SHKM Baník Hodonín
Trenér brankářů František Krejčiřík oslaví sedmdesát let
Trenér brankářů František Krejčiřík oslaví sedmdesát let
A-Tým
25.2.2011

František Krejčiřík, bývalý skvělý hokejový brankář Dubňan a Dukly Hodonín, obdržel na Plese sportovců Ocenění za celoživotní sportovní reprezentaci města Hodonína.

autor:
David Sasínek
Sdílejte článek
 
Pro Františka Krejčiříka je lední hokej celoživotní sportovní láskou.

Svoji hokejovou kariéru zahájil Krejčiřík, který v úterý osmého března oslaví sedmdesát let, v Jiskře Staré Město, kde působil až do roku 1960. Část kariéry spojil své hokejové služby s dresem Dukly Hodonín. Nejdelší a nejlepší hokejová léta ale prožil v dresu Dubňan, branku Baníku hájil neuvěřitelných jedenáct sezon.

Krejčiřík byl vždy oporou svého týmu, a to nejen svými výkony a profesionálním přístupem k hokeji, ale i svým nesmírnou bojovností a příkladným kamarádstvím. Pro všechny soupeře představoval vždy velmi těžkou překážku.

Po ukončení hráčské kariéry se Krejčiřík s typickou zodpovědností a zarputilostí vrhnul do trenérské činnosti, kdy své bohaté brankářské zkušenosti začal předávat mladším hokejistům. Ve své trenérské činnosti pokračuje i v současné době jako trenér mladých hokejových brankářů SHKm Hodonín.

„Bez návštěvy hodonínského zimního stadionu ani hokeje si nedokážu představit žádný den. Nejvíce radosti mně ale dělají mladí svěřenci. Práce s nimi mě naplňuje,“ řekl František Krejčiřík.

.

Hodonínský Deník

další články
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...