SHKM Baník Hodonín
Statečný a srdnatý výkon na Havířov nestačil, Baník se skvělými fanoušky v zádech doma padl 1:5
Statečný a srdnatý výkon na Havířov nestačil, Baník se skvělými fanoušky v zádech doma padl 1:5
A-Tým
9.10.2024

V utkání 7. kola východní skupiny 2. ligy byl jasným favoritem hostující Havířov, který se v první třetině dostal poměrně rychle do dvoubrankového vedení. Ve druhé třetině ale Baník zabral a v přesilovce snížil. AZet ale do druhé přestávky dvěma góly odskočil do vedení 4:1. V poslední dvacetiminutovce padla už jen jedna branka, kterou hosté zpečetili zisk tří bodů.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
7. kolo, středa 9.10.2024
SHKM Baník Hodonín - AZ Havířov
HOM
1:5
(0:2, 1:2, 0:1)
HAV
Branky a nahrávky: 32. Mach (Riedl, Peš) – 5. Konečný (Franek, Bednář), 10. Šuhaj (Franek, Ščurek), 36. Klimša (Bednář, Kunc), 40. Bednář, 53. Klimša (Apolenář). Rozhodčí: Šico – Viskot, Voznička. Vyloučení: 4:3, navíc Štefka a Bachánek (oba HOM) 5 minut, Čmiel a Kunc (oba HAV) 5 minut, Anotiníček (HAV) 5+OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely: 23:30. Diváci: 798. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5.
Piták (Schnattinger) – Riedl, Němec, Zukal, Polesný, Sedláček – Mach, Štefka (A), Novák – Matěj, Luža, Bachánek – Hložánek (A), Peš, Dobiáš – Laciga, Sajdl (C), Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.
Šimonů (Kozel) – Kunc, Michálek, Hrachovský, Chroboček, Ščurek, Valenta (A), Ševčík – Antoníček, Ćmiel, Klimša (A) – Bednář, Šuhaj, Franek – Tvrdý, Pindel, Konečný – Apolenář, Haas (C), Pavlík. Trenér: Marek Pavlačka.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu byl v režii hostí, kteří byli v prvních minutách aktivnější a v páté minutě se po bombě Franeka a nepatrné teči Viktora Konečného ujali vedení. V desáté minutě chybovali domácí v obranné třetině a Franek tentokrát vybídl ke skórování Vojtěcha Šuhaje, který z ideální pozice mezi kruhy trefil přesně.

Ve druhé části se Baník ještě víc osmělil, a i díky vyloučení havířovského Antoníčka se domácí v pětiminutové přesilovce dočkali zaslouženého snížení. Riedlovu ránu od modré Šimonů vyrazil před sebe a Matěj Mach puk ze vzduchu baseballově uklidil ve dvaatřicáté minutě do brány.

Jenže favorit ukázal, že přesilovky taky umí. V šestatřicáté minutě byl na konci rychlé kombinace David Klimša, ke kterému se puk odrazil po nešťastné Švejdově teči. V závěru prostřední periody hráli domácí v početní výhodě, ale po chybě na útočné modré se do brejku dostal Lukáš Bednář, který svůj samostatný únik zakončil čtvrtou přesnou trefou Havířova.

V poslední třetině se hrála zcela vyrovnaná partie. Skóre se měnilo až sedm minut před koncem, kdy se po několika smolných odrazech před hodonínským brankovištěm došoural puk až za brankovou čáru. O chvíli později musel nedobrovolně střídat Dominik Piták, který po zákroku dlaní odhodil vyrážečku a s bolestivou grimasou zamířil na střídačku. Jeho místo tak ve 54. minutě zaujmul Michael Schnattinger, který už ale do konce utkání moc práce neměl.

Baník podlehl lídrovi tabulky 1:5, ale zároveň předvedl asi nejlepší výkon v sezoně, což po utkání ocenili i fanoušci při společné děkovačce.




Výherní čísla zpravodajů

Speciální cena: 099 1. cena: 126, 2. cena: 094, 3. cena: 221, 4. cena: 072, 5. cena: 247, 6. cena: 242, 7. cena: 154, 8. cena: 020.

Ohlasy trenérů

další články
Tři góly Baníku na body nestačily, Vyškov doma potvrdil svou sílu
A-Tým
12.10.2024

Hokejisté SHKM zavítali v rámci 8. kola východní skupiny 2. ligy do Vyškova, kde je čekal souboj se třetím týmem tabulky...
Statečný a srdnatý výkon na Havířov nestačil, Baník se skvělými fanoušky v zádech doma padl 1:5
A-Tým
9.10.2024

V utkání 7. kola východní skupiny 2. ligy byl jasným favoritem hostující Havířov, který se v první třetině dostal poměrn...
Dorost po první třetině vedl o dvě branky, pak už se ale trefovali pouze hosté z Hané
Dorost
6.10.2024

V předehrávce 7. kola Regionální ligy dorostu vedli hráči SHKM po první třetině nad Prostějovem 4:2. Po obrátce ale host...