SHKM Baník Hodonín
První výhra! Baník po gólové přestřelce porazil trnavské Gladiátory
První výhra! Baník po gólové přestřelce porazil trnavské Gladiátory
A-Tým
23.8.2023

Zeleno-černým vyšla na trnavském zimním stadionu skvěle první třetina, kterou Jihomoravané vyhráli 3:0. Jenže domácí zápas nevzdali a na začátku 29. minuty bylo vyrovnáno. Baník ale rychle přispěchal s ráznou odpovědí a dvěma slepenými góly v rozmezí dvou minut získal opět dvoubrankový náskok. Gladiátoři se sice dostali rychle zpět do kontaktu, ale podruhé už srovnat nedokázali. Štempl na hodonínské vítězství dali Drtiči dvě minuty před koncem a Trnavy tak jedou domů s první výhrou nové sezony.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, středa 23.8.2023
HK Trnava - SHKM Baník Hodonín
TRV
4:6
(0:3, 4:2, 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 21. Galimov (Holovič, Haščič), 26. Miklík (Kukumberg, Alapuranen), 29. Alapuranen (Kukumberg, Miklík), 32. Miklík (Škultéty) – 9. Plastinin (Rauš, Laciga), 18. Novák (Sajdl, Vyrůbalík), 20. Sajdl (Novák), 30. Novák (Sajdl, Kraut), 32. Dobiáš (Sajdl), 58. Bachánek (Rauš, Plastinin). Rozhodčí: Stano, Novák - Vystavil, Frimmel. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely: 31:31. Diváci: 100. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:5, 4:5.
Nagy (31. Hollý) – Korím, Korytko, Škultéty, Marko, Štefanka, Dúžek, Ejem - Galimov, Holovič, Haščič - Miklík, Kukumberg, Dúžek - Kupka, Záhradník, Alapuranen - Urban, Litavec, Yakovlev. Trenér: Martin Baran.
Piták (Dolíška) - Švejda, Němec, Vyrůbalík (A), Rauš (A), Bílek, Sedláček T. - Kraut, Sajdl (C), Novák - Dobiáš, Weintritt, Bachánek - Plastinin, Laciga, Huňady. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu



Na první gól se čekalo do začátku deváté minuty, kdy skóre otevřel Denis Plastnin. Hodonínský útočník pohotově zareagoval na Raušovu střelu, kterou trnavský golman neudržel a běloruský mladík, který je v Baníku na zkoušku, obkroužil branku a zasunul puk za Nagyho, který se nestihl včas přesunout k tyčce. Také druhou trefu utkání obstaralo mužstvo v zeleno-černých dresech. V osmnácté minutě předvedli krásnou souhru Sajdl se zakončujícím Matějem Novákem, který z předbrankového prostoru nedal Naggymu žádnou šanci zasáhnout.

Už už to vypadalo, že Hodonín půjde do kabin s dvoubrankovým náskokem, když se necelou půlminutu před koncem první části předal ve středním pásmu Novák puk rozjetému Jakubu Sajdlovi a hodonínský kapitán střelou zpoza obránce procedil puk skrze domácího golmana do trnavské brány potřetí. Baník byl v první třetině lepší a aktivnější a zcela po zásluze vedl o tři góly.

To ale nechtěli nechat domácí hráči jen tak bez odezvy. Prakticky hned z první akce druhé třetiny přišlo snížení z hole Bulata Galimova, v šestadvacáté minutě už byli Gladiátoři na dostřel po gólu devětadevadesátinásobného bývalého reprezentanta Slovenska Michela Miklíka a o tři minuty později, přesně v čase 28:15 vyrovnal Fin v trnavských službách Aapo Alapuranen. Gladiátorům ale radost z vyrovnání vydržela jen chvíli. O necelou minutu později totiž Baník předvedl nejhezčí akci zápasu. Kraut našel Sajdla, ten si věděl o tom, že mu za zády najíždí Matěj Novák a skvělou a přesnou zadovkou našel letní posilu z Třebíče, která se trefila v dnešním utkání už podruhé.

Trnava dostala vzápětí možnost srovnat v přesilovce, v ní ale ukázal příkladnou bojovnost kapitán Baníku, který šikovně postrčil puk do středního pásma pro Vojtěcha Dobiáše, který svůj samostatný únik zakončil střelou mezi Naggyho betony a Baník v čase 31:19 opět vedl o dva góly. Trnava ale nakonec přesilovku přeci jen využila. Střelou z „Ovečkinovy kanceláře“ snížil na 4:5 z domácího pohledu opět Michel Miklík.

Po divokých dvanácti minutách, které nabídly stovce přítomných diváků šest gólů, se hra zklidnila a do druhé sirény se už skóre neměnilo. V poslední části se Gladiátoři snažili o vyrovnání, ale žádná z osmi střel na hodonínskou branku za Pitákem neskončila. Myšlenky na závěrečný tlak pak v osmapadesáté minutě definitivně sebral šestý gól Baníku. Ten obstaral šikovnou dorážkou Raušovy střely z otočky před brankovištěm Adam Bachánek.

Baník tak srovnal svou bilanci se slovenskými prvoligovými týmy v přípravných zápasech na 1:1 a připsal si první výhru v nové sezoně.

Ohlasy trenérů

Aleš Bachánek (Hodonín):
Utkání mi ukázalo spoustu věcí. S dnešním výkonem jsem celkem spokojený, v obranné fázi nám to ještě skřípe a je potřeba na tom pracovat. Ale jak jsem říkal už včera po utkání s Topoľčany, jsme na začátku přípravy. Jsem rád, že některé lajny si už začínají sedat a bylo vidět, že si kluci spolu rozumí. Hráli jsme proti velmi silnému a obrovsky zkušenému mužstvu a uhráli jsme s ním velmi dobrý výsledek. Chtěl bych pochválit Dominika Pitáka, protože nás několikrát podržel. Stejně tak ale i soupeřův golman nám chytil několik velmi dobrých šancí. Dali jsme pěkné góly, ale bylo to i tím, že obrany v této fázi ještě nefungují úplně na sto procent. Z mého pohledu to bylo kvalitní a vyrovnané utkání.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...