SHKM Baník Hodonín
Baník zahájil sezonu domácí prohrou se Žďárem nad Sázavou
Baník zahájil sezonu domácí prohrou se Žďárem nad Sázavou
A-Tým
18.9.2024

Stejně jako v přípravě ani v prvním ostrém duelu sezony hokejisté SHKM doma na soupeře z Vysočiny nestačili. Ráz duelu určila už první část, kterou Plameny vyhrály 3:1. Stejným skóre skončila i druhá perioda a do závěrečné části šli domácí se čtyřgólovým mankem. A tímto rozdílem také utkání skončilo, nic na tom nezměnily ani dva góly – po jednom na každé straně – z posledního dějství. Šanci na další body budou mít Baníci už v sobotu, kdy zajíždí na led posílených šumperských Draků, kteří v prvním kole přivezli dva body z Nového Jičína.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
1. kolo, středa 18.9.2024
SHKM Baník Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou
HOM
3:7
(1:3, 1:3, 1:1)
ZNS
Branky a nahrávky: 20. Štefka (Mach, Novák), 29. Luža (Novák, Štefka), 58. Dufek (Novák, Sedláček) – 13. Dušek (Koukal, Půhoný), 16. Půža, 18. Chlubna (Půhoný, Koukal), 22. Helikar (Wasserbauer, Mlynář), 32. Koukal (Kukla, Půhoný), 36. Půhoný (Koukal, Dušek), 57. Svoboda (Dušek). Rozhodčí: Vaněk – Mikšík, Kučera. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely: . Diváci: 735. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:7, 3:7.
Piták (40. Schnattinger) – Sedláček, Zukal, Polesný, Němec, Švejda, Lašák, Rauš – Novák, Mach, Štefka – Dufek (A), Luža, Dobiáš – Bachánek, Matěj, Sajdl (C) – Krejčí.
Sejpal (Vít) - Kukla, Půža, Ludvík, Pleva (C), Koudelka, Svoboda – Dušek, Koukal, Půhoný (A) – Helikar, Wasserbauer (A), Mlynář – Štola, Jícha, Chlubna – Maštera, Gregar, Šantora.

Komentář k zápasu




Sezonu 2024-25 zahájila nejprve česká státní hymna a následně také čestné buly z rukou starosty města Hodonína Libora Střechy. Zápas začal opatrně a oba týmy se v prvních minutách soustředily především na obranu. V osmé minutě měli domácí přesilovku, v níž ale Sejpala výrazněji neohrozili.

To hosté byli v ve třinácté minutě o poznání úspěšnější. Novákovo vyloučení potrestala nejúdernější formace Plamenů, když na konci kombinace byl Dominik Dušek. Baníkem inkasovaná branka viditelně otřásla, čehož v šestnácté minutě využil Václav Půža, jehož střelu od modré čáry zastavila až síť domácí branky.

V šestnácté minutě se na Pitáka řítil Gregar, ale domácí golman vytáhl výborný zákrok betonem. O necelé dvě minuty později už byl ale třetímu puku v jeho svatyni zabránit nedokázal. Rychlý protiútok Plamenů zakončil Dominik Dušek, který tak přidal druhou trefu v dnešním duelu. V závěru první třetiny mohli snížit Sajdl, ale ani jednu z obrovských možností nedokázal hodonínský kapitán proměnit.

První střelcem Baníku v nové sezoně tak byl až v čase 19:05 Jan Štefka, který z rohu střílenou přihrávkou překvapil a překonal hostujícího brankáře Sejpala. Druhou třetinu ale odstartovala chyba domácích, po které se do pohodlného zakončení dostal Jan Hlikar a hosté opět vedli o tři branky.

Snížit mohl přesně po pěti minutách druhé části Novák, ale hodonínský útočník svůj samostatný nájezd gólem nezakončil. O dvě minuty později měl nabito Mach, ale do jeho střely mířící do prázdně branky strčil na poslední chvíli hokejku jeden z hostujících obránců. Až na konci devětadvacáté minuty se mohli domácí konečně radovat.

Rychlý protiútok potáhl Novák, který našel přesně v jízdě Dominika Lužu, který z těžké pozice střelou z první procedil puk skrz Sejpalovu výstroj až za brankovou čáru. Druhý gól probudil nejen střídačku, ale také fanoušky a Hodonínští nebyli daleko od třetí trefy. Jenže platilo otřepané pravidlo a místo snížení se na druhé straně trefil Petr Koukal a potřetí v zápase Baník ztrácel tři góly. A když v 36. minutě Jiří Půhoný využil přesilovou hru, bylo to už o čtyři branky.

Do poslední části šel za stavu 2:6 do branky SHKM nováček Michael Schnattinger. V pětačtyřicáté minutě byl v dobré pozici Dobiáš, on ani dorážející Luža ale puk do brány dostat nedokázali. V polovině třetí třetiny měl tutovku Rauš, kterého ve druhé vlně našel přesně Sajdl, ale ani tato šance gólem neskončila.

Sedm minut před koncem třetí části měl v přesilové hře na hokejce sedmou trefou hostí Mlynář, ale Schnattinger vytáhl parádní zákrok a pokazil žďárskému střelci gólovou radost. V šestapadesáté minutě už i on ale inkasoval, když přes spoluhráče neviděl lehké nahození od modré čáry z hole Adama Svobody.

Poslední slovo měli nakonec přeci jen domácí, kteří o chvíli později díky dorážce Aleše Dufka snížili na konečných 3:7. Další zápas čeká Bachánkovy svěřence už v sobotu, kdy zajíždí na led šumperských Draků.



Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 119, 2. cena: 183, 3. cena: 210, 4. cena: 179, 5. cena: 026, 6. cena: 162, 7. cena: 159, 8. cena: 112, 9. cena: 136.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Baník zahájil sezonu domácí prohrou se Žďárem nad Sázavou
A-Tým
18.9.2024

Stejně jako v přípravě ani v prvním ostrém duelu sezony hokejisté SHKM doma na soupeře z Vysočiny nestačili. Ráz duelu u...
Tisková konference ADK LH: Druholigové Utkání hvězd 2025 bude hostit Hodonín!
A-Tým
17.9.2024

Dnes po poledni proběhla tisková konference Asociace druholigových klubů, na které bylo mimo jiné oznámeno místo konaní ...
Baník posiluje brankoviště. Na Slovácko přichází z Liberce bronzový medailista z letošního MS juniorů
A-Tým
17.9.2024

Dvacetiletý Michael Schnattinger začínal s hokejem v brněnské Kometě, ze které se mu podařilo probojovat do všech reprez...
Útočník Petr Peš definitivně potvrzuje svůj comeback! Po roční pauze opět obleče dres Baníku
A-Tým
16.9.2024

Dvaačtyřicetiletý útočník se po loňské sezoně, kterou vynechal vinou velkého pracovního vytížení, vrací na hokejovou scé...