SHKM Baník Hodonín
Tři góly Baníku na body nestačily, Vyškov doma potvrdil svou sílu
Tři góly Baníku na body nestačily, Vyškov doma potvrdil svou sílu
A-Tým
12.10.2024

Hokejisté SHKM zavítali v rámci 8. kola východní skupiny 2. ligy do Vyškova, kde je čekal souboj se třetím týmem tabulky. Baník bohužel od začátku tahal za kratší konec provazu a Vyškovští nakonec zaslouženě a jasně vyhráli o čtyři branky.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
8. kolo, sobota 12.10.2024
Hokej Vyškov - SHKM Baník Hodonín
VYM
7:3
(3:1, 2:1, 2:1)
HOM
Branky a nahrávky: 4. Talafa (D. Vašíček), 9. Lehečka, 17. Lekeš (Talafa, Tomajko), 22. Sebera (D. Vašíček, Zabloudil), 30. D. Vašíček (Talafa, Zabloudil), 49. Sebera (Komínek, M. Dufek), 57. Sebera (D. Vašíček) – 19. Švejda (Luža, Bachánek), 32. Štefka J. (Mach, Novák), 56. Mach (Novák, Peš). Rozhodčí: Čech – Kučera, Bezděk. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Střely: 51:31. Diváci: 165. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3, 7:3.
Šarman – Dufek, Hohl P., Ulbricht, Sedláček J., Hohl D. (A), Hefka, Talafa – Vašíček, Lekeš, Sebera – Tomajko, Komínek (A), Krejčiřík – Zabloudil, Lehečka (C), Bartes – Štefka D., Nesvadba. Trenér: Michal Konečný
Schnattinger (32. Piták) – Sedláček T., Němec, Zukal, Polesný, Švejda, Rauš, Lašák – Mach, Štefka (A), Novák – Matěj, Luža, Bachánek – Hložánek (A), Peš, Dobiáš – Laciga, Sajdl (C), Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu

Vyškovští hráči začali utkání aktivněji a již ve 4. minutě otevřel skóre Tadeáš Talafa, který těžil z přihrávky Daniela Vašíčka. Krátce poté se hrálo ostře, když byl za hrubost vyloučen domácí Štefka, ale Hodonín přesilovku nevyužil. Naopak v 9. minutě přidal v oslabení další gól Vyškova Jakub Lehečka, jenž zvýšil vedení na 2:0. Domácí následně pokračovali v tlaku a v 17. minutě David Lekeš zvýšil už na 3:0. Hodonín našel odpověď až ke konci třetiny, kdy se z dorážky prosadil Jan Švejda.

Druhá třetina nabídla pokračování vyškovské převahy. Ve 22. minutě zvýšil Matěj Sebera na 4:1. Baník se sice snažil o zvrat, ale hostující Zukal šel v polovině zápasu na trestnou lavici a krátce po něm Dominick Vašíček upravil na 5:1. Baník ve 32. minutě snížil zásluhou Jana Štefky, který korigoval na 5:2.

Definitivní klid na domácí hokejky přinesla v 49. minutě druhá dnešní trefa Matěje Sebery. Hodonín se ještě zmohl na odpověď, když Matěj Mach na brankovišti doklepl puk za Šarmana. Poslední slovo si ale vzal hráč zápasu Matěj Sebera, který v 57. uzavřel na konečných 7:3 a zároveň tímto gólem zkompletoval svůj hatrrick.


další články
Tři góly Baníku na body nestačily, Vyškov doma potvrdil svou sílu
A-Tým
12.10.2024

Hokejisté SHKM zavítali v rámci 8. kola východní skupiny 2. ligy do Vyškova, kde je čekal souboj se třetím týmem tabulky...
Statečný a srdnatý výkon na Havířov nestačil, Baník se skvělými fanoušky v zádech doma padl 1:5
A-Tým
9.10.2024

V utkání 7. kola východní skupiny 2. ligy byl jasným favoritem hostující Havířov, který se v první třetině dostal poměrn...
Dorost po první třetině vedl o dvě branky, pak už se ale trefovali pouze hosté z Hané
Dorost
6.10.2024

V předehrávce 7. kola Regionální ligy dorostu vedli hráči SHKM po první třetině nad Prostějovem 4:2. Po obrátce ale host...