SHKM Baník Hodonín
Baník poprvé v přípravě zvítězil! Plameny na jejich domácím kluzišti zničil v přesilovkách i v oslabeních
Baník poprvé v přípravě zvítězil! Plameny na jejich domácím kluzišti zničil v přesilovkách i v oslabeních
A-Tým
3.9.2024

Série proher je u konce! Hokejisté Baníku na pátý pokus konečně okusili v letošní přípravě chuť vítězství. A výhra na ledě Žďáru nad Sázavou chutnala opravdu dobře. Po první vyrovnané třetině Hodonínští odskočili ve druhé části postupně až na čtyřbrankový rozdíl, na který domácí Plameny nedokázaly adekvátně reagovat. V poslední části pak Baník přidal další tři přesné zásahy a zeleno-černí tak svému soupeři oplatili domácí prohru z úvodu přípravy i s úroky. Pěti body se pod jasnou výhru podepsal útočník Jan Štefka.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Prip., úterý 3.9.2024
SKLH Žďár nad Sázavou - SHKM Baník Hodonín
ZNS
3:8
(1:1, 1:4, 1:3)
HOM
Branky a nahrávky: 7. Maštera (Chlubna), 36. Dušek (Mlynář, Půhoný), 45. Kukla (Koukal, Půhoný) - 5. Němec (Štefka), 22. Štefka (Novák, Luža), 24. Novák (Štefka, Mach), 25. Polesný (Novák, Štefka), 34. Luža (Peš, Polesný), 44. Hložánek (Polesný, Sajdl), 56. Dobiáš (Štefka), 59. Novák (Piták). Rozhodčí: Kašpar - Klouda, Arnold. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:4. V oslabení: 0:2. Střely: 24:36. Diváci: ???. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5, 2:6, 3:6, 3:8.
Sejpal - Koukal, Jícha, Půža, Wasserbauer, Kukla, Ludvík, Beran, Elis, Půhoný, Dušek, Mlynář, Štola, Chlubna, Gregar, Šantora, Maštera, Štěpánek. Trenér: Martin Sobotka.
Piták (Dolíška) - Polesný, Zukal, Švejda, Sedláček, Lašák, Němec, Rauš - Novák, Mach, Štefka - Hložánek (A), Luža, Sajdl (C) - Bachánek, Peš (A), Dobiáš - Sedlák, Matěj, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu

Na Vysočinu vyrazil Baník bez několika hráčů, kteří jsou po minulém utkání ve Znojmě bohužel na marodce. Trenér Bachánek tak nemohl počítat s útočníky Alešem Dufkem, Adamem Lacigou ani s Filipem Weintrittem.

První minuty zápasu byly hodně rozhárané, více ze hry ale měli domácí. Ty ale v šesté minutě zpražil gól Jakuba Němce, který puk nejprve vybojoval a následně po Štefkově přihrávce uklidil ve vlastním oslabení do prázdné branky. Vedení ale hostům vydrželo jen necelé dvě minuty. Na konci rychlého protiútoku Žďáru byl Vojtěch Maštěra, který z bezprostřední blízkosti prostřelil Pitáka.

Vedení na hodonínskou stranu vrátil chvíli po změně stran Jan Štefka, který ač v poslední chvíli ztratil stabilitu, dokázal svůj nájezd proměnit přesnou střelou pod vyrážečku domácího brankáře. A první lajna SHKM hned při následujícím pobytu na ledě přidala další trefu. Chybu v domácí obraně potrestal Matěj Novák a Baník rychle vedl o dvě branky.

Když pak o další minut později navyšoval vedení zeleno-černých už na 4:1 David Polesný, byla domácí střídačka zralá na ručník. Baník byl ve druhé části jasně lepší a hlavně produktivnější. Další gól přidal ve 33. minutě v přesilové hře přesnou ranou na bližší tyč Dominik Luža. Žďárští o dvě minuty později snížili na 2:5, když ze druhé vlny najíždějící Dominik Dušek poslal puk přesně pod horní tyčku hodonínské branky.

Do poslední části tak šel slovácký celek s pohodovým třígólovým vedením, které na konci 44. minuty v početní výhodě navýšil Erik Hložánek, který uklidil do branky Polesného vyraženou střelu od modré. Přesilovku na druhé straně využili i domácí, Miroslav Kukla se v nepřehledné situaci nejlépe zorientoval a poslal puk pod Pitákem až do branky.

Baník ale za stav 3:6 žádné drama nedopustil. Čtyři minuty před koncem utkání přidal pojistku v podobě sedmé trefy Vojtěch Dobiáš, který z velkého úhlu vymetl všechny pavučiny v pravé šibenici domácí svatyně a tečku za zápasem udělal v 59. minutě svým druhým gólem v zápase Matěj Novák, který zkušeně proměnil svůj samostatný nájezd.

Baník tak v pátém přípravném zápase konečně ukázal potenciál a na ledě SKLH Žďár nad Sázavou zvítězil jasně a zaslouženě 8:3.


Ohlasy trenérů

Aleš Bachánek (Hodonín):
První třetina byla z naší strany taková nemastná-neslaná. Udělali jsme tam nějaké chyby a dali jsme soupeři šance. Po přestávce jsme systém pozměnili a od té chvíle jsme byli jasně lepší. Kromě přesilovek jsme domácí k ničemu moc nepouštěli. Byli jsme aktivnější, byli jsme víc na puku a eliminovali jsme domácí, kteří mají sílu hlavně v útoku. Dali jsme čtyři branky a vlastně jsme zápas rozhodli. Ve třetí třetině jsme hráli zbytečně moc oslabení, ale to šlo trochu i na vrub sudího, který byl chvílemi možná zbytečně přísný. V útočné třetině jsme byli nadále nebezpeční, a i díky tomu jsme nakonec přidali další góly. Dominik Piták se dostává do dobré formy, což je pro celý tým jenom dobře. Pomáhali mu ale i spoluhráči, kteří spoustu puků zblokovali nebo sebrali na své hokejky. Příprava jde do druhé poloviny a už se nám pomaličku rýsují složení formací. Případnému posílení se nebráníme, ale zatím není nic jistého.

další články
Útočník Petr Peš definitivně potvrzuje svůj comeback! Po roční pauze opět obleče dres Baníku
A-Tým
16.9.2024

Dvaačtyřicetiletý útočník se po loňské sezoně, kterou vynechal vinou velkého pracovního vytížení, vrací na hokejovou scé...
Aleš Bachánek: Je to hodně o sebedůvěře, kterou musíme dostat zpátky na své hokejky
A-Tým
16.9.2024

V tradičním čase před startem ligové soutěže jsme o rozhovor poprosili trenéra A-týmu Baníku Aleše Bachánka, který se vr...
Turnaj v Poličce byl pro hodonínské šesťáky stříbrný, Jakub Horníček byl vyhlášen nejlepším golmanem
Turnaje
15.9.2024

Šesťáci SHKM Baník Hodonín se v sobotu 14. září zúčastnili jednodenního turnaje v Poličce, na kterém obsadili skvělé dru...
Velká facka před startem ligových bojů. Baník doma se Znojmem vysoko prohrál, jediný gól dal Štefka
A-Tým
11.9.2024

Hodonínští hokejisté zakončili přípravné období šestou porážkou v sedmém utkání. Zápas se Znojmem se rozhodl de-facto už...