SHKM Baník Hodonín
6., sobota 8.10.2011, ZS Hodonín
SHKM Baník Hodonín - SK Prostějov 1913
HOM
5:2
(1:0,2:1,2:1)
PRO
Branky a nahrávky: 1:0 Stanislav, 2:0 Šmída/Rýpar, 3:0 Šmída/Prčík, 4:2 Prčík/Rýpar, 5:2 Stanislav (power play hostů) Rozhodčí: Ladislav Netopil Vyloučení: 0/1 Využití: 0/0 V oslabení: 0/1 Diváci: 106 Střely na branku: . Průběh utkání: .
Zollpreister (Suchánek) - Kachyňa, Juriga, Helísek, Dufek, Hložánek E. - Prčík, Crlík, Stanislav, Kulyk, Janás - Lidák, Hosťovecký, Hnilica, Šmída, Rýpar - Schenel

Komentář k zápasu

Do utkání nemohli ze strany domácích nastoupit kvůli nemoci Ondra Čech a ani pořád zraněný Martin Hložánek. Obranu tak posílil, stejně jako v N. Jičíně Patrik Lidák.

Ale zpět k utkání. To bylo velice pohledné a především kvalitní a muselo se divákům líbit. Od prvních minut bylo hráno v maximálním tempu, nasazení spolu s kvalitním bruslením na obou stranách. To potvrdilo jen skutečnost, že obě mužstva se nacházejí na špici tabulky I.ligy oprávněně (1.PV, 2.HO). V prvních 7 minutách byli na tom lépe hosté, kteří se ujali hned z kraje vedení, ovšem hl.rozhodčí gól neuznal kvůli postavení hostujícího hráče v brankovišti. Domácí se poté "zvedli" a utkání bylo již oboustranně vyrovnané. Jako první se na radost diváků prosadili domácí. Nejprve Janás po nádherné přihrávce od Prčíka v samostatném úniku svůj nájezd neproměnil, ale jeho snahu dokončil o pár sekund později překvapivou, ale o to přesnější střelou Vojta Stanislav. První třetina tak skončila 1:0 pro domácí tým!

Druhá třetina byla té první velice podobná, jen s tím rozdílem, že se opět více střelecky prosazovali domácí. Po dobrém napadání třetího útoku a přihrávce Rýpara se prosadil Šmída - 2:0. A to nebylo zdaleka vše. Při dalším střídání tohoto útoku si tento opět vynutil chybu soupeře, kterou po střele Prčíka opět využil střelecky pohotový Šmída - 3:0. Blížil se konec třetiny a vypadalo to, že se za takovéhoto stavu půjde i do kabin. Bohužel domácí udělali v této třetině přece jen jednu chybu, která vedla ke skorigování stavu na 1:3. V momentu hry domácího útočníka na útočné modré čáře tento puk tísněn protihráčem ztratil, místo toho, aby jej do třetiny tísněn nahodil a v klidu tak mohli domácí vysřídat. Soupeř mu naopak puk odebral a vyhodil jej z třetiny tak šťastně, že "zapomenutý" útočník hostů svůj samostatný nájezd bravurně proměnil i proto, že domácí obránci v té době teprve dostřídávali. V této fázi utkání se domácí nechali zbytečně strhnout hrou "nahoru - dolů" a v takovém duchu i poslední 2 minuty II.třetiny dohráli. I tak byl stav po dvou třetinách opět o něco lepší - 3:1 pro domácí!

Do třetí třetiny nastoupily domácí s odhodláním odehrát zbývající třetinu do posledních sil a jako tým, kdy každý hráč na ledě ze sebe vydá vše. Domácí hráli jako kolektiv, bojovali jeden za druhého, útočníci poctivě pomáhali obráncům ve hře dozadu. Tím tak zachytávali útoky hostů již na červené nebo na modré čáře, přehustili střední pásmo a získávali tak puky pro rychlé protiútoky. Tento systém hry vydržel až do 55minuty, kdy po jedné z mála chyb nepokrytý hráč hostů u brankoviště snížil na 2:3. To bylo však ze strany hostů vše. Domácí hráči nepřipustili již žádné drama, hráli poctivě až do konce utkání, plnili pokyny trenérů a odměnou jim byli ještě 2 góly v síti hostí. Nejprve Prčík využil dobrého buly Rýpara a střelou od modré čáry v 57 minutě zvýšil na 4:2. Hosté si 2minuty před koncem vzali "Time out", jelikož se vhazovalo v obranném pásmu domácích a po jeho skončení odvolali brankáře. Velmi dobře zahraná buly ze strany domácích a jejich rychlý přístup k hráčům s pukem vyústil v poslední gól, který od červené čáry vsítil ač tísněný do prázdné brány Vojta Stanislav - 5:2!

Tímto výsledkem i utkání skončilo. Domácí tým tak zústává po 6.kole jediným týmem soutěže bez prohry. Závěrem je nutné vyzvednout kolektivní a bojovný výkon celého týmu podpořený velmi dobrým brankářem a především plněním si stanovených úkolů a pokynů trenérské dvojice Čajka, Weber. KLUCI, DĚKUJEME!

Ohlasy trenérů

Patrik Weber,as.trenéra: kluci odehráli v lize doposud nejkvalitnější utkání, k čemuž pochopitelně velkou měrou přispěl i vysoce kvalitní soupeř. Naši hráči hráli s velikým srdíčkem, hráli především kolektivně a když už někdo udělal chybu, spoluhráč ji napravil. A v neposlední řadě si od nás - trenérů nechali poradit a stanovenou taktiku až na malé vyjímky plnili až do konce utkání. Odměnou jim tak je konečný výsledek a důležité vítězství nad jedním z favoritů celé soutěže. Všem hráčům tímto děkuji za předvedený výkon a dovolím si tvrdit, že vítězství jsme si zasloužili o něco více než soupeř!
další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...