SHKM Baník Hodonín
Přátelák s Technikou se málem nedohrál. Vyhrocené derby vyhráli hosté z Brna a Baník nadále čeká na první výhru
Přátelák s Technikou se málem nedohrál. Vyhrocené derby vyhráli hosté z Brna a Baník nadále čeká na první výhru
A-Tým
27.8.2024

Třetí přípravný zápas hodonínských hokejistů nabídl nejen přestřelku s celkem dvanácti góly, ale také spoustu vyloučení a jednu velkou hromadnou bitku. Zápas nedohrálo sedm hráčů, kteří museli předčasně do kabin, dohrát se ale nemuselo vůbec. Druhou třetinu sudí Held totiž ukončil předčasně. Nakonec se ale „přátelák“ dohrál, premiérový gól Lukáše Zukala ani trefy Jakuba Sajdla, Matěje Nováka, navrátilce Petra Peše a také první gól v hodonínském dresu Tomáše Sedláčka k prvnímu vítězství zeleno-černých v přípravě nestačily.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Prip., úterý 27.8.2024
SHKM Baník Hodonín - TECHNIKA HOCKEY BRNO
HOM
5:7
(3:3, 1:2, 1:2)
VSK
Branky a nahrávky: 8. Zukal (Novák, Štefka), 10. Sajdl (Laciga), 14. Novák (Dobiáš, Štefka), 38. Peš (Michalica, Hložánek), 58. Sedláček (Michalica, Polesný) - 3. Sladký (Forman), 12. Holec (Nekvapil, Forman), 19. Putz (Pigl), 25. Martinec (Holec), 29. Forman (Holec, Nekvapil), 42. Putz (Pigl), 57. Nekvapil (Trnka). Rozhodčí: Held - Viskot D., Smetková. Vyloučení: 8:6, navíc Hložánek, Novák, Němec, Dobiáš (všichni HOM) 5+OK, Harmim, Kepic, Martinec (všichni TEC) 5+OK. Využití: 1:3. V oslabení: 0:1. Střely: 34:28. Diváci: 394. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5, 4:5, 4:7, 5:7.
Dolíška (Piták) – Zukal, Němec, Polesný (A), Rauš, Švejda, Sedláček, Stuchlík - Matěj, Luža, Dobiáš - Novák, Štefka, Dufek - Hložánek (A), Peš, Michalica - Laciga, Sajdl (C), Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.
Šurý (Zlatnický) – Forman, Trnka, Holík, Eruasti, Kubica, Kepic, Nekvapil, Holec (C), Sladký, Pigl, Putz, Laiho, Martinec, Harmin, Račický, Havlíček. Trenér: Martin Stloukal.

Komentář k zápasu

Začátek utkání patřil hostům, kteří si aktivní hrou vynutili přesilovku a v ní Jindřich Sladký už ve třetí minutě zajistil z dorážky Technice vedení. V páté minutě mohl rychle srovnat Laciga, ale ve velké šanci trefil pouze brněnského golmana. Na začátku osmé minuty se už ale slušně zaplněné tribuny mohly radovat.

Štefka pomohl za brankou vybojovat puk pro Nováka, který přihrál na levý kruh Lukáši Zukalovi a letní posila Baníku zaznamenala první trefu v zeleno-černém dresu. O dvě minuty později pak povedenou souhru předvedla dvojice Adam Laciga-Jakub Sajdl a kapitán domácích poslal střelou pod horní tyč svůj tým poprvé v zápase, a vlastně i v sezoně, do vedení.

V polovině prvního dějství si Raušovo nahození Šurý málem sám lapačkou srazil do branky, bývalému brankáři Baníku ale pomohlo břevno. A prakticky z protiútoku Technika vyrovnala. Největší letní posila Brňanů Miroslav Holec zakončil přečíslení přesnou střelou pod břevno.

Necelých sedm minut před přestávkou si Baník vzal vedení zpět. V přesilovce viděl Dobiáš volného Matěje Nováka, který procedil kotouč až za Šurého. Jenže do kabin se šlo přeci jen za vyrovnaného stavu. Střelu Davida Putze od modré čáry hodonínský golman neviděl a puk zapadl přesně pod horní tyč.

V úvodu druhé části šli hosté na čtyři minuty do čtyř. Baník dlouho svíral soupeře v jeho obranném pásmu, ale po zbytečné chybě v defenzivě se prosadila v oslabení Technika. Čtvrtý gól Brna dal ve vlastním oslabení Tomáš Martinec. Ani zbytek početní výhody Baník nedokázal využít a co hůř, chvíli po návratu vyloučeného brněnského hráče hosté opět udeřili.

