SHKM Baník Hodonín
Body „Last minute“. Baník v Kopřivnici srovnal 104 vteřin před koncem, v nájezdech rozhodl Luža
Body „Last minute“. Baník v Kopřivnici srovnal 104 vteřin před koncem, v nájezdech rozhodl Luža
A-Tým
7.10.2023

Už to začíná být ohranou písničkou. Baník byl i v utkání na ledě Kopřivnice v první třetině lepší a aktivnější než domácí, přesto opět inkasoval jako první, když v 18. minutě otevřel skóre Filip Indrst. Na další gól si pět stovek přítomných fanoušků muselo počkat až do závěru třetí třetiny, kdy se nejlepšímu hodonínskému střelci Jiřímu Karafiátovi podařilo v čase 58:16 srovnat a poslat zápas do prodloužení. A protože nastavený čas nerozhodl, šlo se až do nájezdů. V nich na domácí straně uspěl jen Michal Velecký, za Baník se trefil v ve druhé sérii Matěj Novák a v posledním desátém nájezdu rozhodl o vítězství zeleno-černých Dominik Luža!

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
5. kolo, sobota 7.10.2023
HC ISMM Kopřivnice - SHKM Baník Hodonín
KOP
1:2sn
(1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)
HOM
Branky a nahrávky: 18. Indrst (Velecký, Petrek) - 59. Karafiát (Luža, Zorko), rozh. náj. Luža. Rozhodčí: Šico - Bubela, Bartoň. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 25:29. Diváci: 502. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Kubáň (Baldik) - Marek, Petrek, Hlaváč, Spurný, Krzak, Hrůzek, Bartošák, Kelnar - Velecký, Sluštík (A), Suchý (A) - Brodek, Pindel, Gola - Pargač, Mach J. (C), Indrst - Raška, Kubík, Mach M. Trenér: Ladislav Majkus.
Piták (Dolíška) - Zorko, Němec, Vyrůbalík, Rauš (A), Bílek, Riedl, Sedláček - Karafiát (A), Luža, Novák - Bachánek, Weintritt, Dobiáš - Sajdl (C), Štědrý, Hložánek - Laciga. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Zápas pátého kola 2. ligy začal opatrně, postupně se ale otěží chytili zejména hodonínští hokejisté, kteří byli v úvodní dvacetiminutovce aktivnější a na střely ji vyhráli 11:6, na góly byl ale úspěšnější soupeř. Tatra přečkala šance zeleno-černých a dvě a půl minuty před přestávkou jí Filip Indrst povedenou individuální akcí zajistil jednobrankový náskok.

Po změně stran byl blízko srovnání Bachánek, ale z bezprostřední blízkosti puk za Kubáně neprocpal. Na druhé straně musel Piták zasahovat proti brejku Hlaváče. Pět minut před přestávkou našlápl ve středním pásmu Dobiáš, ale tváří v tvář ani on Kubáně nepřekonal. Zuby si na domácím brankáři vylámal i Luža, který se pěkně proháčkoval domácí obranou, ale jeho zakončení trefilo Kubáně do levého ramene.

Na začátku třetí periody nabil Novák do jízdy Karafiátovi, příklep hodonínského střelce skončil na pravém Kubáňově betonu. Baník s postupujícím časem vzadu víc a víc riskoval a domácí se častěji dostávali do brejků, jistý Piták ve spolupráci se svými obránci ale všechny nájezdy likvidoval. Zákrok zápasu vytáhl hodonínský golman necelých pět minut před koncem třetí třetiny, kdy ukázkovým rozštěpem sebral z hole gól Suchému.

Když už to vypadalo, že svěřenci kouče Bachánka vyjdou podruhé v řadě gólově naprázdno, otočil ve vlastní třetině bleskově hru až na útočnou modrou Zorko, Karafiát přihrál do jízdy Lužovi, který následně svému parťákovi puk vrátil a Jiří Karafiát svým pátým gólem v sezoně zařídil prodloužení. Ani pětiminutové nastavení vítěze neurčilo, a tak došlo v Kopřivnici na nájezdy.

Gólový účet nájezdů otevřel ve druhé sérii hodonínský Novák, který šikovným zakončením mezi betony pokořil Kubáně. Domácím se podařilo srovnat ve čtvrté sérii, Velecký vytáhl povedený forhendový blafák. Rozhodnutí přinesl až poslední desátý nájezd, ke kterému se rozjel hodonínský Dominik Luža a i jeho skvěle zvládnutý blafák do behkendu rozhodl o tom, že druhý bonusový bod z dnešního utkání putuje na Slovácko.


Ohlasy trenérů

Ladislav Majkus (Kopřivnice):
Hráčům bych chtěl dneska poděkovat za jejich výkon. Dnešní nasazení a chuť vyhrát bylo velké. I přesto, že si bereme “jen” bod, tak moji kluci jsou pro mě dneska vítězové. Dnešní zápas i přes menší počet branek musel fanoušky bavit, protože se bylo na co dívat a atmosféra byla taky parádní! (zdroj: hcismm.cz)

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...