SHKM Baník Hodonín
Derby s Technikou přineslo první ligové vítězství! Napínavou bitvu rozhodl dvě minuty před koncem Adam Bachánek
Derby s Technikou přineslo první ligové vítězství! Napínavou bitvu rozhodl dvě minuty před koncem Adam Bachánek
A-Tým
25.9.2024

Baník zvládl vypjaté derby s Technikou a připisuje si první tři body do tabulky. Zeleno-černí po dvou vysokých porážkách a nepřesvědčivých výkonech ukázali velkou bojovnost a odhodlání, a i když k ideálu měl výkon ještě daleko, dokázala parta kapitána Jakuba Sajdla Jihomoravské derby zvládnout. Na první gól Dominika Luži hosté odpověděli osm minut před koncem třetí třetiny, jenže v čase 57:21 rozjásal hodonínský zimák vítěznou trefou Adam Bachánek. Brankář Michael Schnattinger pomohl svému týmu třiceti zákroky.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
3. kolo, středa 25.9.2024
SHKM Baník Hodonín - TECHNIKA HOCKEY BRNO
HOM
2:1
(0:0, 1:0, 1:1)
VSK
Branky a nahrávky: 29. Luža (Bachánek, Rauš), 58. Bachánek (Luža, Matěj) – 52. Popelka (Holík, Račický). Rozhodčí: Jančí – Rakušan, Viskot. Vyloučení: 11:6, navíc Nekvapil (TEC) 5+OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 21:31. Diváci: 725. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
Schnattinger (Piták) - Němec, Rauš, Lašák, Sedláček, Švejda, Stuchlík - Dufek, Mach, Novák - Štefka, Peš, Dobiáš - Bachánek, Luža, Matěj - Hložánek (A), Sajdl (C), Krejčí - Sedlák. Trenér: Aleš Bachánek.
Šurý (Nešpůrek) – Trnka, Ervasti, Forman (A), Holík, Bárta, Kubica, Pospíšil – Harmim, Staněk, Holec (A) – Popelka, Benýšek (C), Vach – Pigl M., Martinec, Nekvapil – Račický, Putz, Pigl T. Trenér: Martin Stloukal.

Komentář k zápasu

Baník vstoupil do derby s odhodláním odčinit před svými fanoušky dvě prohry z úvodních kol. Na hokejkách slováckého celku ale byla vidět nervozita, ale zároveň velká bojovnost od všech hráčů. Hodonínské brankoviště poprvé od úvodního buly strážil Michael Schnattinger, který si v první třetině připsal třináct úspěšných zákroků, a i díky tomu byl po dvaceti minutách stav stále bezgólový.

Skóre se pohnulo poprvé až v polovině zápasu, kdy Bachánek našel volného Dominika Lužu, který svůj nájezd zakončil ukázkovým bekhendovým blafákem a Baník vedl 1:0. Toto skóre vydrželo až do dvaapadesáté minuty, kdy hosté využili v pořadí sedmou přesilovku ke srovnání z hole Adama Popelky.

Baník ale zápas nakonec zlomil na svou stranu. Dvě a půl minuty před koncem duelu dorazil Šurým vyraženou Lužovu střelu do brněnské klece Adam Bachánek, který rozjásal 725 diváků na hodonínském zimním stadionu. Závěr duelu byl ale ještě pořádně dramatický.

Minutu a půl před koncem zachránil doslova na brankové čáře svůj tým obránce Baníku Stuchlík, který obětavým skokem zabránil do brány plachtícímu puku překročit brankovou čáru. Hosté nevyrovnali ani v závěrečné powerplay a fanoušci Baníku si tak mohli poprvé v sezoně vychutnat společně s hráči vítěznou pozápasovou děkovačku.





Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 194, 2. cena: 020, 3. cena: 180, 4. cena: 192, 5. cena: 003, 6. cena: 027, 7. cena: 109, 8. cena: 101.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Derby s Technikou přineslo první ligové vítězství! Napínavou bitvu rozhodl dvě minuty před koncem Adam Bachánek
A-Tým
25.9.2024

Baník zvládl vypjaté derby s Technikou a připisuje si první tři body do tabulky. Zeleno-černí po dvou vysokých porážkách...
Týden hokeje v Hodoníně: Náborová akce vyvolala nadšení téměř čtyřicetí nových hokejistů a hokejistek i jejich rodičů
Info
24.9.2024

V pondělí 23. září odstartoval další díl oblíbené náborové akce, kterou celá hokejová veřejnost už dlouhá léta zná jako ...
Úspěšná loňská soutěž pokračuje! Hlasujte i letos pro náš klub v Kaufland soutěži Puky pomáhají!
Info
24.9.2024

Druhý ročník soutěže společnosti Kaufland PUKY POMÁHAJÍ, ve které mohou fanoušci a obyvatelé našeho regionu pomoci podpo...
Co nejvíc bavilo malého Radka Kučeříka na hokeji? „To je jednoduché – bavil mě hokej!“
Rozhovor
23.9.2024

Hodonín dal hokejovému světu hned několik velkých osobností. Jednou z největších hvězd současnosti, která vyrůstala v na...