SHKM Baník Hodonín
B-tým prohrál v Boskovicích a propadl se na poslední příčku tabulky Krajské ligy
B-tým prohrál v Boskovicích a propadl se na poslední příčku tabulky Krajské ligy
B-Tým
7.1.2023

Béčko důležitý zápas v Boskovicích nezvládlo. Hodonínští už tradičně brzy inkasovali a postupně domácím povolili odskočit až do čtyřbrankového vedení. Až na konci druhé části snižoval v oslabení David Janás a prolomil střeleckou smůlu zeleno-černých. Stíhací jízda se ale bohužel nekonala, Boskovice v polovině poslední třetiny přidaly pátý uklidňující zásah. V poslední minutě už jen kosmeticky upravil skóre na konečných 5:2 Jakub Tomi.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
17. kolo, sobota 7.1.2023
HC Boskovice - SHKM Baník Hodonín
BOM
5:2
(1:0, 3:1, 1:1)
HOM
Branky a nahrávky: 4. Bednář (Pelikán, Pokorný), 21. Pelikán (Pokorný, Bednář), 25. Píchal (Bílý), 26. Bednář (Pelikán, Pokorný), 49. Bednář (Pelikán) - 28. Janás (Bauer), 60. Tomi (Crlík, Sedlák). Rozhodčí: Procházka - Husák, Maša. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Střely: 37:72. Diváci: 63. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2.
Vydržel (Kaplan) - Bílý, Klimeš, Brokeš, Pokorný, Oujeský, Orsech - Novotný, Bednář, Šebek, Píchal, Schejbal, Mikeš, Pelikán (C), Štefanik, Nerad. Trenér: Svatopluk Vařeka.
Běhal Ad. (Mládek) - Miklík, Běhůnek V., Crlík, Rýpar, Flamík, Zlámal - Janá, Polák, Lidák - Tomi, Jajcay, Sedlák - Bauer, Charvát K., Matuškovič - Huňady, Kytlica. Trenér: Tom Polák.

Komentář k zápasu

Už osmkrát inkasoval hodonínský B-tým první gól už v úvodní pětiminutovce zápasu. Tato nelichotivá bilance se dnes navýšila na devět, protože skóre důležitého zápasu o naději zahrát si playoff otevřely domácí Boskovice v čase 03:56, trefil se Roman Bednář, který poslal Boskovice do vedení 1:0. Tímto chudým fotbalovým skóre také první dvacetiminutovka skončila.

Ještě horší vstup měli hodonínští hokejisté do prostřední části. Už po patnácti vteřinách zvýšil náskok domácích boskovický kapitán Aleš Pelikán. V čase 24:51 přidal třetí zásah Boskovic Dan Píchal a o další půlminutu později se mezi střelce podruhé v zápase zapsal Roman Bednář. Až za stavu 4:0 pro Boskovice to tam padlo i Baníku.

Ve vlastním oslabení vyzval Bauer ke skórování Davida Janáse a nejproduktivnější hráč zeleno-černých svým osmým gólem a celkově dvacátým bodem v sezoně snížil na 1:4 z pohledu Baníku. Do poslední dvacetiminutovky šli Hodonínští s odhodláním zabojovat a zvrátit nepříznivý vývoj zápasu, jenže přesilovku po faulu Bílého zeleno-černí nevyužili a chvíli po návratu domácího obránce hosté inkasovali pátou branku.

Autorem byl opět Roman Bednář, který tak zkompletoval hattrick. Poslední slovo v zápase měli zeleno-černí, ale gól Jakuba Tomiho 44 vteřin před třetí sirénou už z pohledu Baníku bohužel vůbec nic neřešil. Baník po dnešku spadl na poslední příčku a sen o účasti v playoff se mu začíná vzdalovat.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Kučera (Hodonín):
V dnešním zápase jsme navázali na zápas s Břeclaví, kdy kluci bojovali, bruslili, a hlavně šlo vidět, že chtějí vyhrát. Bohužel ale i takové zápasy jsou, kdy máte navrch a dostanete smolné góly. Oproti tomu domácí brankář měl více štěstí - 70 střel na branku hovoří za vše… Klukům se nedá vytknout nic! Všem děkuji za odvedeny výkon.

další články
Hokejisté Baníku zahájili letní přípravu. Trenérům se na úvodním tréninku hlásilo patnáct hráčů
Info
6.5.2024

V pondělí 6. května se na zimním stadionu poprvé sešli hráči A-týmu Baníku, aby zahájili společnou suchou přípravu. Tre...
První posila do obrany Baníku. Z Velkého Meziříčí přichází na jih Moravy Martin Lašák
A-Tým
6.5.2024

Zadní řady slováckého celku hlásí první letní posilu. Dres Baníku bude v nadcházejícím ročníku oblékat čtyřiadvacetiletý...
Před dnešním startem letní podepsali smlouvy další dva útočníci loňského kádru
A-Tým
6.5.2024

Ještě před tím, než dnes odpoledne odstartuje Baníku příprava na sezonu 2024-25, si vedení klubu pláclo s dalšími dvěma ...