SHKM Baník Hodonín
Festival zahozených šancí. Ze zápasu s Velkým Meziříčím bereme dva body, prodloužení rozhodl Karafiát
Festival zahozených šancí. Ze zápasu s Velkým Meziříčím bereme dva body, prodloužení rozhodl Karafiát
A-Tým
22.11.2023

Počtvrté ze šesti zápasů ve vzájemné druholigové historii skončilo utkání Baníku a Velkého Meziříčí po šedesáti minutách remízou. Po první bezbrankové třetině měli zeleno-černí po změně stran několik obrovských možností na otevření gólového účtu, do vedení šli ale v 25. minutě hosté. Drtiči srovnali v poslední minutě druhé třetiny zásluhou Filipa Weintritta a vyrovnaný stav vydržel až do konce základní hrací doby. V nastaveném čase rozhodl o dvoubodovém vítězství Baníku svou jedenáctou trefou v sezoně Jiří Karafiát.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
17. kolo, středa 22.11.2023
SHKM Baník Hodonín - HHK Velké Meziříčí
HOM
2:1p
(0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
VEM
Branky a nahrávky: 40. Weintritt (Dobiáš, Rauš), 64. Karafiát (Rauš, Laciga) - 25. Ambrož. Rozhodčí: Vaněk – Bubela, Kučera. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 42:39. Diváci: 811. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Piták (Dolíška) - Švejda J., Macháň, Rauš (A), Polesný (A), Zorko, Talafa, Sedláček, Bílek - Karafiát, Weintritt, Dobiáš - Mach M., Novák, Bachánek - Sajdl (C), Sedlák, Hložánek - Laciga, Štědrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.
Juda J. (Juda P.) - Kochánek, Trnka, Slabý, Ambrož (C), Lašák, Vlašín (A), Svoboda - Dolníček, Křenek (A), Juráň - Strnad, Juda M., Doležal - Švejda P., Burian V., Vedral - Broža, Kuba, Kotrba. Trenér: Jiří Adam

Komentář k zápasu


První třetina přinesla z obou stran bruslivý hokej a nezvykle velký počet střel, oba celky vyslaly na bránu soupeře po sedmnácti pokusech. Větší šance měli domácí hokejisté. V osmé minutě se v oslabení dostal do brejku Novák, ale zákrok obránce Trnky mu znemožnil zakončit. Sudí Vaněk posoudil tento souboj jako čistý.

Asi největší šanci měli tři minuty před přestávkou domácí, konkrétně Laciga se Štědrým, první jmenovaný ale z otočky trefil jen beton hostujícího brankáře a cestu do sítě si nenašla ani Štědrého dorážka. A protože v poslední vteřině tečoval Weintritt Macháňovu střelu těsně vedle meziříčské branky, skončila první část bezbrankovou remízou.

Vstup do druhé třetiny byl v podání Baníku naprosto drtivý, jenže šance Nováka, Zorka, Báchanka a hlavně tisícíprocentní tutovka Talafy skončily na výborně chytajícím Jaroslavu Judovi a na konci pětadvacáté minuty opět platilo známé hokejové pravidlo. Po zmatcích v hodonínské obraně se na modré dostal k puku Pavel Ambrož, jehož nepříliš důrazná střela skončila za Pitákem, který měl v momentu střely zacloněný výhled.

V sedmadvacáté minutě mohl v přesilovce vyrovnat Weintritt, ale Juda tygřím skokem střelu domácího útočníka opět zneškodnil. Kouzlo hostujícího golmana odčaroval až poslední minutě druhé části Filip Weintritt, který se zničehonic ocitl sám před Judou a střelou nad beton vyrovnal v čase

Hned po změně stran měl další velkou možnost Talafa, ale hodonínský zadák Judu ani tentokrát nepřekonal. V osmačtyřicáté minutě byl vyloučen Sedlák, Baník oslabení zvládl a hodonínský útočník rovnou z trestné lavice upaloval sám na Judu, ale ani tato šance gólem neskončila. Devět minut před koncem třetí třetiny šli domácí opět za katr, v oslabení ale měli tutovky Hložánek a Polesný… ovšem ani tyto možnosti nedokázali hodonínští hokejisté přetavit v gól.

Pět minut před třetí sirénou vypálil Zorko, Judovi puk vypadl k volnému Krejčímu, kterému ale v poslední chvíli neposedný kotouč přeskočil hokejku. Jinak by hodonínský forvard zakončoval do prázdné branky. Zápas tak za stavu 1:1 dospěl do prodloužení. V něm měl druhý bod na hokejce nejprve Švejda, ale z těžké pozice se mu nepodařilo trefit opuštěnou část meziříčské branky.

Na druhé straně se sám na Pitáka řítil Křenek, ale hodonínský golman levým betonem zastavil hostujícímu útočníkovi pokus o blafák. Do nájezdů se ale nešlo. Rozhodnutí na sebe vzal Jiří Karafiát, který v čase 63:16 přízemní střelou překonal Judu a zajistil svému Baníku druhý bonusový bod.

¨

Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 093, 2. cena: 102, 3. cena: 135, 4. cena: 058, 5. cena: 082, 6. cena: 042, 7. cena: 113, 8. cena: 172, 9. cena: 120.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...