SHKM Baník Hodonín
Mládež SHK má nového šéftrenéra !
Mládež SHK má nového šéftrenéra !
A-Tým
29.6.2010

Stal se jím dlouholetý trenér mládeže v Brně pan Radko Křivinka. Využili jsme tedy letních týdnů kdy se nehraje o mistrovské body a požádali nového muže v barvách Hodonína o krátký rozhovor, který nám ochotně poskytl.

autor:
David Sasínek
Sdílejte článek
 
Veřejnost by určitě zajímaly Vaše hráčské a trenérské zkušenosti.
Celý můj hokejový život byl spjat s Brnem. Začínal jsem v Ingstavu, po jeho zániku jsem přešel do DDM Brno (později Ytong, dnes Kometa Group), kde jsem působil, i přes některé nabídky z jiných klubů, až do konce své hráčské kariéry. Ten způsobily již v juniorském věku dvě operace mozku, po kterých jsem již dále aktivně hrát nemohl. V pozici trenéra tedy působím již od svých 18-ti let a prošel jsem si všechny kategorie.

Jaké je Vaše trenérské vzdělání?
V současnosti studuji trenérskou licenci A na FTVS UK v Praze. Mám uzavřen první ročník a čeká mě tedy ještě jeden.

Jak jste se o nabídce působit v Hodoníně dozvěděl?
Domnívám se, že tato nabídka byla dostatečně inzerována v mnoha médiích. Já se o ní dočetl na webu SHKM.

Čím Vás nabídka z Hodonína oslovila?
Všeobecně byla tato nabídka zajímavá. Jednak šlo o práci v klubu kde se dle mého názoru s mládeží pracuje na slušné úrovni. Rovněž šlo o pozici metodika, kterou jsem si v minulosti vyzkoušel jen částečně a lákalo mě dělat tuto pozici „naplno“. No a třetím faktorem bylo, že jsem na sobě začal cítit potřebu změny, jak pracovní tak prostředí.

Jaké funkce tedy budete v klubu zastávat?
Jako trenér budu působit u družstev 7. a 8. třídy, a jako metodik se budu starat o odpovídající kvalitu tréninkového procesu a výkonnostní růst hráčů od přípravky po starší dorost.

Jaké si kladete cíle?
Obecně lze říci že chceme, aby zde dál vyrůstali kvalitní hráči, což znamená umožnit jim především optimální podmínky pro tréninkovou činnost a samozřejmě její kvalitu. O kterou ale strach nemám, jelikož je zde řada zkušených trenérů, kteří na sobě pracují a dále se vzdělávají.

A co výkonnostní cíle jednotlivých kategorií?
Vypracoval jsem koncepci mládežnického hokeje v SHK, která bude již brzy zveřejněna a je zde tato otázka zodpovězena. Ale nic nepokazím když něco řeknu dopředu. Takže kategorii staršího dorostu chceme samozřejmě udržet v 1.lize. Mladší dorost, který hraje ve stejné soutěži bychom rádi viděli v klidném středu tabulky. Kategorie 5.-8. třídy nemají výkonnostní cíl, ale snahou samozřejmě bude dostat se do skupiny o 1.-6. místo, kde by jsme znovu narazili na kvalitní soupeře. U nižších kategorií chceme aby trenéři děti učili základním hokejovým dovednostem a propagovali náš klub na různých turnajích.

Jak jste spokojen s hráčskou základnou?
Potěšením je, že u těch nejmenších jsou počty dobré a věřím, že když lidé uvidí že se snažíme s dětmi dobře a kvalitně pracovat budou i v následujících letech přípravky zaplněny. Mnoho týmů žákovské ligy 5.-8. tříd se dostalo do problémů s počty při rozdělení na ročníky. My k nim naštěstí nepatříme, ale na druhou stranu pro větší konkurenci by se nám v každém ročníku jeden až dva hráči hodili. V družstvech dorostů sílu mužstev teprve uvidíme v srpnu a popřípadě kvalitativně doplníme.

Jak vycházíte s novými kolegy a vedením?
Spolupráce je zatím standardní, jaké jsou mezi námi vztahy a jak budeme ochotni jeden druhému pomoci se ukáže až při řešení konfliktních situací. Ale nepřeji si nic jiného než to, aby z nás trenérů byla jak se říká „jedna velká rodina“. Uvědomuji si však že na svém postu budu muset dělat denně rozhodnutí, která se všem líbit nebudou a budu za ně plně zodpovědný jen já. No a vedení? Nakonec byli to oni, kdo mě dal možnost zde působit, takže zatím mi pomáhají a vychází vstříc a já doufám že jejich důvěru nezklamu.

Jak jste spokojen se sportovními areály našeho města?
Areály jsou tu perfektní, kluci mají podmínky pro trénink ideální.

Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně štěstí v novém působišti.
Děkuji moc.

další články
Kaufland cup Puky pomáhají: Hodonínští třeťáci si vezou z Brna konečné šesté místo a spoustu krásných vzpomínek
Turnaje
27.3.2024

Loni na podzim probíhala na všech prodejnách obchodního řetězce Kaufland po celé republice velká hokejové soutěž Puky po...
Aleš Bachánek: Když se na sezonu podívám jako na celek, tak podle mě byla úspěšná. Atmosféra na Baníku je jedinečná!
A-Tým
26.3.2024

Na pondělním posledním tréninku A-týmu Baníku jsme si k diktafonu pozvali hned tři respondenty. Tím prvním byl hlavní ko...
Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici
Info
22.3.2024

Do startu nejočekávanější hokejové události roku zbývají pouhé dva měsíce! Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se do ...