SHKM Baník Hodonín
29. kolo, neděle 17.2.2013
AZ Havířov - SHKM Baník Hodonín
HAV
3:2
(0:2, 1:0, 2:0)
HOM
Branky a nahrávky: 40. Trombík (Stružík, Holeš), 50. Kurovský (Ďurkáč), 56. Kurovský - 17. Michalička (Ščecina, Juriga), 18. Crlík (Hrachovský). Rozhodčí: Krenželok - Majetný, Stonavský. Vyloučení: 1:3 navíc Veselý (HOD) 10 minut za zásah do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 41:27. Průběh utkání: 0:2, 3:2.
Šimeček - Hudeček, Ďurkáč, Šteffko, Kalus, Kiss, Dudek - Trombik, Stružík, Polak, Lenomár, Holeš, Mrowiec, Kurovský, Wróbel, Pawliczek
Sasínek - Bureš, Hoštovecký, Juriga, Rýpar, Hrachovský, Kachyňa - Knap, Ščecina, Veselý, Michalička, Crlík, Dufek, Škriba, Klenec, Stanislav, Weintritt

Komentář k zápasu

Vstup do zápasu se povedl domácímu Havířovu, který se tlačil do šancí, ale ze žádné nedokázal vytěžit stoprocentní. Dlouho se čekalo na větší ohrožení obou brankářů. Když na to přišlo, ani Stanislav ani Wróbel nedokázali zakončit přesvědčivě. Větší šance přišly až od 15. minuty, Richard Polak dostal přihrávku do jízdy a s obráncem na zádech uháněl do zakončení, jenže nic než střela někam na vyrážečku z toho nebyla.

V 17. minutě se po nepozornosti havířovských hráčů dostal Hodonín do brejku 3 na 1. Ščecina poslal puk Viktoru Michaličkovi, který puk napálil z první po ledové ploše k pravé tyči – 0:1. Po minutě se dokázali Drtiči opět prosadit. Hrachovský našel na zadní tyčce volného Michala Crlíka, který už puk jen dorazil za Šimečka – 0:2. V závěru třetiny se ještě pokoušel Wróbel vydloubat puk za Sasínka, ale bez úspěchu.

V rozmezí konce první třetiny a začátku druhé, se vyznamenal brankář Sasínek, který se na brankové čáře dokonale přesunul a vytěsnil pokus Kurovského! Ve 24. minutě mohl Aleš Dufek skórovat, ale z dobré pozice trefil pouze beton Šimečka. Havířov měl více ze hry a vytvářel si více střel, ale i přesto se dlouho nic důležitého neudálo.

To v poslední minutě druhé třetiny se konečně usmálo štěstí i na Havířov. Stružík poslal puk volnému Danielu Trombikovi, který se trefil povedenou střelou zápěstím – 1:2. Později se ukázalo, jak moc byla tato kontaktní branka důležitá. Mj. určitě i tím, že byla do šatny.

Na začátku třetí třetiny měl Kurovský už položeného brankáře Sasínka, ale ve snaze zvednout puk pod horní tyčku minul! Ve 47. minutě musel Ďurkáč řešit přečíslení Hodonína, celou situaci ale vyřešil tím, že puk po střele Knapa srazil do rohu. AZ se čím dál více dostával do šancí a tento tlak vyvrcholil vyrovnáním. V 50. minutě posunul Ďurkáč puk na Daniela Kurovského, který se dokázal trefit přesně do miniaturní mezírky mezi betony Sasínka – 2:2.

Paradoxně vstřelená branka nakopla Hodonín a ihned měl šanci Bureš, ale jeho střelu dokázal Šimeček ukrýt po úspěšném semaforu do lapačky. V 56. minutě mohla radost domácích vypuknout naplno, nádhernou individuální akcí se blýsknul Daniel Kurovský, který dokázal puk napasovat pod víko, odkud se pravděpodobně ještě černá guma odrazila do zad brankáře Sasínka a pak za brankovou čáru – 3:2.

Hosté se už nedostali ani k power-play, jelikož Havířov puk neodevzdal a udržel jej na svých holích. Havířov tak po obratu sóre vyhrál utkání a dokázal tím získat veledůležité 3 body. Ty nutně potřebuje do bojů o záchranu, ale nyní je už jeho situace mnohem lepší.

Ohlasy trenérů

Darek Stránský (trenér AZ Havířov): Pro nás to byl opět hodně důležitý zápas, bohužel nám po vyrovnaném průběhu první třetiny odskočil soupeř o dva góly. Nebyli jsme schopní proměnit dost dobrých šancí, ale kluky jsme uklidnili, že je to správná hra a že můžeme mít tento zápas pod kontrolou. Myslím si, že jsme byli od druhé třetiny lepším týmem, a že jsme zaslouženě vyhráli.

Otakar Čajka (trenér SHK Hodonín): První třetinu jsme kontrolovali hru, vedli jsme 2:0, ale potom jsme nevyužily nějaké šance. Dostali jsme ve druhé třetině branku, v poslední části jsme hráli opět vyrovnaný hokej, ale domácí měli více šancí. Chtěli jsme to udržet, ale před koncem jsme dostali dva góly. Přičetl bych to takovému alibismu obránců přes které to šlo, protože ze situace odcouvali, nepokryli si toho střelce.

Zdroj: hc-havirov.cz

další články
Dalších sedm hráčů na soupisce A-týmu. Jsou mezi nimi hodonínští odchovanci i golmanská dvojka
A-Tým
1.5.2024

Necelý týden před startem letní přípravy se vedení klubu dohodlo na pokračování s dalšími hráči loňského kádru. Smlouvy ...
Pálení čarodějnic 2024
Info
1.5.2024

Každoroční oblíbené pálení čarodějnic jsme si včera užili na parádní akci v areálu Veslařského klubu, kterého se jen za ...
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.