SHKM Baník Hodonín
Baník bez pěti obránců základní sestavy na Nový Jičín nestačil, navíc přišel o Jakuba Sajdla a Vojtěcha Dobiáše
Baník bez pěti obránců základní sestavy na Nový Jičín nestačil, navíc přišel o Jakuba Sajdla a Vojtěcha Dobiáše
A-Tým
10.2.2024

Oslabený Baník podal na jičínském ledě srdnatý výkon. V průběhu druhé třetiny dokázal díky gólům Denise Zaychika a Matěje Macha srovnat na 2:2, na další dva zásahy domácích už ale Jihomoravané odpověď nenašli. Už tak prořídlá soupiska zeleno-černých po dnešku počítá bohužel další citelné ztráty. Utkání v Jičíně nedohráli útočníci Jakub Sajdl a Vojtěch Dobiáš.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
36. kolo, sobota 10.2.2024
HK Nový Jičín - SHKM Baník Hodonín
NJC
4:2
(1:0, 2:2, 1:0)
HOM
Branky a nahrávky: 12. Květoň (Maliník, Flok), 23. Konečný (Flok, Květoň), 40. Maliník, 46. Flok (Květoň, Kuboš) - 25. Zaychik (Hložánek, Sedláček), 38. Mach (Matěj, Švejda). Rozhodčí: Koziol - Bartek, Hladík. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely: 38:18. Diváci: 478. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.
Hořejší (Klimek) - Báchor, Holáň D., Holáň J., Gřesík, Hanák, Kuboš, Hruška, Dudáš - Berka, Olesz, Flok - Květoň, Hilšer, Konečný - Handl, Hudeček, Sluštík (C) - Škarka, Maliník (A), Zdeněk. Trenér: Dominik Kafka.
Piták (Dolíška) - Billa, Sedláček, Bílek, Rauš (A), Švejda, Stuchlík - Hložánek, Luža, Dobiáš - Matěj, Mach, Novák - Bachánek, Zaychik, Sajdl (C) - Krejčí, (A), Bárta, Laciga - Huňady. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu



Baník byl v prvních minutích aktivní, ale postupně začali přebírat iniciativu domácí hráči, kteří se na konci dvanácté minuty dostali do vedení. Maliník našel zpoza branky mezi kruhy číhajícího Davida Květoně, který střelou z první otevřel skóre utkání. Po změně stran měli domácí k dispozici jednu ze svých dnešních početních výhod, na jejíž konci byla pohledná kombinace a gól Viktora Konečného, po kterém Nový Jičín vedl ve třiadvacáté minutě 2:0.

Následovala další přesilovka domácích, ve které ale ujel do brejku Hložánek. Jeho zakončení dokázal jičínský golman zneškodnit, ale na dorážku Denise Zaychika už byl krátký a v pětadvacáté minutě bylo sníženo na 2:1 z domácího pohledu. V šestatřicáté minutě byl vyloučen domácí Báchor a Hodonínští svou jedinou přesilovku v zápase přetavili po necelé půlminutě ve vyrovnávací trefu. Ne úplně typickou přesilovkovou kombinaci zakončil Matěj Mach přesně do „pátého růžku“ jičínské branky.

V závěru prostřední části si smolnou chvilku vybrala hodonínská golmanská jednička. Čtyři vteřiny před sirénou se Pitákovi při pokusu o vyhození svezl kotouč po lopatě, a to tak nešťastně, že černá guma skončila na hokejce Romana Maliníka, pro kterého bylo snadnou záležitostí uklidit puk do zcela opuštěné hodonínské branky.

Šest minut po začátku poslední dvacetiminutovky ďáblové opět odskočili na rozdíl dvou branek. Adam Flok si sjel mezi kruhy, kde jej našla Květoňova přihrávka a následná střela švihem skončila přesně v levé šibenici hodonínské branky. V osmapadesáté minutě měl na hokejce snižující trefu Matěj, ale brankáři Jičína pomohlo břevno.


Ohlasy trenérů

Tom Polák (Hodonín):
Dnešní zápas, který se hrál v naprosto komorní atmosféře, se nám bohužel nepodařil od první minuty. Nedařilo se nám hlídat předbrankový prostor, odkud jsme inkasovali tři góly. Na začátku druhé třetiny jsme dostali gól na 2:0, ale pak jsme se dokázali dvěma góly v oslabení a v přesilovce zvednout. Čtyři vteřiny před přestávkou jsme po nešťastné Pityho rozehrávce dostali gól na 3:2, který byl nakonec vítězní. Hokej je hra chyb, kolikrát udělá chybu hráč v poli, ale ta není tolik vidět, protože ji pak golman dokáže napravit. To prostě k hokeji patří. Do třetí třetiny jsme udělali změny ve formacích, ale nedokázali jsme skóre zlomit na naši stranu. Kuba Sajdl odstoupil ze zápasu už po první třetině, Vojta Dobiáš po tvrdém střetu s domácím hráčem z poloviny poslední části také nedohrál. Uvidíme, jak to bude vypadat v pondělí na tréninku, snad už budeme moci zařadit do sestavy Honzu Štědrého. Musíme počkat do pondělí a doufat, že ta zranění nebudou vážná. No a ve středu na Technice musíme vybojovat tři body.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...