SHKM Baník Hodonín
Dorost otočil v Moravských Budějovicích divokou přestřelku a zvítězil po nájezdech!
Dorost otočil v Moravských Budějovicích divokou přestřelku a zvítězil po nájezdech!
Dorost
20.10.2024

V dramatickém utkání Regionální ligy dorostu dokázal Baník porazit domácí HC Žihadla Moravské Budějovice 7:6 po samostatných nájezdech. Hodonínští vedli po první třetině o dvě branky, ale domácí Žihadla předvedla v průběhu zápasu obrat a necelé tři minuty před koncem vedla 6:5. Baník ale dokázal srovnat, a nakonec i rozhodnout v samostatných nájezdech, ve kterých byli úspěšní Švandelka a Dvořák.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
5. kolo, neděle 20.10.2024
HC Žihadla Moravské Budějovice - SHKM Baník Hodonín
MOB
6:7sn
(1:3, 3:1, 2:2)
HOM
Branky a nahrávky: 10. Veselý (Holík, Hrdlička), 22. Holík (Holíková), 23. Holík (Hrdlička, Veselý), 40. Veselý, 45. Zedník (Svoboda, Gemidžiev), 58. Korčián (Hrdlička, Gemidžiev) – 6. Púchlo (Zhejbal, Švandelka), 12. Dvořák (Zhejbal), 15. Podlucký (Dvořák), 37. Zhejbal (Švandelka), 56. Švandelka (Púchlo), 58. Púchlo (Drabálek), rozh. náj. Švandelka. Rozhodčí: Helešic — Tichý, Palášek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 64. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4, 5:4, 5:5, 6:5, 6:7.
Pospíchal — Holíková, Vaňura, John — Kolek, Kovář, Gemidžiev, Holík (C), Veselý, Korčián, Zoňa, Gemidžiev, Hrdlička, Svoboda, Zedník. Trenér. Peter Pucher.
Tetůr M. (Šťastný) — Kuja, Lazar (A), Jandora, Kempný, Kuča M., Čermák — Švandelka, Drabálek, Rubecký (C), Púchlo (A), Abazaj, Pospíšil, Podlucký, Šácha, Plášek, Dvořák, Zhejbal. Trenér: Zdeněk Jurásek.

Komentář k zápasu

Nedělní zápas 5. kola Regionální ligy dorostu mezi domácími Žihadly a Baníkem přinesl fanouškům napínavou přestřelku plnou zvratů. Už v 6. minutě otevřel skóre hostující Púchlo, kterému nahrávali Zhejbal a Švandelka. I přes rychlé vyrovnání Veselého na 1:1 dokázal Baník opět odskočit, když během několika minut skórovali Dvořák a Podlucký, a první třetinu tak uzavřel Baník s vedením 3:1.

Ve druhé třetině však Žihadla odpověděla dvojicí rychlých gólů Holíka a za stavu 3:3 byli domácí zpět ve hře. Krátce nato přišel další úder z holí Baníku, když Zhejbal v 37. minutě dostal svůj tým znovu do vedení. V závěru periody však Veselý opět srovnal na 4:4 a do poslední části se šlo za vyrovnaného stavu.

Třetí třetina přinesla další strhující vývoj. Nejdříve poslal domácí do vedení Zedník, ale Baník se nevzdával. V 56. minutě Švandelka srovnal. V čase 57:15 se ale skóre opět přelilo na domácí stranu zásluhou Korčiána, který poslal svůj tým do vedení 6:5. Hosté ale nesložili zbraně a o 35 vteřin později poslal zápas do nájezdů Půchlo.

V nich ani jeden ze čtyř domácích nájezdníků nedokázal překonat Tetůra v hodonínské brance, a protože za Baník proměnili Švandelka s Dvořákem, mohli se hodonínští dorostenci radovat z první výhry v sezoně!



další články
Junioři nakonec odčarovali znojemskou branku a prodloužili domácí neporazitelnost
Junioři
25.10.2024

V 8. kole Regionální ligy juniorů doma Baník porazil znojemské Orly 4:2. Domácí dlouho marně doháněli jednobrankovou ztr...
Baník vyhověl žádosti soupeře, sobotní utkání s Opavou je kvůli marodce Slezanu odloženo na prosinec
A-Tým
24.10.2024

Duel 12. kola východní skupiny druhé ligy mezi Baníkem a opavským Slezanem, který měl v sobotu hostit hodonínský zimní s...
Trejd mezi Baníkem a Vyškovem. Do Hodonína se vrací Vojtěch Krejčiřík, opačným směrem putuje Adam Bachánek
A-Tým
22.10.2024

Baník a Vyškov se dohodli na výměně, která přináší změny v sestavách obou týmů. Do Hodonína se vrací útočník
Útočník Jan Štefka z rodinných a pracovních důvodů ukončil své hodonínské angažmá
A-Tým
21.10.2024

Sedmadvacetiletý útočník přišel na Slovácko před letošní sezonou z Vyškova a v dresu Baníku stihl odehrát i s přípravou ...
×
Dnes v 10:40 | 6.tř.
SHKM Baník Hodonín
HC Kometa Brno
×
Dnes v 12:55 | DOR
SHKM Baník Hodonín
HCM Warriors Brno