SHKM Baník Hodonín
Zeleno-černí se radují z prvního vítězství! Výhru nad Kopřivnicí trefil v prodloužení Aleš Dufek
Zeleno-černí se radují z prvního vítězství! Výhru nad Kopřivnicí trefil v prodloužení Aleš Dufek
A-Tým
15.10.2022

Takhle bojuje Baník! V sedmé minutě vedli hosté o dvě branky a vypadalo to, že čekání na první vítězství dnes Hodonínští neukončí. Jenže svěřenci trenéra Křivinky se nevzdali. V první třetině nejprve snížil Vojtěch Krejčířík, v polovině utkání pak Matěj Charvát vyrovnal na 2:2, po dvou třetinách ale přesto vedli o jeden gól hosté. V osmé minutě poslední části bylo po Škápikově střele opět srovnáno, jenže o minutu později už byli zase napřed hráči Kopřivnice. Baník v závěru sáhl ke hře bez brankáře a z obrovského tlaku se povedlo Robinu Medkovi vyrovnat. V prodloužení pak v přesilovce napřáhl Aleš Dufek, po jehož střele vypukla na ledě i na tribunách obrovská a zasloužená radost. Kaňkou na vítězném zápase je snad jen smolné zranění brankáře Martina Holíka.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
7. kolo, sobota 15.10.2022
SHKM Baník Hodonín - HC ISMM Kopřivnice
HOM
5:4p
(1:2, 1:1, 2:1 - 1:0)
KOP
Branky a nahrávky: 18. Krejčiřík (Peš, Popelka), 31. Charvát (Dufek, Škápik), 48. Škápik (Krejčiřík, Dufek), 59. Medek (Polesný, Sajdl), 61. Dufek (Matějka, Šmach) – 4. Velecký (Fojtík, Sluštík), 7. Gola (Pindel, Hlaváč), 37. Gola (Pindel), 49. Velecký. Rozhodčí: Škach - Mikšík, Jurčík. Vyloučení: 5:7. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Střely: 44:35. Diváci: 644. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 5:4.
Holík (48. Dolíška) - Šmach, Polesný (A), Škápik (A), Rauš, Billa, Kališ, Němec - Sajdl (C), Matějka, Medek - Krejčiřík, Peš, Popelka - Dufek, Charvát, Hložánek - Krejčí, Štědrý, Bartes. Trenér: Radko Křivinka.
Baldík (Kubáň) - Ficek, Hlaváč, Kyselý, Bail, Marek, Petrek - Pindel (A), Urban, Pargač, Mach, Fojtík, Indrst, Kleniar, Gola, Velecký, Sluštík (C). Trenér: Ladislav Majkus.

Komentář k zápasu


Baníku opět nevyšel začátek zápasu. Už na konci čtvrté minuty otevřel skóre Michal Velecký. Když pak v čase 06:26 zvyšoval už na rozdíl dvou branek Patrik Gola, vsadil by si na domácí asi jen málokdo. Jenže hodonínští hokejisté se rychle oklepali, a i když ztráceli dva góly, byli na ledě lepším týmem. Odměna v podobě snižující trefy tak na sebe nenechala dlouho čekat. V osmnácté minutě našel Peš prudkým pasem Vojtěcha Krejčiříka, který nataženou holí usměrnil kotouč za Baldíkova záda.

V polovině druhé třetiny se Baník dočkal zaslouženého vyrovnání, když se v přesilovce opřel do Dufkovy přihrávky Matěj Charvát. I podruhé ale šlo do kabin s těsným náskokem hostující mužstvo. V sedmatřicáté minutě těsně po vyhraném buly zamířil přesně opět Patrik Gola a zeleno-černí tak před poslední dvacetiminutovkou ztráceli jednu trefu.

To neplatilo po necelých osmi minutách hry v závěrečné části, kdy v přesilovce natáhl ke střele Ľubomír Škápik a puk z jeho hole prošel přes hostujícího brankáře až za brankovou čáru. Radost z vyrovnání ale trvala jen 62 vteřin. Nedůraz hodonínské defenzivy potrestal druhým gólem v zápase Michal Velecký, který při gólové akci neúmyslně zranil hodonínského brankáře Holíka a jeho místo v brankovišti Hodonína musel zaujmout Dolíška.

Baník se snažil ze všech sil o vyrovnání, ale hostující obrana držela jednobrankové vedení až do předposlední minuty. Domácí lavička odvolala Dolíšku z branky a SHKM hrálo se šesti bruslaři v poli. Risk tentokrát vyšel a 88 vteřin před třetí sirénou se o vyrovnání postaral Robin Medek. Duel tak za stavu 4:4 dospěl do prodloužení, v němž měli domácí, díky vyloučení kopřivnického Macha, výhodu přesilovky 4 na 3.

Nastavení nakonec trvalo jen 50 vteřin. Vítěznou trefu pro Aleše Dufka připravil krásnou přihrávkou Matějka a hodonínští hokejisté i jejich fanoušci mohli začít slavit historicky první druholigové vítězství. I když „jen“ za dva body.


Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 089, 2. cena: 036, 3. cena: 026, 4. cena: 137, 5. cena: 105, 6. cena: 115, 7. cena: 079

Ohlasy trenérů


Ladislav Majkus (Kopřivnice):
Nic příjemného z naší strany. Zápas jsme si prohráli sami. Za stavu 2:0 jsme přestali hrát. Gratuluji soupeři, který bojoval až do konce.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...