SHKM Baník Hodonín
Vyrovnat se v závěru nepodařilo, přípravu jsme zakončili těsnou domácí porážkou s Vyškovem
Vyrovnat se v závěru nepodařilo, přípravu jsme zakončili těsnou domácí porážkou s Vyškovem
A-Tým
14.9.2023

Závěrečný přípravný zápas Drtičů skončil těsnou porážkou. Baník v utkání s Vyškovem doplatil na špatné přesilovky, ale také na spalování šancí. Z mnoha z nich se ujaly jen střely Filipa Weintritta a Aleše Dufka, zatímco za hosty pálil do černého Sebera, Mikulík a Vašíček a tak v posledním testu před ostrým startem zeleno-černí o gól prohráli.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, čtvrtek 14.9.2023
SHKM Baník Hodonín - Hokej Vyškov
HOM
2:3
(2:1, 0:2, 0:0)
VYM
Branky a nahrávky: 16. Weintritt (Dobiáš, Huhtela), 19. Dufek (Novák, Sajdl) – 9. Sebera (Štefka, Vašíček), 27. Mikulík (Štefka, Sebera), 28. Vašíček (Hefka). Rozhodčí: Kohoutek - Husák, Viskot. Vyloučení: 3:4, navíc Karafiát (HOM) 5 minut, Studený (VYS) 5 minut, Krejčiřík (VYS) 5+OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 27:36. Diváci: 348. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
Piták (Dolíška) - Zorko, Němec, Vyrůbalík, Vícha, Sedláček, Bílek - Karafiát, Luža, Novák - Dobiáš, Weintritt, Huhtela - Sajdl, Dufek, Hložánek - Laciga, Štědrý, Sedlák J. Trenér: Aleš Bachánek.
Synek, Šarman, Dluhoš, Holemý, Mikulík, Hohl, Hefka, Studený, Kořének, Tomajko, Janeček, Krejčiřík, Štefka, Sebera, Vašíček, Remert, Popelka. Trenér: Michal Konečný.

Komentář k zápasu


Baník musel v úvodu přečkat čtyřminutové oslabení po nešťastném Hložánkově faulu. Dlouhou přesilovku soupeře ale domácí zvládli na výbornou a Vyškov do žádné velké šance nepustili. Skóre se měnilo až v deváté minutě, kdy se po rychlém kontru dostal puk na hokejku Matěje Sebery, který trefil přesně nad Pitákovo rameno a Vyškov vedl.

Srovnat mohl o chvíli později Karafiát, ale první střela se mezi tři tyče nevešla a následný pokus skončil na hrudníku vyškovského brankáře. Neujalo se ani bekhendové Hložánkovo zakončení. Radost na tribunách mohla vypuknout až v konci šestnácté minuty, kdy se z netradičního místa u modré přesně k tyči trefil Filip Weintritt.

Skvělý závěr první třetiny pak 114 vteřin před pauzou podtrhl druhou brankou Baníku Aleš Dufek, který po Novákově přihrávce potrestal první vyškovské vyloučení v zápase. Po změně stran se do dobré střelecké pozice dostal Huhtela, ale Synek sklapl betony včas. A tak přišel trest na druhé straně. Pouhých osm vteřin stačilo Matěji Mikulíkovi k tomu, aby střelou od modré čáry využil početní výhodu a v sedmadvacáté minutě bylo vyrovnáno na 2:2.

Baník mohl bleskově odpovědět, ale Lužovu střelu zastavila levá tyčka vyškovské branky. A tak opět platilo nedáš – dostaneš. Z vlastního obranného pásma poslal Hefka vzduchem přihrávku na Dominicka Vašíčka, který si puk rukou zpracoval a rychlou střelou trefil přesně vzdálenější šibenici hodonínské branky.

Domácí si ještě do přestávky vypracovali dobré příležitosti, ale ani Zorko a po něm ani Krejčí své šance nevyužili. Činit se ale musel i Piták, který si připsal několik dobrých zákroků. Na začátku poslední třetiny pomohla hostům podruhé v utkání tyčka, tentokrát po střele Weintritta. Ve dvaačtyřicáté minutě ujel v oslabení Huhtela, ale jeho zakončení netrefilo branku.

V polovině závěrečné periody ujel do brejku Dufek, ale ani jeho střela zápěstím vyrovnání nepřinesla. Dvě minuty před koncem třetí třetiny chyboval za hodonínskou brankou Vyrůbalík, ale Piták zákrokem večera znemožnil Seberovi přidat čtvrtou vyškovskou trefu. Baník tlačil, v závěru sáhl i po powerplay, ve které byl k vyrovnání hodně blízko, ale vyškovská obrana všechny šance zeleno-černých ustála a poslední přípravný duel Baníku tak skončil těsnou porážkou.

Ohlasy trenérů

Aleš Bachánek (Hodonín):
Začali jsme dnes „dobře“ – čtyřminutovým oslabením, které jsme ale výborně ubránili a soupeře jsme do ničeho nepustili. Pak jsme se do toho ale vůbec nemohli dostat. Jestli máme těžké nohy… nevím, ale vůbec nám to nejezdilo. Začali jsme děla chyby v obranném pásmu, nedělali jsme to, co jsme si řekli a pořád jsme si to vraceli za vlastní branku. Soupeř nás napadal a pak z toho byly strašné prů*ery.

Michal Konečný (Vyškov):
Na můj vkus to bylo na přípravné utkání až zbytečně moc vyhecované. Myslím si, že jsme dnes vyhráli zaslouženě. Ty zápasy mají náboj už od loňského playoff a podle mého, jsme viděli na to, že šlo o přípravu druhé ligy, velice kvalitní zápasů. My jsme to dnešní vítězství potřebovali, po těch dvou domácích nešťastných zápasech s Opavou a Velkým Meziříčím. Jsem rád, že jsme do dnes umlátili a ubojovali, i když nám chyběla první lajna.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...