SHKM Baník Hodonín
Na bobří hrázi vydoloval Baník v prodloužení dva cenné body!
Na bobří hrázi vydoloval Baník v prodloužení dva cenné body!
A-Tým
28.9.2024

Baník na Valašsku ani jednou neprohrával, třikrát ale přišel o nejtěsnější náskok. Rozhodnutí přinesl až nastavený čas a vítězný gól Vojtěcha Dobiáše. Zeleno-černí na ledě těžkého soupeře potvrdili domácí vítězství nad Technikou a posunuli se na devátou příčku tabulky.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
4. kolo, sobota 28.9.2024
HC Bobři Valašské Meziříčí - SHKM Baník Hodonín
VAM
3:4p
(1:1, 1:2, 1:0 - 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 10. Dluhoš (Vávra, Půček), 27. Vavřík, 56. Půček (Goiš) – 3. Švejda (Luža), 23. Novák (Sajdl, Mach), 31. Bachánek (Luža), 64. Dobiáš (Luža, Riedl). Rozhodčí: Čelechovský – Vengřín, Bubela. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Střely: 48:24. Diváci: 195. Průběh zápasu: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.
Ševců (Slovák) – Dluhoš (A), Holiš, Hamřík, Ďurkáč, Sviták, Baroš, Kočí – Půček, Vávra, Goiš (C) – Koláček, Pospíšil, Vaňo – Stodůlka D., Vavřík, Adámek – Finsterle, Turek, Kozubík. Trenér: Lukáš Plšek.
Schnattinger (Piták) – Riedl, Němec, Lašák, Rauš, Polesný, Stuchlík, Švejda – Hložánek (A), Mach, Novák – Štefka, Peš, Dobiáš – Bachánek, Luža, Matěj – Sedláček, Sajdl (C), Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu

Hodonínští mohli už dnes počítat s výpomocí obránce Vojtěcha Riedla, který bude má do Baníku – stejně jako v loňské sezoně – až do konce ročníku vyřízeny střídavé starty z prvoligového Zlína. A mladý zadák byl i u rozhodující akce duelu. Ale o tom až později.

První gól zápasu viděly necelé dvě stovky fanoušků na meziříčském stadionu už na začátku třetí minuty, kdy se hned po vyhraném buly prosadil přízemní střelou Jan Švejda. Bobři vyrovnali chvíli před polovinou úvodní dvacetiminutovky. V přesilové hře využil dobré clony spoluhráče Jan Dluhoš, jehož střelu Schnattinger viděl až na poslední chvíli.

Slovácký celek si vzal vedení zpět na svou stranu na začátku druhé třetiny. Povedenou přesilovkovou kombinaci zakončil střelou z první Matěj Novák. Vyrovnání Valachům nabídli hosté o čtyři minuty později de-facto sami. Dobiáš při snaze založit přesilovku chyboval v obranném pásmu a Michael Vavřík nabídnutou šancí nepohrdl.

Osm vteřin poté, co se základní hrací doba přehoupla do své druhé poloviny vyhrál Luža v útočné třetině buly přesně pro Adama Bachánka, který na nic nečekal, ranou na vzdálenější tyč prostřelil domácího golmana a Baník se potřetí v duelu dostal do jednobrankového vedení.

To si zeleno-černí drželi až do šestapadesáté minuty, kdy hráli domácí přesilovku. Velký tlak nakonec zakončil Jan Půček, který z bezprostřední blízkosti proměnil Goišovu přihrávku ve vyrovnání. Za stavu 3:3 tak tedy duel dospěl do prodloužení.

Nastavení nakonec rozhodla akce z konce čtyřiašedesáté minuty. Riedlova přihrávka po několika odrazech doputovala na Lužovu hokejku, hodonínský forvard se ale neukvapil a našel nikým nehlídaného Vojtěcha Dobiáše, který vítěznou trefou rozhodl o tom, že druhý bonusový bod z dnešního utkání putuje z Valašska na jih Moravy.


Ohlasy trenérů

Lukáš Plšek (Valašské Meziříčí):
Dnes jsme ze zápasu sice získali bod, ale jsme zklamaný. Měli jsme přes padesát střel, měli jsme osm přesilovek a dáme „jen“ tři góly. Budu se opakovat a vím, že tím vyvinu na kluky tlak, ale máme podle mě neskutečný útok a je potřeba si v momentech, kdy se láme zápas, pomoct. Šance máme, ale nedáme gól. Pak nám soupeř z nějakého protiútoku nebo přesilovky dá gól, a to nás strašně sráží. Musíme dávat víc špinavých gólů. Musíme zlepšit produktivitu a věřím, že se zlepšíme už v dalším utkání v Opavě.

Tom Polák (Hodonín):
Získali jsme na ledě silného soupeře dva cenné body do tabulky a za to jsme rádi, protože se chceme v tabulce posouvat stále výš. Dali jsme první gól, vedli jsme, ale náš výkon byl během zápasu opět hodně nevyrovnaný. Stále to není to, co bychom chtěli hrát i na hřišti soupeře. Pořád je před námi hodně práce. Zapracovat musíme rozhodně na přesilovkách, a to i přes to, že jeden moc pěkný gól jsme v početní výhodě dali. Na druhou stranu naším obrovským problémem je, že jsme ve vlastní přesilovce opět inkasovali. V závěru jsme doslova prohospodařili čtyřminutovou přesilovku, nakonec jsme sami faulovali, a ještě jsme se zbytečně klepali o výsledek. Musíme se začít víc tlačit do brány, v zápase jsme měli dohromady jen 24 střel, to je hrozně málo. Ale jak říkám, dva body bereme. Teď musíme dva bodové zápasy potvrdit s Velmezem doma před našimi fanoušky.

Fotografie ze zápasu

další články
Junioři nakonec odčarovali znojemskou branku a prodloužili domácí neporazitelnost
Junioři
25.10.2024

V 8. kole Regionální ligy juniorů doma Baník porazil znojemské Orly 4:2. Domácí dlouho marně doháněli jednobrankovou ztr...
Baník vyhověl žádosti soupeře, sobotní utkání s Opavou je kvůli marodce Slezanu odloženo na prosinec
A-Tým
24.10.2024

Duel 12. kola východní skupiny druhé ligy mezi Baníkem a opavským Slezanem, který měl v sobotu hostit hodonínský zimní s...
Trejd mezi Baníkem a Vyškovem. Do Hodonína se vrací Vojtěch Krejčiřík, opačným směrem putuje Adam Bachánek
A-Tým
22.10.2024

Baník a Vyškov se dohodli na výměně, která přináší změny v sestavách obou týmů. Do Hodonína se vrací útočník
Útočník Jan Štefka z rodinných a pracovních důvodů ukončil své hodonínské angažmá
A-Tým
21.10.2024

Sedmadvacetiletý útočník přišel na Slovácko před letošní sezonou z Vyškova a v dresu Baníku stihl odehrát i s přípravou ...
×
Dnes v 10:40 | 6.tř.
SHKM Baník Hodonín
HC Kometa Brno
×
Dnes v 12:55 | DOR
SHKM Baník Hodonín
HCM Warriors Brno