SHKM Baník Hodonín
Baník urval díky trefám Štědrého a Luži vyrovnanou bitvu s Bobry pro sebe, skvělý Dominik Piták má první nulu!
Baník urval díky trefám Štědrého a Luži vyrovnanou bitvu s Bobry pro sebe, skvělý Dominik Piták má první nulu!
A-Tým
28.10.2023

Papírové předpoklady se potvrdily téměř do puntíku. Utkání 11. kola v němž Baník hostil Bobry z Valmezu nabídlo velkou a vyrovnanou bitvu, ze které slovácké mužstvo bere veledůležité tři body. Vedení zajistil domácím v polovině první třetiny Jan Štědrý a těsný náskok drželi Báchánkovi svěřenci díky fantastickým zákrokům Dominika Pitáka až do samotného závěru, kdy druhou pojišťující branku přidal Dominik Luža. Drtiči před nejvyšší návštěvou sezony porazili Valachy 2:0 a drží krok s čelem tabulky.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
11. kolo, sobota 28.10.2023
SHKM Baník Hodonín - HC Bobři Valašské Meziříčí
HOM
2:0
(1:0, 0:0, 1:0)
VAM
Branky a nahrávky: 10. Štědrý (Krejčí, Laciga), 60. Luža (Karafiát, Weintritt). Rozhodčí: Čech - Kučera, Peluha. Vyloučení: 2:3, navíc Zorko (HOM) 5+OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 40:41. Diváci: 813. Průběh utkání: 2:0.
Piták (Dolíška) - Švejda, Němec, Rauš (A), Polesný, Sedláček, Zorko, Bílek, Macháň - Karafiát, Luža, Dufek (A) - Bachánek, Novák, Dobiáš - Sajdl (C), Weintritt, Huňady J. - Laciga, Štědrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.
Ševců (Slovák) – Holiš, Velikovský, Kočí, Liss, Baroš, Sviták, Hajda - Finsterle (C), Vávra (A), Martiník - Andris, Romančík, Kozubík - Martinec, Vavřík (A), Stodůlka - Melenovský. Trenér: Lukáš Plšek.

Komentář k zápasu


Zápas začali lépe hosté, kteří se od prvních minut tlačili do zakončení, ale Piták v hodonínské brance byl od prvních zákroků velmi jistý a všechny pokusy Valachů likvidoval. V desáté minutě se čtvrtá hodonínská formace usadila v útočné třetině, po několika výměnách puku v rohu si zpoza branky vybruslil Jan Štědrý, který využil dostatek volného prostoru a střelou na golmanovu vyrážečku otevřel skóre utkání.

Hosté mohli ještě do konce první části skóre minimálně srovnat, ale Piták vytáhl několik dalších skvělých zákroků a po dvaceti minutách tak na světelné tabuli svítilo skóre 1:0 pro Hodonín. Další obrovskou možnost srovnat měli Bobři v polovině utkání, jenže Kozubík byl možná trochu překvapený z nezištné Romančíkovy přihrávky a ke štěstí domácího týmu nedokázal uklidit puk do zívající branky Baníku.

Šest minut před druhou pauzou chyboval v rozehrávce hostující Vávra, díky čemuž se do obrovské šance dostal Bachánek, ale Ševců si s jeho střelou z bezprostřední blízkosti i s dorážkou Dobiáše poradil. Pět minut po začátku poslední třetiny se málo vídaným sólem blýskl hodonínský obránce Zorko, parádní akci chybělo jen gólové zakončení.

Sedm minut před koncem třetí třetiny šel na trestnou hostující Holiš, v závěru přesilovky se po Polesného střele puk odrazil k volnému Bachánkovi, ale ten na dvakrát nedokázal dostat puk do sítě. Hosté v závěru vrhli všechny síly do útoku, díky čemu vznikala v obraně Bobrů vrátka, kterých v poslední minutě využil Dominik Luža. Baník se dostal o obranné třetiny šikovným lobem, kterým vzniklo přečíslení dva na jednoho. Karafiát za modrou předal puk právě Lužovi, který v čase 59:13 druhým gólem uklidnil nejen hodonínské fanoušky, ale i celou střídačku Baníku.

Tečku za utkáním udělalo ještě vyloučení hodonínského obránce Luky Zorka na 5 minut a do konce utkání, za zbývajících dvacet vteřin se už ale Valachům Pitáka o první čisté konto v druholigové hodonínské historii obrat nepodařilo. Baník udolal na svém ledě Valašské Meziříčí 2:0 a dál si drží 6. místo východní divize 2. ligy. Ta má teď týdenní volno, další - už 12. kolo - je na programu v sobotu 4. listopadu, kdy Baník na svém ledě přivítá vedoucí Havířov.



Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 090, 2. cena: 083, 3. cena: 099, 4. cena: 156, 5. cena: 122, 6. cena: 013, 7. cena: 051, 8. cena: 096.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...