V čase 28:11 vstřelil gól hostí Lukáš Forman, který z druhé vlny trefil přesně šibenici domácí branky. Na konci 32. minuty nahazoval od modré Švejda, jeho střelu tečoval šikovně Sedláček, ale puk skončil jen na tyčce hostující branky. Šest minut před druhou přestávkou museli hodonínští hokejisté ustát těžké chvíle v dlouhém oslabení tří proti pěti, ale dlouhou výhodu soupeře dokázali zvládnout.

V osmatřicáté minutě sehráli domácí pěknou kombinaci, po ose Hložánek – Michalica zakončoval z předbrankového prostoru přesně mezi Šurého betony Petr Peš a hosté už vedli jen o gól. Samotný konec prostřední části byl hodně nervózní, vše vyvolal zbytečný zákrok hostujícího Kepice, po kterém se strhlo u hostující střídačky několik šarvátek.

Hosté nejprve ústy jejich trenéra pohrozili ukončením zápasu, nakonec byla druhá perioda 41 vteřin před jejím vypršením předčasně ukončena. Na obou stranách bylo po dlouhých debatách uděleno po třech trestech na pět minut plus do konce utkání. Po přestávce se nejprve dohrála necelá minuta druhé části a po změně stran se pokračovalo třetí periodou.

V ní měl nejprve na holi vyrovnání Peš, ale v poslední chvíli mu puk odskočil od čepele, a tak udeřilo na druhé straně. Ve dvaačtyřicáté minutě dorazil vyraženou střelu za Dolíškova záda David Putz a Brno vedlo opět o dvě branky. Sedmačtyřicátá minuta přinesla už sedmý trest do konce utkání, potrestán jím byl hodonínský Dobiáš a Technika měla z dispozici pět minut dlouhou přesilovku.

V ní se hosté prosadit nedokázali, šance na závěrečný tlak Baníku si ale domácí pokazili sami, když špatně střídali a v následné klasické početní výhodě vstřelil v čase 56:14 Michal Nekvapil sedmou branku Techniky.

Baník v závěru už jen kosmeticky upravil skóre na konečných 5:7 z domácího pohledu, z ostrého úhlu uklidil Michalicovu přihrávku do branky Tomáš Sedláček, který prolomil střelecké prokletí, které jej až do dnešního dne v zeleno-černém dresu provázelo. Tečku za zápasem pak sedmapadesát vteřin před koncem udělal a rána hostujícího Holíka, po kterém za Dolíškou zazvonila horní tyč.

Ohlasy trenérů

Tom Polák (Hodonín):
Do zápasu jsme šli s tím, že na soupeře od první minuty vletíme a že budeme hrát dopředu. Sice jsme v první třetině dali tři góly a dvakrát jsme vedli, ale navzdory tomu se nám moc nedařilo. Nemůžeme dostávat tolik gólů po našich, ale opravdu čistě našich velkých a hloupých chybách. Je před námi spousta práce. Musíme hrát poctivě a dodržovat to, co si řekneme. Dominik Piták byl dnes jako dvojka, byl trochu pochroumaný, proto ještě do přípravy nezasáhl. Všechny tři domácí zápasy proto odchytal Ondra Dolíška. Ve čtvrtek jedeme ven a pokud nám Dominik řekne, že je stoprocentně ok, tak by mohl ve Znojmě naskočit.

Peter Juriga (Technika):
Bez ohledu na to, co se stalo na konci druhé třetiny… borci plnili co jsme potřebovali. To, co jsme po nich chtěli, aby hráli, hráli. Ve třetí třetině zapnuli, nakolik jsme dohrávali zápas v jedenácti, takže za mě v tomto stylu velká pochvala pro kabinu.

Fotografie ze zápasu

další články
Útočník Petr Peš definitivně potvrzuje svůj comeback! Po roční pauze opět obleče dres Baníku
A-Tým
16.9.2024

Dvaačtyřicetiletý útočník se po loňské sezoně, kterou vynechal vinou velkého pracovního vytížení, vrací na hokejovou scé...
Aleš Bachánek: Je to hodně o sebedůvěře, kterou musíme dostat zpátky na své hokejky
A-Tým
16.9.2024

V tradičním čase před startem ligové soutěže jsme o rozhovor poprosili trenéra A-týmu Baníku Aleše Bachánka, který se vr...
Turnaj v Poličce byl pro hodonínské šesťáky stříbrný, Jakub Horníček byl vyhlášen nejlepším golmanem
Turnaje
15.9.2024

Šesťáci SHKM Baník Hodonín se v sobotu 14. září zúčastnili jednodenního turnaje v Poličce, na kterém obsadili skvělé dru...
Velká facka před startem ligových bojů. Baník doma se Znojmem vysoko prohrál, jediný gól dal Štefka
A-Tým
11.9.2024

Hodonínští hokejisté zakončili přípravné období šestou porážkou v sedmém utkání. Zápas se Znojmem se rozhodl de-facto už...