SHKM Baník Hodonín
Páťáci v letošní premiéře udolali znojemské Orly, zářil osmibodový Martin Osička
Páťáci v letošní premiéře udolali znojemské Orly, zářil osmibodový Martin Osička
5. třída
28.9.2024

První zápas našich páťáků nabídl divoký zápas, ve kterém padlo celkem devatenáct branek. Hodonínským mladíkům patřila první polovina zápasu, ve kterém si tým vedený Martinem Vyrůbalíkem postupně vypracoval náskok 7:2. Druhá část duelu ale nabídla velkou stíhačku Znojma, které dvě minuty před koncem snížilo na 10:9. Vyrovnaní ale Orlům mladí Hodoňáci nepovolili a po závěrečné siréně se mohli radovat z první výhry.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
1. kolo, sobota 28.9.2024
SHKM Baník Hodonín - HC LERAM Orli Znojmo
HOM
10:9
(6:1, 1:4, 3:4)
ZNO
Branky a nahrávky: 5. Osička (Stránský), 8. Výmola (Osička), 12. Osička (Vindiš), 15. Výmola (Čížek, Osička), 17. Koubek (Polach), 20. Osička (Čížek), 26. Osička, 42. Výmola (Čížek), 44. Vindiš (Osička), 49. Vindiš (Osička) – 7. Bajcar, 22. Sechovec, 30. Bajcar, 32. Bajcar (Vrána), 36. Bajcar, 46. Bajcar, 51. Bajcar, 55. Sechovec, 58. Sechovec (Bartušek). Rozhodčí: Nezval, Bačák. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 42. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1, 6:2, 7:2, 7:5, 9:5, 9:6, 10:6, 10:9.
Helešic — Blechová, Huňady L., Čížek, Kotásek (C) — Vindiš, Ammer, Šimkovič, Kopr, Výmola, Stránský, Koubek, Osička, Polach. Trenér: Martin Vyrůbalík.
Klodner — Vrána, Piálek, Koch, Stromko — Kerber, Lisko, Bajcar (A), Protivínský, Kocián, Joura, Moťka, Šuráň, Vyskočil, Bartušek, Sechovec (C). Trenér: Roman Sechovec.

Komentář k zápasu

První třetina byla jasně v režii hodonínského týmu, který ji vyhrál jasně 6:1. Na první trefu Martina Osičky odpověděl znojemský Adam Bajcar, pak už ale až do přestávky pálili ostrými jen domácí hráči. Dvakrát se trefil Denis Výmola, jednou Jakub Koubek a dvanáct vteřin před koncem první periody zkompletoval hattrick Martin Osička.

Po přestávce se střelecky probudili i hosté. Po gólu Štěpána Sechovce vrátil domácím barvám pětigólový náskok Martin Osička, ale tři trefy znojemského Adama Bajcara v rozmezí šesti minut daly hostům před poslední třetinou naději. Po čtyřiceti minutách tak byl stav 7:5.

I poslední část přinesla napínavou podívanou. Úvod patřil Baníku, který uklidnily trefy Denise Výmoly a Vojtěcha Vindiše. Když se ale v šestačtyřicáté minutě se popáté v utkání zapsal mezi střelce Adam Bajcar bylo to 9:6. Přetahovaná pokračovala i dál. Desátou a jak se nakonec ukázalo i vítěznou branku SHKM vstřelil v devětačtyřicáté minutě Vojtěch Vindiš.

Znojmo v posledních deseti minutách zahájilo velkou stíhačku a díky Adamu Bajcarovi, dvěma zásahům Štěpána Sechovce to bylo dvě minuty před koncem už jen o gól. Poslední dvě minuty ale domácí borci zvládli a po konci zápasu se mohli radovat z první výhry v sezoně.



další články
Junioři nakonec odčarovali znojemskou branku a prodloužili domácí neporazitelnost
Junioři
25.10.2024

V 8. kole Regionální ligy juniorů doma Baník porazil znojemské Orly 4:2. Domácí dlouho marně doháněli jednobrankovou ztr...
Baník vyhověl žádosti soupeře, sobotní utkání s Opavou je kvůli marodce Slezanu odloženo na prosinec
A-Tým
24.10.2024

Duel 12. kola východní skupiny druhé ligy mezi Baníkem a opavským Slezanem, který měl v sobotu hostit hodonínský zimní s...
Trejd mezi Baníkem a Vyškovem. Do Hodonína se vrací Vojtěch Krejčiřík, opačným směrem putuje Adam Bachánek
A-Tým
22.10.2024

Baník a Vyškov se dohodli na výměně, která přináší změny v sestavách obou týmů. Do Hodonína se vrací útočník
Útočník Jan Štefka z rodinných a pracovních důvodů ukončil své hodonínské angažmá
A-Tým
21.10.2024

Sedmadvacetiletý útočník přišel na Slovácko před letošní sezonou z Vyškova a v dresu Baníku stihl odehrát i s přípravou ...
×
Dnes v 10:40 | 6.tř.
SHKM Baník Hodonín
HC Kometa Brno
×
Dnes v 12:55 | DOR
SHKM Baník Hodonín
HCM Warriors Brno