SHKM Baník Hodonín
Baník porazil lídra tabulky z Nového Jičína a z domácí premiéry bere zcela po zásluze tři body!
Baník porazil lídra tabulky z Nového Jičína a z domácí premiéry bere zcela po zásluze tři body!
A-Tým
30.9.2023

Po třech bodech přivezených z Havlíčkova Brodu zapisuje Bachánkova družina plný bodový zisk i z prvního domácího zápasu sezony. Baník byl v zápase s ďábly jasně lepší, jen se dlouho nedokázal gólově prosadit. To hosté se radovali na začátku druhé části z ojedinělé šance těsně po konci přesilovky. Baník ale v závěru prostřední dvacetiminutovky srovnal zásluhou Dominika Luži, který sedm minut před koncem utkání poslal Drtiče do zaslouženého vedení. Ďáblům se podařilo dvě a půl minuty před koncem základní hrací doby srovnat z rychlého brejku, ale tři body nakonec zůstaly na Slovácku. 58 vteřin před koncem duelu o tom rozhodl přesnou a překvapivou střelou Jiří Karafiát.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
3. kolo, sobota 30.9.2023
SHKM Baník Hodonín - HK Nový Jičín
HOM
3:2
(0:0, 1:1, 2:1)
NJC
Branky a nahrávky: 40. Luža (Polesný, Bílek), 54. Luža (Dobiáš), 60. Karafiát (Dobiáš, Rauš) - 24. Handl (Gebauer), 58. Tarnoczy (Geidl). Rozhodčí: Čech - Kučera, Jurčík. Vyloučení: 2:4, navíc Berka (NJI) 10 minut. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 35:23. Diváci: 712. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Piták (Dolíška) - Zorko, Němec, Vyrůbalík, Rauš (A), Polesný, Bílek - Karafiát, Luža, Dobiáš - Bachánek, Sajdl (C), Novák - Dufek (A), Weintritt, Hložánek - Krejčí P., Laciga, Štědrý. Trenér: Aleš Bachánek.
Hořejší (Klimek) - Báchor, Holáň, Hruška, Hanák, Kuboš, Andrýsek, Hladiš - Konečný, Flok, Sluštík (A) - Tarnoczy, Geidl, Zdeněk - Gebauer (C), Handl, Berka - Juříček, Hilšer. Trenér: David Dostál.

Komentář k zápasu


Domácí vstoupili do utkání aktivně a v první třetině byli jednoznačně lepším týmem. Drtiči si vypracovali i několik slibných šancí, ale i přes jasnou střeleckou převahu (10:4) skončilo úvodní dějství nerozhodným skóre. V úvodu druhé dvacetiminutovky hráli hosté přesilovku, kterou zeleno-černí sice ubránili, ale vteřinu po návratu vyloučeného Bachánka se ďáblové dostali do vedení. Dan Handl nastřelil puk na Pitáka a následně vyraženou střelu dokázal uklidit k pravé tyči hodonínské branky.

Vyrovnat mohli domácí nejprve při hře čtyři na tři a pak i v pokračující přesilovce pět na tři, ale Hořejší dál držel čisté konto. Hosté přečkali bez úhony i další šance Karafiáta nebo Luži a ze zaslouženého vyrovnání se Drtiči mohli radovat až v poslední minutě druhé části. Dominik Luža využil zaváhání hostujícího beka, natlačil se před Hořejšího a mezi betony poslal kotouč za brankovou čáru.

Po změně stran pádil na domácí branku Gebauer, ale Piták vytáhl ukázkový zákrok lapačkou. Hodonínský golman si pak poradil i s šancí Zdeňka. V osmačtyřicáté minutě mohl přidal druhý gól v zápase Dominik Luža, jeho střela ale mířila příliš vysoko. Hodonínský forvard se ale druhého zásahu přeci jen dočkal. Necelých sedm minut před koncem se k němu odrazila Dobiášova střela a vytáhlý útočník Baníku nadvakrát překonal Hořejšího. Baník tak v čase 53:14 poprvé v zápase vedl.

Jednobrankovou ztrátu se ale hostům podařilo umazat. Po chybě na útočné modré se ďáblové dostali do brejku tři na jednoho a Patrik Tarnoczy ranou, která se otřela o břevno Pitákovy branky, srovnal v čase 57:38 na 2:2. Baník ale vyrovnání do kolen nesrazilo. Osmapadesát vteřin před třetí sirénou dostal do jízdy puk Jiří Karafiát, za modrou čarou udělal kličku obránci a překvapivou střelou po ledě našel škvírku mezi Hořejšího betony.

Hosté to pak ještě zkusili se šesti hráči v poli, ale Baník si už podruhé těsný náskok nenechal vzít. Drtiči tak porazili doposud suverénní Nový Jičín 3:2 a poskočil na čtvrtou příčku tabulky východní skupiny 2. ligy. Už ve středu 4. října se Drtiči představí opět na domácím kluzišti, soupeřem Baníku bude tentokrát brněnská Technika.



Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 117, 2. cena: 134, 3. cena: 136, 4. cena: 071, 5. cena: 066, 6. cena: 042, 7. cena: 037, 8. cena: 052.

Ohlasy trenérů


Aleš Bachánek (Hodonín):
V první třetině jsme měli smůlu, že nám to tam nepadalo. Hráli jsme ale to, co jsme hrát chtěli a soupeře jsme do ničeho moc nepouštěli. Ve třetí třetině jsme je přehráli úplně a zaslouženě jsme vyhráli. Naše největší slabina je, že nedáváme góly. Máme problém se zakončením, ale pracujeme na tom a věřím, že se to zlepší a že si to sedne.

David Dostál (Nový Jičín):
Bylo to velice vyrovnané utkání a myslím si, že jsme byli rovnocenným soupeřem. Byly chvíle, kdy jsme byli hokejovější, ale na začátku zápasu prostě nebyli dostatečně agresivní ve střelbě. Ve druhé třetině jsme dali šťastný gól a padesát vteřin před koncem třetiny jsme inkasovali zbytečný gól. Ve třetí třetině fantastičtí fanoušci hnali hodonínský tým za vítězstvím. Myslím, že jsme si zasloužili bodík, ale udělali jsme zbytečné chyby, a to nás stálo lepší výsledek.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...