SHKM Baník Hodonín
26. kolo, čtvrtek 24.1.2013
SHKM Baník Hodonín - HC Slezan Opava
HOM
3:5
(1:2, 1:1, 1:2)
OPA
Branky a nahrávky: 12. Veselý (Ščecina), 36. Dufek (Veselý), 41. Weintritt (Michalička) - 4. Nardelli (Rousek, Borunský), 11. Hlačík (Hendrych, Štěpánek), 37. Kosina (Cibulka, Hendrych), 50. Nardelli, 55. Nardelli (Borunský, Černý). Rozhodčí: Černý - Měkýš, Musil. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5.
Sasínek (Bartozel) - Bureš, Knap, Ščecina, Ling, Veselý, Hoštovecký, Michalička, Juriga, Špírek, Dufek, Lindner, Klenec, Obrtlík, Schenel, Weintritt, Hrachovský, Kachyňa
Huzlík (Rubý) - Cibulka, Borunský, Rousek, Nadrelli, Olšr, Černý, Langer, Dreljuš, Štěpánek, Hendrych, Kosina, Bohanos, Klement, Hlačík, Döhner¨

Komentář k zápasu

„Záchranu jistou nemáme. Stále se ohlížíme za sebe. Při tříbodovém systému je totiž možné všechno. Proto nás porážka s Opavou hodně mrzí," uvedl po čtvrtečním zápase kouč SHKm G-mont Hodonín Otakar Čajka.

Ten se musel proti soupeři ze Slezska obejít bez trojice stabilních hráčů. Produktivní útočník Tom Polák totiž zamířil do Chomutova a Michal Crlík s Kamilem Rýparem na žádost otců v týmu skončili. „Kostra týmu se nám po novém roce rozpadla. Hlavně branky Poláka nám citelně schází," uvedl hodonínský kouč.

Mladí Drtiči odehráli s Opavou rovnocennou partii. Kvůli mizerné produktivitě, chybám v defenzivě a špatným přesilovkám ovšem odešli z ledu poraženi. „Zklamání je velké, protože do zápasu s Opavou jsme nastoupili v sestavě, které měla na to s tímto soupeřem vyhrát. Bohužel při přesilovce pět na tři jsme dali pouze jeden gól," povzdechl si Čajka.

Jeho tým nezachytil úvod utkání a brzy prohrával o dvě branky. Hodonín vrátil do hry kontaktní brankou Richard Veselý.

Mladí Drtiči se v prostřední části snažili o vyrovnání. Domácí tým se ale pořádně nemohl prosadit. Vysvobození přinesla až dvojnásobná početní výhoda. Při hře pět na tři vstřelil druhý gól slováckého celku Aleš Dufek.

Opava ale byla před brankou soupeře mnohem nebezpečnější. Slezan mohl dokonce skórovat ve vlastním oslabení. Střela přes celé hřiště ale skončila po nešťastném odrazu od zadního mantinelu těsně před brankovou čarou domácí svatyně.

Mladší dorost Hodonína ale remízový stav dlouho neudržel. Vedení na stranu Opavy vrátil chytrou tečí Kosina.

Ani za stavu 2:3 to však slovácký celek nezabalil. V úvodu třetí třetiny se podařilo domácímu týmu zásluhou kapitána Weintritta znovu vyrovnat.

Poslední slovo ale měl hostující David Nardelli. Útočník Opavy nejprve potrestal chybu obrany Hodonína a vstřelil čtvrtý gól Slezanu. V 55. minutě pak pečetil přesilovkovým gólem výhru Opavy.

Zápas navíc nedohrál domácí forvard Dufek, který za píchnutí protihráče špičkou hole dostal trest do konce utkání. „Nevšiml jsem si toho, ale když do rozhodčí odpískal, tak nedovolený zákrok asi viděl. Dufek nás každopádně oslabil. Chtěli jsme hrát v závěru power play , ale tím oslabením jsme o hru bez brankáře přišli," pronesl Čajka.

Podle něj rozhodly o výsledku hrubé chyby v obraně. „Po vyrovnání na 2:2 jsme brzy dostali třetí gól. Za stavu 3:3 jsme měli více ze hry, ale díky hrubkám jsme znovu inkasovali," uvedl Čajka. „Všechno to pramení z vlastních chyb. Máme kotouč na hokejce a místo toho, abychom ho jednoduše hráli o mantinel ven, neboho ho jednoduše vyhodili pryč z pásma, tak ho nabídneme soupeři, který nás v obranném pásmu přečíslí a dá z toho branky," přidal.

Hodonínský lodivod ovšem nebyl spokojený ani s bráněním. „I když to na tréninku cvičíme, tak špatně hrajeme především v prostoru před brankou. Místo toho, abychom si obsadili protihráče, tak všichni naši sledují puk a nevěnují pozornost hráčům soupeře, kteří zůstávají osamocení," pronesl.

Hlavně kvůli těmto neduhům zůstává mladší dorost Hodonína v extraligové tabulce se sedmadvaceti body na sedmém místě. Před desátým Vsetínem, který je na sestupové desáté příčce, má sice dvanáct bodů k dobru, ale za to o dva odehrané zápasy navíc.

Autor reportáže: Libor Kopl

další články
Dalších sedm hráčů na soupisce A-týmu. Jsou mezi nimi hodonínští odchovanci i golmanská dvojka
A-Tým
1.5.2024

Necelý týden před startem letní přípravy se vedení klubu dohodlo na pokračování s dalšími hráči loňského kádru. Smlouvy ...
Pálení čarodějnic 2024
Info
1.5.2024

Každoroční oblíbené pálení čarodějnic jsme si včera užili na parádní akci v areálu Veslařského klubu, kterého se jen za ...
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.