marek Pavlačka

Komentář k zápasu



Od prvních minut se ve skvělé atmosféře hrál rychlý a pohledný hokej. Havířov mohl otevřít skóre už v první minutě, ale střelu Franeka zastavilo břevno hodonínské branky. Stav se změnil poprvé až ve třinácté minutě, kdy měl Baník výhodu přesilové hry, kterou rychle zužitkoval. Mach našel od levého mantinelu v mezikruží připraveného Pavla Matěje, který si puk zpracoval a poté jej poslal přesně pod horní tyč havířovské branky.

Vedení drželi domácí až do poloviny utkání, kdy se hosté ve vlastním oslabení dostali do brejku, který Jan Křivohlávek zakončil přesnou ranou k pravé tyčce. Přes spoustu šancí na obou stranách čekalo téměř třináct stovek přítomných diváků na další gól až do šestačtyřicáté minuty, kdy Tomáš Franek ukázal, proč je nejproduktivnějším hráčem soutěže. Havířovský útočník se na pravém kruhu opřel do přihrávky a bombou z první propálil Pitáka na bližší tyčku.

Baník mohl hned po buly srovnat, ale Matějova střela skončila na vyrážečce Šimonů. Zaplněné tribuny Zimního stadionu Václava Nedomanského se ale zaslouženého vyrovnání přeci jen dočkaly. V osmačtyřicáté minutě dorazil Šimonů vyraženou Zaychokovu střelu pohotově do brány Adam Bachánek a stav byl 2:2.

Rozhodující moment duelu přišel v polovině poslední dvacetiminutovky. Puk letící ven z hodonínského obranného pásma se od brusle čárového odrazil příhodně pro hosty, kteří se zničehonic dostali do otevřené domácí obrany a Petr Antoníček uklidil svou bekhendovou kličku přesně pod břevno. V závěrečné powerplay pak AZ ještě z hole Matouše Čmiela stvrdil své vítězství čtvrtým gólem.



Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 076, 2. cena: 065, 3. cena: 168, 4. cena: 051, 5. cena: 047, 6. cena: 030, 7. cena: 143, 8. cena: 091, 9. cena: 157.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...