SHKM Baník Hodonín
Baník vedl na půdě favorita už 3:1, domácí Havířov pak ale pěti góly v řadě rozhodl o svém vítězství
Baník vedl na půdě favorita už 3:1, domácí Havířov pak ale pěti góly v řadě rozhodl o svém vítězství
A-Tým
16.12.2023

Poprvé v sezoně Baník odešel ve dvou po sobě jdoucích zápasech z ledu jako poražený. Po zaváhání ve Valašském Meziříčí si Bachánkova družina body neodvezla ani z ledu favorita všech favoritů – z Havířova. Na první trefu domácích, kterou obstaral Jiří Karafiát, odpověděli zeleno-černí dokonale a góly Jana Štědrého, Vojtěcha Riedla a Vojtěcha Dobiáše vedli hosté na začátku druhé části 3:1. Pak se ale ukázala síla Azetu, který do druhé přestávky dvěma slepenými góly srovnal a v závěrečné periodě pak třemi zásahy rozhodl o svém vítězství 6:3.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
23. kolo, sobota 16.12.2023
AZ Havířov - SHKM Baník Hodonín
HAV
6:3
(1:2, 2:1, 3:0)
HOM
Branky a nahrávky: 3. Karafiát (Křivohlávek), 25. Franek (Bednář), 26. Křivohlávek (Klimša, Karafiát), 41. Křivohlávek (Klimša, Havlík), 42. Bednář (Haas, Valenta), 59. Křivohlávek (Karafiát, Spratek) - 4. Štědrý (Bachánek, Rauš), 14. Riedl (Mach, Sedláček), 23. Dobiáš (Luža, Piták). Rozhodčí: Blaha - Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely: 42:18. Diváci: 995. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 6:3.
Šindelka (Halouzka) - Havlík, Kunc, Ševčík, Valenta, Vosátko, Ficek, Ščurek - Klimša (A), Křivohlávek, Karafiát – Franek, Haas (C), Bednář - Tvrdý, Spratek, Kratochvil - Mrva (A), Ćmiel, Apolenář. Trenér: Jiří Raszka.
Piták (Dolíška) - Švejda, Talafa, Rauš (A), Zorko, Riedl, Sedláček, Bílek - Novák, Mach, Dobiáš - Hložánek, Luža, Krejčí (A) - Sajdl (C), Štědrý, Bachánek - Weintritt. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Zápas, na který si cestu našla bez pěti hlav tisícovka fanoušků, gólově zahájil už v polovině třetí minuty „symbolicky“ Jiří Karafiát, který střelou z ideální pozice mezi kruhy poslal svého nového zaměstnavatele do vedení. Baník ale bleskově reagoval. O necelou minutu a půl později se po Bachánkově přiťuknutí z těžké pozice bekhendem přesně trefil Jan Štědrý a bylo vyrovnáno.

Ve čtrnácté minutě měli domácí přesilovku, ve které ale zaváhal havířovský brankář, díky čemuž se zadarmo dostal za brankou Azetu k puku Mach, který následně našel před bránou úplně volného Vojtěcha Riedla a hodonínský obránce v oslabení poslal svůj tým do vedení.

To se Baníku podařilo ještě navýšit po přestávce, kdy se zeleno-černí trefili naopak ve dvojnásobné početní výhodě, o třetí zářez Jihomoravanů se postaral přesnou střelou do horního růžku Vojtěch Dobiáš. Havířov ale radost hostující střídačce dlouho nepovolil. V čase 24:08 ukázal Tomáš Franek, proč je nejlepším střelcem soutěže a přesnou ranou nad Pitákovo rameno snížil na 2:3.

A jen o minutu a půl později využil zmatky kolem hodonínské branky ke srovnání ve výborné formě hrající Jan Křivohlávek. Nerozhodný stav 3:3 vydržel až do začátku poslední dvacetiminutovky, kdy se domácím podařilo dalšími dvěma slepenými góly definitivně zlomit utkání na svou stranu.

Nejprve se 21 vteřin po nástupu do třetí třetiny z dorážky podruhé v zápase trefil Jan Křivohlávek a o 58 vteřin později přidal pátý havířovský zásah ranou z první Lukáš Bednář. V předposlední minutě utkání se své třetí dnešní trefy dočkal Jan Křivohlávek, kterou dvaatřicetiletý domácí forvard uzavřel skóre duelu 23. kola východní skupiny druhé ligy na konečných 6:3 pro Havířov.


Ohlasy trenérů


další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...