SHKM Baník Hodonín
Zeleno-černí prohráli pátý zápas v řadě a spadli na předposlední místo tabulky
Zeleno-černí prohráli pátý zápas v řadě a spadli na předposlední místo tabulky
A-Tým
19.10.2024

Hodonínští hokejisté se trápí. V Novém Jičíně prohráli 0:3, padli popáté za sebou a podruhé za sebou nedokázali dát ani jeden gól. K ničemu nebyla Baníku ani střelecká převaha, ani jedna ze střel z hodonínských hokejek nedoputovala až za záda domácího Klimka, který udržel první čisté konto v sezoně. Souboj dvou týmů z chvostu tabulky tak skončil výhrou Ďáblů, kteří poskočili na desátou příčku. Naproti tomu Baník klesl až na dvanácté, předposlední místo východní divize druhé ligy.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
10. kolo, sobota 19.10.2024
HK Nový Jičín - SHKM Baník Hodonín
NJC
3:0
(1:0, 2:0, 0:0)
HOM
Branky a nahrávky: 17. Flok (Škarka, Hruška), 21. Maliník (Hudeček, D. Handl), 23. Gebauer (Hruška). Rozhodčí: Gebauer – Vengřín, Tvrdý. Vyloučení: 5:5, navíc Vosátko (NJI) 5 minut, Mach (HOM) 5 minut. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: . Diváci: 356. Průběh utkání: 3:0.
Klimek (Žurek) – Hruška, Kania, Havlík, Vosátko, Stratil, J. Holáň, D. Holáň – Gebauer (C), Flok, Škarka (A) – D. Handl, Maliník (A), Hudeček – Capil, Kalač, Berka – Štědrý. Trenér: Petr Macháček.
Piták (23. Schnattinger) – Polesný, Zukal, Švejda, Němec, Lašák, Vyrůbalík, Rauš – Dufek (A), Štefka, Novák – Matěj, Peš, Bachánek – Sedláček, Mach, Laciga – Hložánek (A), Sajdl (C), Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu

Začátek zápasu se nesl v nervózním duchu, z čehož také rezultovaly tři vyloučení v prvních devíti minutách. Dvakrát si v početní výhodě zahráli domácí, jednu přesilovku měl i Baník, ale ani jeden z týmů výhodu o jednoho muže nezužitkoval. Skóre se měnilo až v polovině sedmnácté minuty, kdy se za rozhozenou hodonínskou obrnu dostal po Škarkově přihrávce Adam Flok, která střelou na vzdálenější tyč otevřel střelecký účet duelu.

Nastup do druhé části patři jednoznačně Ďáblům, kteří se během dvou minut dostali do tříbrankového trháku. Nejprve v čase 20:49 zakončil brejk dvou na jednoho přesnou ranou z první Roman Maliník a o minutu a půl později dostal až moc času na zakončení Robin Gebauer, který z mezikruží poslal puk přesně pod horní tyčku. Po třetím gólu Ďáblů nahradil Pitáka v brance Baníku Schnattinger. Ve čtyřiatřicáté minutě byl blízko snížení Mach, ale jeho zakončení z rychlého protiútoku mířilo nad horní tyčku Klimkovy branky.

Přesně v půli poslední části nabil Štefka do ideální pozice Hložánkovi, ale ani tato tutovka gólem neskončila. O chvíli později Klimek utěsnil svou pravou tyčku při Pešově dorážce. Osm minut před koncem měl další vyloženou šanci Hložánek, bekhendový pokus hodonínského útočníka z bezprostřední blízkosti skončil na Klimkově výstroji. Jičín se v závěru nikam nehnal a hlídal si třígólový náskok.

Baník si v závěru vytvořil tlak a několik dobrých střeleckých pozic, ale ani v dlouhé přesilovce znásobené hrou bez brankáře střelecké prokletí neprolomil. Po domácí prohře 0:3 s Havlíčkovým Brodem odjíždí se stejným výsledkem i z Nového Jičína.


další články
Junioři nakonec odčarovali znojemskou branku a prodloužili domácí neporazitelnost
Junioři
25.10.2024

V 8. kole Regionální ligy juniorů doma Baník porazil znojemské Orly 4:2. Domácí dlouho marně doháněli jednobrankovou ztr...
Baník vyhověl žádosti soupeře, sobotní utkání s Opavou je kvůli marodce Slezanu odloženo na prosinec
A-Tým
24.10.2024

Duel 12. kola východní skupiny druhé ligy mezi Baníkem a opavským Slezanem, který měl v sobotu hostit hodonínský zimní s...
Trejd mezi Baníkem a Vyškovem. Do Hodonína se vrací Vojtěch Krejčiřík, opačným směrem putuje Adam Bachánek
A-Tým
22.10.2024

Baník a Vyškov se dohodli na výměně, která přináší změny v sestavách obou týmů. Do Hodonína se vrací útočník
Útočník Jan Štefka z rodinných a pracovních důvodů ukončil své hodonínské angažmá
A-Tým
21.10.2024

Sedmadvacetiletý útočník přišel na Slovácko před letošní sezonou z Vyškova a v dresu Baníku stihl odehrát i s přípravou ...
×
Dnes v 10:40 | 6.tř.
SHKM Baník Hodonín
HC Kometa Brno
×
Dnes v 12:55 | DOR
SHKM Baník Hodonín
HCM Warriors Brno