SHKM Baník Hodonín
Týden hokeje v Hodoníně: Náborová akce vyvolala nadšení téměř čtyřiceti nových hokejistů a hokejistek i jejich rodičů
Týden hokeje v Hodoníně: Náborová akce vyvolala nadšení téměř čtyřiceti nových hokejistů a hokejistek i jejich rodičů
Info
24.9.2024

V pondělí 23. září odstartoval další díl oblíbené náborové akce, kterou celá hokejová veřejnost už dlouhá léta zná jako „Týden hokeje“. Mezi více než sto padesáti kluby, které se do akce zapojí, nemohl pochopitelně ani letos chybět hodonínský Baník. Pod odborným dohledem klubových trenérů se v úterý 24. září na ledě i s maskotem Baníčkem bavily skoro čtyři desítky malých budoucích hokejistek a hokejistů.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 

Po úvodní registraci se děti společně s rodiči přesunuly do jedné z mnoha kabin, ve které přišla na řadu krátká prezentace, během které se rodiče i jejich ratolesti seznámili jak s hodonínským klubem, tak s ledním hokejem samotným. Pak už se natěšené děti mohly vrhnout do oblékání výstroje, kterou jim klub v případě potřeby bezplatně zapůjčil, a v 16:00 jsme všichni vyrazili na ledovou plochu.

O bezproblémový a hladký průběh akce se postarali členové našeho klubu, a to napříč všemi kategoriemi. Kromě hlavního šéftrenéra Toma Poláka se dětem věnovali Nicole Čechová, Iveta Turková, Jaroslav Crlík, Viktor Tupý, Martin Holík, David Helešic, Tomáš Churý, Michal Crlík a Milan Bílek. „Chtěl bych moc poděkovat všem kolegům, ale i našim pomocníkům z řad rodičů a vedoucích týmů Evě Jandorové a Elišce Dadákové a také našim svěřencům Adamu Čumbovi, Melisse Crlíkové a Klárce Jandorové. Všichni věnovali dětem při registraci i na ledě samotném maximální pozornost, což velmi ocenili i rodiče dětí,“ říká Tom Polák.

Děti, které byly na ledě úplně poprvé, si vyzkoušely první krůčky na bruslích za pomocí hrazdiček, ti více zkušení si vyzkoušeli slalom mezi brankami, různé obratností cviky, a hlavně spousty her, u kterých se všichni malí hokejisté náramně bavili. Kromě toho si z dnešního odpoledne všichni odnesli na památku spoustu dárečků.

Do registru se zapsalo 37 dětí, což je téměř dvojnásobný počet než při minulém Týdnu hokeje. „Byli jsme velmi příjemně překvapeni zájmem dětí i rodičů, kteří nám přiznali, že zájem o hokej u nich vzbudil i letošní zlatý šampionát v Praze. Přišly děti starší, ale měli jsme nemálo i tří nebo čtyřletých kluků a holek, což je skvělá zpráva,“ libuje si mladý hodonínský trenér.

Nábor do hokejové přípravky Baníku však není jen o akci „Pojď hrát hokej“, noví zájemci se mohou přihlásit kdykoliv během sezony ale i v létě. Není třeba čekat na nábor, stačí prostě přijít na kterýkoliv trénink přípravky (úterý od 16:45 a soboty 09:15) a trenéři se rodičů i dětí okamžitě ujmou. Podrobnější informace i s kontakty najdete na stránce věnované NÁBORU.

Klub má k dispozici na zapůjčení kompletní výstroj, brusle všech potřebných velikostí, rukavice i přilby. Nováčkům tak vlastně stačí jenom chuť vyzkoušet si hokej a teplé oblečení.

Děti, ale hlavně rodiče mohli dnes odpoledne vidět ukázku tréninku hokejové přípravky Baníku a nově příchozí mohli vidět, jak se děti v přípravce rychle zlepšují a posouvají kupředu. V průběhu akce se na ledě objevili i hráči A-týmu – Dominik Piták, Pavel Matěj a Jakub Němec, pro které to bylo příjemné zpestření před podvečerním tréninkem. „Děkujeme klukům, že si našli čas a přišli mezi nás a mezi děti. Ty si díky tomu mohly užít i střelbu na branku, někteří na Pityho zase házeli tenisáky. Bylo to moc fajn a děti byly nadšené, stejně jako z přítomnosti našeho maskota Baníčka,“ pochvaluje si.

Na závěr bychom chtěli ještě jednou moc poděkovat všem, kdo nám s organizací a hladkým průběhem dnešního parádního odpoledne pomáhali. Ať už to jsou trenéři, hráči, členové realizačních týmů, ale také spoustě dobrovolníků a rodičům, kteří sice mnohdy nejsou tolik vidět, ale bez jejichž zápalu a pomoci by náš klub nebyl tím, čím je. Děkujeme!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Hodoníně naleznete ZDE.


další články
Junioři nakonec odčarovali znojemskou branku a prodloužili domácí neporazitelnost
Junioři
25.10.2024

V 8. kole Regionální ligy juniorů doma Baník porazil znojemské Orly 4:2. Domácí dlouho marně doháněli jednobrankovou ztr...
Baník vyhověl žádosti soupeře, sobotní utkání s Opavou je kvůli marodce Slezanu odloženo na prosinec
A-Tým
24.10.2024

Duel 12. kola východní skupiny druhé ligy mezi Baníkem a opavským Slezanem, který měl v sobotu hostit hodonínský zimní s...
Trejd mezi Baníkem a Vyškovem. Do Hodonína se vrací Vojtěch Krejčiřík, opačným směrem putuje Adam Bachánek
A-Tým
22.10.2024

Baník a Vyškov se dohodli na výměně, která přináší změny v sestavách obou týmů. Do Hodonína se vrací útočník
Útočník Jan Štefka z rodinných a pracovních důvodů ukončil své hodonínské angažmá
A-Tým
21.10.2024

Sedmadvacetiletý útočník přišel na Slovácko před letošní sezonou z Vyškova a v dresu Baníku stihl odehrát i s přípravou ...
×
Dnes v 10:40 | 6.tř.
SHKM Baník Hodonín
HC Kometa Brno
×
Dnes v 12:55 | DOR
SHKM Baník Hodonín
HCM Warriors Brno