SHKM Baník Hodonín
Černá série ukončena! Baník doma rozstřílel Havlíčkův Brod, hattrickem pomohl k jasnému vítězství Dominik Luža
Černá série ukončena! Baník doma rozstřílel Havlíčkův Brod, hattrickem pomohl k jasnému vítězství Dominik Luža
A-Tým
7.2.2024

Přes pomalejší rozjezd, a ne úplně ideální výkon v první třetině, vedli hokejisté Baníku po dvaceti minutách nad neoblíbeným protivníkem díky trefám Dominika Luži a Vojtěcha Riedla 2:0. Druhá část byla naopak plně v režii domácího mužstva, přesto ale prostřední perioda skončila nerozhodným skóre 1:1. V poslední části ale domácí odpor soupeře definitivně zlomili, když nejprve třetím gólem dovršil hattrick Dominik Luža a v závěru pak dal výsledku konečnou podobu Matěj Mach. Baník na čtvrtý pokus doma konečně porazil Havlíčkův Brod 5:1, zaknihoval veledůležité tři body a díky tomu navýšil náskok na svého soupeře už na devět bodů.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
35. kolo, středa 7.2.2024
SHKM Baník Hodonín - BK Havlíčkův Brod
HOM
5:1
(2:0, 1:1, 2:0)
HBR
Branky a nahrávky: 4. Luža (Hložánek, Rauš), 19. Riedl (Dobiáš, Talafa), 39. Luža (Talafa, Dobiáš), 45. Luža (Hložánek, Riedl), 57. Mach (Matěj, Novák) - 37. Pártl (Kopic, Endál). Rozhodčí: Šico - Bartoň, Frais. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 31:37. Diváci: 762. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.
Piták (Dolíška) - Talafa, Sedláček, Riedl, Rauš (A), Švejda, Vyrůbalík, Stuchlík - Hložánek, Luža, Dobiáš - Matěj, Mach, Novák - Bachánek, Zaychik, Sajdl (C) - Krejčí P. (A), Bárta, Laciga – Huňady. Trenér: Aleš Bachánek.
Cinka (Nedvěd) - Novák (C), Dvořák, Vacík, Kerber, Krejčí M., Benák - Tecl, Valášek (A), Košťál - Endál, Pártl, Kopic - Bureš, Havlát, Voříšek (A) - Pavelec, Dymák. Trenér: Aleš Kraučuk.

Komentář k zápasu



V první třetině měli výrazně více ze hry hokejisté z Vysočiny. Jasně o tom svědčí poměr střel úvodní periody, který vyzněl jasně 15:5 pro hosty, Baník ale vyučoval produktivitu. Ve čtvrté minutě načal gólový účet duelu po rychlém protiútoku Dominik Luža, který Hložánkovu křižnou přihrávku přes celé pásmo přetavil v první branku Baníku.

Havlíčkův Brod mohl srovnat o chvíli později ve vlastním oslabení, ale po dorážce jednoho z hostů pomohla Pitákovi jeho pravá tyč. Hosté byli hodně aktivní a svým pohybem nutili domácí tým k chybám, vzadu ale všechno hasil pozorný Piták. V závěru prvního dějství domácí odskočili do dvoubrankového náskoku, postaral se o to ve hře čtyř proti čtyřem Vojtěch Rield, kterého do střelecké pozice výborně uvolnil Talafa.

Po změně stran se karta otočila. Jasně více ze hry měli domácí hráči, kteří ale zahazovali jednu šanci za druhou. Nejblíže gólu byl v polovině prostřední třetiny Bárta, ale jeho střela jenom zazvonila o brankovou konstrukci havlíčkobrodské branky. A tak přišel trest na druhé straně. Z nenápadné akce po otočení kolem branky dokázal u levě tyče najít mezírku Filip Pártl, který snížil na 1:2 z pohledu hostí. Baník ale rychle získal dvoubrankový náskok zpět.

V přesilové hře hosté chybovali v obranném pásmu a za brodskou obranou se ocitla trojice Dobiáš – Talafa a zakončující Dominik Luža, pro kterého bylo lahůdkovou záležitostí uklidit puk do prázdné branky. V úvodu poslední dvacetiminutovky pomohla Pitákovi podruhé v zápase tyčka a o chvíli později se opět přihlásilo o slovo staré známé nedáš – dostaneš. Hložánkovu střelu z levého kruhu vyrazil hostující brankář betonem přesně na hůl dojíždějícího Dominika Luži, který tak v 45. minutě zkompletoval svůj hattrick.

A branková konstrukce za domácím brankářem zvonila ještě jednou, a to osm minut před koncem po Havlátově dorážce. Definitivní podobu získal dnešní výsledek necelé čtyři minuty před koncem zápasu, kdy se po skrumáži před Cinkovým brankovištěm dostal kotouč na hůl Matěje Macha a hodonínský útočník svou třináctou trefou v sezoně uzavřel na konečných 5:1 pro zeleno-černé.



Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 163, 2. cena: 102, 3. cena: 037, 4. cena: 191, 5. cena: 097, 6. cena: 190, 7. cena: 058, 8. cena: 150, 9. cena: 096.

Ohlasy trenérů

Tom Polák (Hodonín):
Do první třetiny jsme nevstoupili dobře, naštěstí jsme ale dali první gól, což nám určitě pomohlo. Od druhé třetiny se nám ale začalo dařit hrát to, co jsme chtěli a díky tomu jsme si vypracovali docela dost šancí. Myslím si, že jsme po druhé třetině mohli klidně vést i větším rozdílem. Odehráli jsme dobré utkání, celý tým to odmakal na sto procent a zapsali jsme tři důležité body. Teď už ale musíme přepnout a soustředit se na Nový Jičín, který nás čeká v sobotu. Jsme rádi, že jsme Havlíčkův Brod dokázali konečně porazit i doma a prolomili jsme tu smůlu.

Aleš Kraučuk (Havlíčkův Brod):
Příčina dnešní porážky je jasná – dali jsme jen jeden gól a pět jsme jich dostali. To budeme asi jen těžko vyhrávat zápasy, že jo… Dnes rozhodl nedůraz v předbrankovém prostoru, domácí nám z těchto míst dali tři góly. My jsme naopak nebyli dostatečně důrazní, a přesto, že jsme si příležitosti připravili, domácí golman to pochytal a dali jsme jenom gól. Vůbec bych neviděl důvod porážky v tom, že za sebou máme dva těžké víkendové zápasy ve dvou dnech. Ty příčiny jsou úplně někde jinde.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...