SHKM Baník Hodonín
Orlí hnízdo zůstalo nevyloupeno, jediný gól Baníku zaznamenal ve Znojmě Erik Hložánek
Orlí hnízdo zůstalo nevyloupeno, jediný gól Baníku zaznamenal ve Znojmě Erik Hložánek
A-Tým
5.10.2024

Hodonínští zahájili sérii zápasů s těžkými soupeři na znojemském stadionu, kde po první třetině gól ztráceli. V polovině utkání Erik Hložánek vyrovnal, ale Orli dvěma rychlými góly strhli vedení opět na svou stranu. V poslední části pak Znojmo dalšími dvěma přesnými zásahy potvrdilo své vítězství. Baník se po porážce 1:5 vrací domů s prázdnou.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
6. kolo, sobota 5.10.2024
HC LERAM Orli Znojmo - SHKM Baník Hodonín
ZNO
5:1
(1:0, 2:1, 2:0)
HOM
Branky a nahrávky: 9. Karafiát (Špaček, Sova), 34. Karafiát (Špaček, Bícha), 35. A. Zeman (Brada, P. Beránek), 47. Masař (Bícha), 55. Pozděna (Denis Bárta) – 33. Hložánek (Dobiáš, Zukal). Rozhodčí: Held – Viskot D., Kučera. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 50:20. Diváci: 1129. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1.
Maláč (Synek) – Sova (C), Böhm, Jenáček, Hrůzek, Motloch, Kubíček, Hodinář – Karafiát, Urban, Špaček – Beránek (A), Zeman (A), Brada – Masař, Havlát, Bícha – Cakl, Bárta, Pozděna. Trenér: Milan Procházka.
Piták (Schnattinger) – Riedl, Němec, Zukal, Polesný, Lašák, Rauš, Švejda – Buršík, Mach, Novák – Hložánek (A), Peš, Dobiáš – Bachánek, Luža, Matěj – Sedláček, Sajdl (C), Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu

Hosté se v první třetině soustředili na obranu, o čemž vypovídá i počet střel, který byl 2:18 ve prospěch soupeře. Hodonínská defenziva i přes jasnou střeleckou i herní převahu Orlů inkasovala jen jednou, a to, když se v deváté minutě dostal puk na hokejku Jiřího Karafiáta, který tváří v tvář Pitákovi trefil přesně pod horní tyč.

Po změně stran se Baník přeci jen osmělil a byl o poznání nebezpečnější. V osmadvacáté minutě mohl vyrovnat Novák, ale hodonínský útočník ani na dva pokusy nedokázal dostat puk do poloodkryté branky. Hostující střídačka se ale srovnání přeci jen dočkala, ve třiatřicáté minutě našel Dobiáš na pravém kruhu volného Erika Hložánka, jehož střela švihem zapadla přesně za vzdálenější tyčku znojemské branky.

Jenže Orli dokázali rychle odpovědět. Na konci čtyřiatřicáté minuty se v přesilovce se po několika odrazech dostal puk k volnému Jiřímu Karafiátovi, který podruhé rozesmutnil své bývalé spoluhráče. O necelou minutu později pak rychlý brejk dva na jednoho zakončil přesně Adam Zeman a rázem to bylo 3:1 pro domácí.

Čtvrtý zásah přidali domácí sedm minut po přestávce, kdy Piták dokázal zneškodnit Bíchovo zakončení, na dorážku Jakuba Masaře už byl ale hodonínský golman krátký. Sedm minut před koncem byl Baník blízko vyrovnání, ale Raušovu střelu dokázal Maláč lapačkou vytěsnit na tyčku.

Tečku za dnešním zápasem tak udělali pět minut před závěrečnou sirénou domácí, přesněji David Pozděna, který zametl do opuštěné části branky Pitákem vyraženou Bártovu střelu. Znojmo po třetinách 1:0, 2:1 a 2:0 porazilo Baník 5:1.



HIGHLIGHTS

Ohlasy trenérů

Petr Hrachovina (Znojmo):
Jsme rádi za další výhru a podporu diváků. Když budeme využívat šance, které máme, můžeme zápasy rozhodovat už dřív. Dnes jsme je nevyužili a ani jsme si moc nepomohli v přesilových hrách. V bráně nás opět podržel Filip Maláč a gól na 3:1 nám vrátil křídla, poté jsme už zbytek zápasu ovládli. Hodonín oproti přípravě hrál více do obrany. Ze začátku nás skoro vůbec nenapadali a jen stáli na modré čáře a čekali. Přesilové hry trénujeme na každém tréninku, máme nacvičené některé signály, ale poté je na hráčích, co na ledě v dané situaci vymyslí.

Aleš Bachánek (Hodonín):
Víme, že Znojmo hraje ofenzivní styl, proto jsme šli do zápasu s tím, že chceme první třetinu uhrát na skóre 0:0. Bohužel jsme udělali jednu chybu a po první třetině jsme 0:1 prohrávali. Ve druhé třetině jsme se začali víc tlačit do útoku, vyrovnali jsme a měli jsme tam i další šance a je škoda, že se pořád v koncovce trápíme. Netvrdím, že jsme domácí přehrávali, ale nebyli jsme daleko od toho, abychom šli do vedení. Bohužel, místo toho jsme dostali dva rychlé góly. Nerad hodnotím rozhodčí, ale… vezeme si domů tři zraněné hráče a ani jeden zákrok nebyl potrestán. První a poslední přesilovku jsme si zahráli 52 vteřin před koncem. Že se vracíme bez bodů nás samozřejmě mrzí, ale ještě víc mrzí právě zranění.

další články
Junioři nakonec odčarovali znojemskou branku a prodloužili domácí neporazitelnost
Junioři
25.10.2024

V 8. kole Regionální ligy juniorů doma Baník porazil znojemské Orly 4:2. Domácí dlouho marně doháněli jednobrankovou ztr...
Baník vyhověl žádosti soupeře, sobotní utkání s Opavou je kvůli marodce Slezanu odloženo na prosinec
A-Tým
24.10.2024

Duel 12. kola východní skupiny druhé ligy mezi Baníkem a opavským Slezanem, který měl v sobotu hostit hodonínský zimní s...
Trejd mezi Baníkem a Vyškovem. Do Hodonína se vrací Vojtěch Krejčiřík, opačným směrem putuje Adam Bachánek
A-Tým
22.10.2024

Baník a Vyškov se dohodli na výměně, která přináší změny v sestavách obou týmů. Do Hodonína se vrací útočník
Útočník Jan Štefka z rodinných a pracovních důvodů ukončil své hodonínské angažmá
A-Tým
21.10.2024

Sedmadvacetiletý útočník přišel na Slovácko před letošní sezonou z Vyškova a v dresu Baníku stihl odehrát i s přípravou ...
×
Dnes v 10:40 | 6.tř.
SHKM Baník Hodonín
HC Kometa Brno
×
Dnes v 12:55 | DOR
SHKM Baník Hodonín
HCM Warriors Brno