SHKM Baník Hodonín
Je vyrovnáno. V komorní jičínské atmosféře vyhráli domácí Ďáblové šťastným gólem v oslabení
Je vyrovnáno. V komorní jičínské atmosféře vyhráli domácí Ďáblové šťastným gólem v oslabení
A-Tým
14.3.2024

I druhý duel osmifinálové série nabídl vyrovnanou bitvu, kterou tentokrát o jeden, a pořádně šťastný gól, lépe zvládli hokejisté Nového Jičína. Ti se v první třetině dvakrát dostali do vedení, jenže góly Filipa Weintritta a Erika Hložánka dokázal Baník dvakrát srovnat. Rozhodující moment dnešního utkání přišel čtyři minuty před koncem druhé části, kdy domácí ve vlastním oslabení dostali puk pár centimetrů za brankovou čáru. Série Baníku s Novým Jičínem je tak po dvou zápasech srovnána a už v sobotu se na hodonínském ledě bude bojovat o mečbol.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
OF2, čtvrtek 14.3.2024
HK Nový Jičín - SHKM Baník Hodonín
NJC
3:2
(2:2, 1:0, 0:0)
HOM
Branky a nahrávky: 5. Květoň (Maliník), 8. Dudáš (Maliník, Flok), 36. Flok (Maliník) - 7. Weintritt (Rauš), 20. Hložánek (Sedláček, Zaichyk). Rozhodčí: Šutara, Čech - Gančarčík, Hladík. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Střely: 30:25. Diváci: 496. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2. Stav série: 1:1.
Klimek (Hořejší) - Gřesík, Andrýsek, Báchor, Holáň D., Hruška, Holáň J., Dudáš - Maliník (A), Flok, Květoň - Hudeček, Olesz, Konečný - Sluštík (A), Gebauer (C), Berka - Handl, Kafka, Škarka - Hilšer. Trenér: Petr Kuboš.
Piták (Dolíška) - Němec, Sedláček, Polesný (A), Rauš (A), Stuchlík, Bílek - Hložánek, Luža, Dobiáš - Weintritt, Mach, Novák - Sajdl (C), Zaichyk, Bachánek - Sedlák, Štědrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu



Baník odcestoval do Jičína v podobném složení, ve kterém nastoupil v prvním duelu v Hodoníně, chyběl jen obránce Jan Švejda.

Vstup do zápasu vyšel lépe domácímu týmu, který v páté minutě poslal rychlou střelou po vyhraném vhazování David Květoň. Zeleno-černí ale dokázali o dvě minuty později srovnat, když se z pravé strany proháčkoval ke střele Filip Weintritt, který trefil přesně bližší šibenici domácí branky.

Vyrovnaný stav ale vydržel jen 38 vteřin. Po rychlém brejku do stal puk do jízdy Martin Dudáš a jeho projektil skončil v pravém horním rohu Pitákovy svatyně. Baník ale i podruhé v první části srovnal. Pět vteřin před koncem se Sedláčkova střela v přesilovce odrazila od Klimkova betonu do brusle Erika Hložánka a hodonínský útočník si i ve druhém zápase připsal šťastnou „fotbalovou“ trefu.

Klíčový moment celého utkání přišel v závěru prostřední třetiny. Baník měl přesilovku, ve kterém se ale do úniku dostali Maliník a Adam Flok, po jehož dorážce z bezprostřední blízkosti doklouzal puk pár centimetrů za brankovou čáru. V poslední třetině se hrál dál naprosto vyrovnaný hokej, do asi největší šance se dostal Olesz, kterého v brejku fauloval Novák. Domácí borec se pak hodně vztekal, že sudí neodpískali trestné střílení ale jen držení Matěje Nováka.

Podobně sporný verdikt byl k vidění i šest minut před koncem třetí části, kdy Květoň poslal mantinel Sedláčka. Hostující zadák zůstal po zákroku bezvládně ležet na ledě, jenže sudí trestali až následnou potyčku Němce s jičínským útočníkem a domácí nakonec hráli dokonce přesilovku.

Jihomoravané v posledních dvou minutách zkusili hru v šesti, ale vyrovnat se jim nepodařilo a Nový Jičín tak po vítězství 3:2 srovnal stav osmifinále na 1:1 na zápasy.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...