SHKM Baník Hodonín
27. kolo, neděle 27.1.2013
HC Olomouc - SHKM Baník Hodonín
OLO
0:2
(0:1, 0:0, 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 5. Ling, 42. Stanislav (Knap). Rozhodčí: Cik – Doleček, Bubela. Vyloučení: 3:9, navíc Beutl (OLO) 5+OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 61. Střely na branku: 31:30. Průběh utkání: 0:2.
Pospíšil – Škoda, Galvas, Beutl, Mader, Janků, Müller, Dajčar – Heža J., Malý, Beier – Kuba, Štefka, Zabloudil M. – Šoustal T., Krejčiřík, Podlaha – Pěcha, Zabloudil Z., Holibka
Sasínek – Bureš, Hošťovecký, Veselý, Juriga, Škriba, Hrachovský, – Knap, Ščecina, Ling, Michalička, Linder, Klenec, Stanislav, Weintritt.

Komentář k zápasu

Po klidném úvodu, ve kterém se ani jedno mužstvo nemohlo propracovat do útočného pásma, skórovali jako první hosté. V páté minutě se obráncům Kohoutů nepodařilo pokrýt všechny hráče Drtičů a Ondřej Ling otevřel skóre.

Hanáci poté dostali výhodu přesilové hry, v úniku dvou na jednoho však ani Jan Štefka ani Miroslav Kuba puk do brány neusměrnili. Ve vlastním oslabení naopak mohli skórovat hosté, Matúš Juriga z bezprostřední blízkosti mířil do gólmana Mory. Podobným způsobem si tři minuty před koncem třetiny vedl také olomoucký Miroslav Kuba.

V prostředním dějství měl první branku domácích na hokejce Tomáš Šoustal, ovšem tváři v tvář Sasínkovi neuspěl. Na druhé straně tak mohl navýšit vedení Jihomoravanů už na dvě branky Ondřej Hrachovský, brankáře Mory ovšem neprostřelil. V sedmadvacáté minutě měl Hodonín další příležitost. V rychlém brejku mířil vedle Viktor Michalička.

Kohouti v dalším průběhu druhé části sice získali dvě početní výhody, o ty však kvůli vlastní nedisciplinovanosti přišli. Zahrozit se jim přesto podařilo, při hře v pěti na obou stranách zkoušel nadvakrát dorazit puk do hodonínské klece Tomáš Šoustal.

Na začátku třetí části se tentýž hráč dostal do samostatného úniku, ve kterém byl faulován. Hlavní sudí k překvapení publika ale trestné střílení nenařídil, pouze vyloučil hráče Hodonína. A právě v oslabení Drtiči zvýšili vedení na dvě branky. Vojtěch Stanislav se štěstím dopravil kotouč za brankovou čáru.

Na konci čtyřiačtyřicáté minuty mohl Hodonín vést už o tři góly, tentokrát se Vojtěch Stanislav netrefil do prostoru branky. Stejně si vedl také jeho jmenovec Krejčiřík, který na druhé straně propásl možnost snížit. V padesáté minutě pak pohasly naděje Kohoutů úplně, když Vítězslav Beutl atakoval soupeře tak ostře, až inkasoval pětiminutový trest.

Domácí se sice ubránili, na zvrácení výsledku jim ale už příliš času nezbývalo, branka nepadla ani při závěrečné hře bez gólmana. Fotbalové vítězství 2:0 si tak z promrzlého olomouckého zimního stadionu odvezl Hodonín.

Autor: Miroslav Fanta, hc-olomouc.cz

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc):
Hodnotit výkon se dá úplně jednoduše podle výsledku. Na naší straně je nula a to také hráči předvedli. Výkon jednoho hráče vedle druhého neměl s hokejem nic společného, kluci se musí za předvedenou hru stydět. Kluci naprosto ignorovali a neplnili příkazy, hráli bez nasazení, bez důrazu. Byl to katastrofální a alibistický hokej.

Otakar Čajka (SHK Hodonín):
Hlavním důvodem vítězství byla bojovnost týmu, dřeli jsme a nezabalili jsme to. Se třemi body jsme před utkáním nepočítali, ale díky bojovnosti a obětavosti mužstva jsme vyhráli. Dalo by se říct, že utkání rozhodla branka na 2:0, ale soupeř i po ní byl stále nepříjemný. Měli jsme hodně štěstí, protože hráči domácího týmu trefovali buď brankáře, nebo netrefili branku.

Autor: Miroslav Fanta, hc-olomouc.cz

další články
Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!
Info
6.5.2024

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.
V Praze se dnes uskutečnila první schůzka druholigových klubů před startem nové sezony
Info
3.5.2024

V Praze se dnes uskutečnilo první setkání zástupců druholigových klubů na jakémsi „před-aktivu“. Kluby si odsouhlasily z...
Dalších sedm hráčů na soupisce A-týmu. Jsou mezi nimi hodonínští odchovanci i golmanská dvojka
A-Tým
1.5.2024

Necelý týden před startem letní přípravy se vedení klubu dohodlo na pokračování s dalšími hráči loňského kádru. Smlouvy ...
Pálení čarodějnic 2024
Info
1.5.2024

Každoroční oblíbené pálení čarodějnic jsme si včera užili na parádní akci v areálu Veslařského klubu, kterého se jen za ...