SHKM Baník Hodonín
Trápení a čekání na první výhru pokračuje. Baník padl i ve čtvrtém testovacím duelu
Trápení a čekání na první výhru pokračuje. Baník padl i ve čtvrtém testovacím duelu
A-Tým
29.8.2024

V prvním přípravném utkání na hřišti soupeře Baník „dojel“ na to, co jej zatím trápí celou přípravu. Špatné nástupy do všech tří třetin a velký počet vyloučených. Navíc už počtvrté během testovacího období slovácký celek inkasoval při vlastní přesilovce. Z ledu loni ještě prvoligového Znojma si tak zeleno-černí odváží čtvrtou prohru, když domácím Orlům podlehli 3:5.

autor:
Jan Hochman, foto: znoj-tyden.cz
Sdílejte článek
 
Prip., čtvrtek 29.8.2024
HC LERAM Orli Znojmo - SHKM Baník Hodonín
ZNO
5:3
(1:0, 1:1, 3:2)
HOM
Branky a nahrávky: 5. Hanula (Cakl), 25. Hodinář (Hanula), 41. Svoboda (Zeman), 50. Bícha (Kubíček, Karafiát), 56. Špaček (Beránek) – 32. Lašák (Štefka, Michalica), 49. Novák (Štefka, Mach), 60. Weintritt (Rauš). Vyloučení: 6:9. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Střely: 46:22. Diváci: 712. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:3.
Maláč (Synek) – Sova (C), Hodinář, Hrůzek, Kubíček, Svoboda, J. Sedláček – Beránek (A), Urban, Bárta, Zeman (A), Hanula, Otava, Špaček, Masař, Bícha, Cakl, Karafiát, Pozděna. Trenér: Milan Procházka.
Piták (Dolíška) – Polesný (A), Lašák, Zukal, Sedláček, Švejda, Rauš, Němec – Novák, Mach, Dufek – Bachánek, Luža, Štefka – Sajdl (C), Peš, Laciga – Hložánek (A), Weintritt, Michalica. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu

Branku Baníku poprvé v sezoně hájila loňská golmanská jednička a účastník premiérového zápasu hvězd 2. ligy Dominik Piták, ani on ale nedokázal v páté minutě zamezit domácímu Radovanu Hanulovi, který se ve skrumáži před hodonínskou brankou dokázal dostat puk do sítě a Orli brzy vedli.

Ve zbytku úvodní části se hrál vyrovnaný hokej, který ale do přestávku už žádný gólový moment nenabídl. To se ale změnilo po 247 vteřinách druhé části, kdy Jan Hodinář dorazil v početní výhodě Hanulovu střelu a Znojmo vedlo už o dvě branky.

Hodonínští si na svůj první zářez museli počkat až do 32. minuty a postaral se o něj svým prvním gólem ve službách Baníku obránce Martin Lašák. V prostředním dějství byli jasně aktivnější domácí, kteří tuto část hry vyhráli na střely 19:4, i přes tuto převahu byl v Nevoga aréně po čtyřiceti minutách hry stav „jen“ 2:1.

Že mají zeleno-černí problém s koncentrací a se začátky třetin se potvrdilo i na začátku třetí periody. Orlům tentokrát stačilo jen38 vteřin k tomu, aby Denis Svoboda vrátil ve vlastním oslabení svému týmu dvoubrankový náskok.

Naději pro Baník vykřesal na začátku 49. minuty v početní výhodě Matěj Novák, který zakončil přesnou přesilovkovou souhru a snížil na 2:3 z hodonínského pohledu. Jenže Znojmo ani ne o dvě minuty později reagovalo další gólovou ranou.

Také v přesilové hře uklidnil domácí lavičku Mikuláš Bícha a SHKM ztrácelo znovu dva góly. Čtyři minuty před třetí sirénou se kotouč odrazil k Marku Špačkovi a domácí útočník navýšil vedení domácích Orlů už na 5:2.

Poslední slovo v dnešním zápase ale měli hodonínští hokejisté. 49 vteřin před koncem utkání pohotovou střelou mezi betony překonal Maláče v domácí brance a dal výsledku konečnou podobu - HC LERAM Orli Znojmo - SHKM Baník Hodonín 5:3.

Ohlasy trenérů

Milan Procházka (Znojmo):
Těžko se mi to hodnotí. Sice jsme vyhráli, ale ta hra nevypadala tak, jak bych chtěl. Bylo tam spoustu nepřesností a chyb. Kdyby proti nám nastoupil zkušenější tým, nebo to bylo během sezóny, tak si myslím, že by výsledek vypadal jinak. Máme za sebou tři zápasy, což ještě není moc. Jinak s přístupem hráčů k tréninku a podobně jsem spokojený. Pořád hledáme ideální složení. Máme tu hráče na zkoušku a zbývají dva přípravné zápasy do začátku sezóny. Všichni se snaží o své místo. Rozhodovat ale nebude jen jejich přístup k práci. Dívám se také, jací jsou to hráči, jak se hodí do kterých kombinací a jakou v sobě mají hokejovost. Nechci předbíhat, ale začátkem září by sestava měla nějak více vykrystalizovat. Čeká nás zápas v Selbu. Je to tým z druhé německé ligy, takže kvalita tam určitě bude. Nesmíme nic podcenit a jít do zápasu naplno. (zdroj: hcorli.cz)

Aleš Bachánek (Hodonín):
Do utkání jsme vstoupili velmi špatně. Udělali jsme spoustu chyb a z toho jsme dostali zbytečné góly. Měli jsme hodně vyloučených a hra byla hodně přerušovaná. Potom už se nám do utkání vracelo těžko. Do příštího zápasu musíme zlepšit všechno. (zdroj: hcorli.cz)

další články
Útočník Petr Peš definitivně potvrzuje svůj comeback! Po roční pauze opět obleče dres Baníku
A-Tým
16.9.2024

Dvaačtyřicetiletý útočník se po loňské sezoně, kterou vynechal vinou velkého pracovního vytížení, vrací na hokejovou scé...
Aleš Bachánek: Je to hodně o sebedůvěře, kterou musíme dostat zpátky na své hokejky
A-Tým
16.9.2024

V tradičním čase před startem ligové soutěže jsme o rozhovor poprosili trenéra A-týmu Baníku Aleše Bachánka, který se vr...
Turnaj v Poličce byl pro hodonínské šesťáky stříbrný, Jakub Horníček byl vyhlášen nejlepším golmanem
Turnaje
15.9.2024

Šesťáci SHKM Baník Hodonín se v sobotu 14. září zúčastnili jednodenního turnaje v Poličce, na kterém obsadili skvělé dru...
Velká facka před startem ligových bojů. Baník doma se Znojmem vysoko prohrál, jediný gól dal Štefka
A-Tým
11.9.2024

Hodonínští hokejisté zakončili přípravné období šestou porážkou v sedmém utkání. Zápas se Znojmem se rozhodl de-facto už...