SHKM Baník Hodonín
Zeleno-černí doma porazili poslední tým tabulky a vyhráli potřetí v řadě
Zeleno-černí doma porazili poslední tým tabulky a vyhráli potřetí v řadě
A-Tým
2.10.2024

Svěřenci trenéra Bachánka důležité utkání zvládli a před nejvyšší návštěvou kola v moravské divizi 2. ligy porazili Velké Meziříčí 5:2. Horáci se na hodonínském ledě sice dostali do vedení, ale Baník brzy srovnal a ve druhé třetině si vypracoval dvoubrankový náskok. V polovině poslední části sice ex-hodonínský Robin Medek snížil, ale Jihomoravané dvěma góly v devětapadesáté minutě definitivně rozhodli o svém dnešním vítězství.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
5. kolo, středa 2.10.2024
SHKM Baník Hodonín - HHK Velké Meziříčí
HOM
5:2
(1:1, 2:0, 2:1)
VEM
Branky a nahrávky: 10. Novák (Sedláček), 28. Dobiáš (Mach, Němec), 37. Lašák (Štefka, Mach), 59. Luža (Matěj, Bachánek), 59. Mach – 8. Vedral (Burian, Orsech), 49. Medek (Slabý P., Paleček). Rozhodčí: Škach – Mikšík, Kučera. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 25:22. Diváci: 731. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2.
Piták (Schnattinger) – Sedláček, Němec, Zukal, Polesný, Lašák, Rauš, Švejda J. – Štefka, Mach, Novák – Hložánek (A), Peš, Dobiáš – Bachánek, Luža, Matěj – Marek, Sajdl (C), Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.
Bizoň (Juda J.) – Broža, Slabý P., Burian, Ambrož (C), Orsech, Kališ – Juda M., Jaša, Švejda P. – Medek, Paleček, Nesvadba – Meluzin, Vedral, Juráň (A) – Křenek (A). Trenér: Pavel Kubis.

Komentář k zápasu

Velké Meziříčí se v úvodu zápasu dostalo do vedení, když v čase 07:43 skóroval Zdeněk Vedral, který tečoval Burianovo nahození od modré čáry. Hosté však z vedení dlouho netěžili, už za dvě minuty přišlo vyrovnání. Sedláček našel křižným pasem rozjetého Matěje Nováka a hodonínský útočník ranou na zadní tyč překonal brankáře Bizoně. Baník byl aktivnější, chyběla ale lepší střelecká muška, a proto první dějství skončilo plichtou.

Druhá třetina přinesla na hokejky zeleno-černých lepší produktivitu. Nejprve v přesilové hře našel Mach před branku sjíždějícího Vojtěcha Dobiáše, kterému stačilo nastavit dobře hokejku a Baník sel dovedení. Třetí gól pak přidal Necelé čtyři minuty před přestávkou Martin Lašák, který na modré udělal kličku, zbavil se protihráče a následně trefil přesně nad vyrážečku hostujícího golmana.

Hosté se však nevzdávali a po šťastné teči ex-hodonínského Robina Medka v čase 48:52 snížili na rozdíl jediné branky. Jihomoravský celek ale víc svému soupeři nepovolil. Naopak. V devětapadesáté minutě během čtyřiceti vteřin definitivně rozhodl dnešní duel. Nejprve se po krásné souhře s Matějem trefil Dominik Luža a na konečných 5:2 pečetil po výborném napadání Štefky střelou do prázdné branky Matěj Mach.



HIGHLIGHTS



Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 133, 2. cena: 069, 3. cena: 004, 4. cena: 108, 5. cena: 165, 6. cena: 020, 7. cena: 055, 8. cena: 148.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Junioři nakonec odčarovali znojemskou branku a prodloužili domácí neporazitelnost
Junioři
25.10.2024

V 8. kole Regionální ligy juniorů doma Baník porazil znojemské Orly 4:2. Domácí dlouho marně doháněli jednobrankovou ztr...
Baník vyhověl žádosti soupeře, sobotní utkání s Opavou je kvůli marodce Slezanu odloženo na prosinec
A-Tým
24.10.2024

Duel 12. kola východní skupiny druhé ligy mezi Baníkem a opavským Slezanem, který měl v sobotu hostit hodonínský zimní s...
Trejd mezi Baníkem a Vyškovem. Do Hodonína se vrací Vojtěch Krejčiřík, opačným směrem putuje Adam Bachánek
A-Tým
22.10.2024

Baník a Vyškov se dohodli na výměně, která přináší změny v sestavách obou týmů. Do Hodonína se vrací útočník
Útočník Jan Štefka z rodinných a pracovních důvodů ukončil své hodonínské angažmá
A-Tým
21.10.2024

Sedmadvacetiletý útočník přišel na Slovácko před letošní sezonou z Vyškova a v dresu Baníku stihl odehrát i s přípravou ...
×
Dnes v 10:40 | 6.tř.
SHKM Baník Hodonín
HC Kometa Brno
×
Dnes v 12:55 | DOR
SHKM Baník Hodonín
HCM Warriors Brno