SHKM Baník Hodonín
Velmez doma opět zvládl závěr zápasu lépe a ujímá se vedení 2:1 na zápasy
Velmez doma opět zvládl závěr zápasu lépe a ujímá se vedení 2:1 na zápasy
A-Tým
24.3.2019

Téměř jako přes kopírák. Baník i ve třetím finálovém duelu na ledě Velkého Meziříčí dvakrát vedl, stejně jako v prvním duelu ale domácí dokázali v závěru druhé třetiny srovnat a v poslední části následně odskočili Horáci na dvoubrankový rozdíl. Drtiči tentokrát dokázali v závěru snížit na 4:3, ale ani následná powerplay k vyrovnání bohužel nevedla. Zeleno-černí s podporou několika desítek skvělých fanoušků prohráli třetí finálový duel těsně o jednu branku. Bohužel přišli o dalšího hráče, Jakub Tomi odstoupil ze zápasu kvůli otřesu mozku.

autor:
Jan Hochman, Petr Svoboda
Sdílejte článek
 
FIN3, neděle 24.3.2019
HHK Velké Meziříčí - SHKM Baník Hodonín
VEM
4:3
(1:2, 1:0, 2:1)
HOM
Branky a nahrávky: 14. Matov (Křenek, Střecha T.), 40. Slabý (Matov, Vlašín P.), 43. Pejchal (Sobotka, Bula), 48. Střecha T. (Matov, Křenek) – 8. Sajdl (Směřička), 20. Janás, 59. Lidák (Lindner, Venclík). Rozhodčí: Brzobohatý, Volf – Husák, Viskot. Vyloučení: 6:7, navíc Bula (VEL) 10 minut. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Střely: 25:14. Diváci: 683. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2, 4:3. Stav série: 2:1.
Šoustal (Svoboda) - Slabý, Vlašín P., Burian (C), Ambrož, Šerý (A), Kochánek, Vondráček - Křenek (A), Matov, Střech T. - Peschout, Juda, Maštera - Pejchal, Bula, Roupec - Vlašín M., Strnad, Rozmarín. Trenér. Karel Vejmelka.
Kotvan (Zollpriester) - Polesný, Veselský, Směřička, Lidák, Sedlák, Crlík, Rýpar, Výmola - Polák, Kuba (A), Janás - Tomi, Sajdl (A), Kučera (C) - Venclík, Jajcay, Lindner - Chalupa. Trenér: Jan Prčík.

Komentář k zápasu

Hodonínští nastoupili do zápasu s Velkým Meziříčím bez svého prvního centra Petra Peše, který je na neurčito mimo aktivní sestavu z důvodu zranění z přechozího utkání. Navzdory tomu však začali první periodu velmi dobře. Střelecký účet utkání načel v osmé minutě Jakub Sajdl.

Hra byla dále velmi vyrovnaná. Ve čtrnácté minutě se srovnalo také skóre. David Křenek našel dobrou přihrávkou Patrika Matova, jemuž se povedlo překonat Kotvana. O kontr se pak postaral ve dvacáté minutě David Janás a Drtiči tak byli ve vedení 2:1.

Ve druhé třetině se hra začala vinou častého vylučování kouskovat a na ledě byly k vidění spíše jednotlivé fyzické souboje o puk. Ani jeden z týmů však nedokázal přesilovou hru využít. Až to čtyřicáté minuty se nic nejelo, avšak v čase 39:42 Patrik Matov Petra Slabého, který stav utkání vyrovnal.

Začátek třetí třetiny patřil suverénně VelMezu, který se opřel do aktivní ofenzivní hry, která brzo slavila úspěchy. Ve třiačtyřicáté minutě se do kotouče opřel Martin Pejchal, který dostal svůj tým do vedení. V osmačtyřicáté minutě pak přidal další branku Tomáš Střecha a hráči Meziříčí byli velmi blízko. Jednalo se o přesilovkový gól. V závěru Drtiči už pouze korigovali brankou Patrika Lidáka, což jim však nestačilo a Velké Meziříčí má tak výhodu finálového matchballu.

Fotografie ze zápasu

další články
Hokejisté Baníku zahájili letní přípravu. Trenérům se na úvodním tréninku hlásilo patnáct hráčů
Info
6.5.2024

V pondělí 6. května se na zimním stadionu poprvé sešli hráči A-týmu Baníku, aby zahájili společnou suchou přípravu. Tre...
První posila do obrany Baníku. Z Velkého Meziříčí přichází na jih Moravy Martin Lašák
A-Tým
6.5.2024

Zadní řady slováckého celku hlásí první letní posilu. Dres Baníku bude v nadcházejícím ročníku oblékat čtyřiadvacetiletý...
Před dnešním startem letní podepsali smlouvy další dva útočníci loňského kádru
A-Tým
6.5.2024

Ještě před tím, než dnes odpoledne odstartuje Baníku příprava na sezonu 2024-25, si vedení klubu pláclo s dalšími dvěma ...