SHKM Baník Hodonín
9. kolo, neděle 14.10.2012
HC Olomouc - SHKM Baník Hodonín
OLO
3:4sn
(0:1, 3:1, 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 21. Šoustal T. (Holiš), 23. Štefka (Klvaňa, Stryk), 38. Holiš – 7. Dobiáš (Polák), 40. Rýpar (Dobiáš), 58. Weintritt (Polák), rozhodující nájezd Polák. Rozhodčí: Kika – Novotný, Šimčík. Vyloučení: 4:2, navíc Šoustal T. (OLO) 10 minut. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.
Pospíšil T. (Venkrbec) - Škoda, Galvas, Spurný, Beutl, Kolařík, Kolovrátník, Piska, Klvaňa – Šoustal T., Holiš, Zabloudil Z. - Krejčiřík, Štefka, Zabloudil M. - Heža J., Malý, Holibka - Beier, Stryk
Sasínek (Holík) - Bureš, Hošťovecký, Juriga, Crlík, Rýpar, Škriba, Hrachovský, Kachyňa - Polák, Dobiáš, Michalička, Dufek, Lindner, Kopecký, Stanislav, Weintritt

Komentář k zápasu

Oba týmy se v úvodu zápasu chvíli rozehřívaly, než přišla první šance hostů, která také znamenala otevření gólového účtu utkání. Z pravého kruhu parádně vymetl šibenici Bohdan Dobiáš. V polovině třetiny mohl náskok Hodonína navýšit Dufek, ale z bezprostřední blízkosti netrefil soupeřovu svatyni.

Kohouti se oklepali až v prostředním dějství, kdy dvěma rychlými góly na jejím začátku otočili stav duelu ve svůj prospěch. Nejprve Tomáš Šoustal z levé strany nabruslil před Sasínka, kterého překonal zasunutím kotouče kolem jeho betonu. O pár desítek později přidal druhý olomoucký gól Jan Štefka.

V polovině utkání mohl vyrovnat Polák, ale z pravého kruhu po jeho střele zasténala jen tyč Pospíšilovy branky. V 38. minutě se tak radovali opět domácí, David Holiš rychlým zakončením zápěstím nedal Sasínkovi šanci.

Mora však dvougólový náskok neudržela dlouho, ještě do přestávky vsítil kontaktní gól Kamil Rýpar. Jeho perfektní rána od modré s pomocí tyčky skončila v olomoucké kleci.

V třetí třetině mohli vrátit domácímu celku dvoubrankové vedení Šoustal a Štefka, jenže první jmenovaný zasáhl z mezikruží břevno, druhý poté neuspěl s nájezdem. Podobně však na druhé straně naložil s únikem Dobiáš.

V závěru normální hrací doby se dočkali hodonínští hokejisté vyrovnání, když puk do olomoucké klece dopravil Michal Wintritt. Zápas tak došel přes prodloužení až na samostatné nájezdy, ve kterých jediným úspěšným střelcem se stal Tom Polák. Mora tedy prohrála s Hodonínem 3:4 po nájezdech.

Autor: Tomáš Schmiedt (hc-olomouc.cz)

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Narazili jsme na soupeře, který na tom byl fyzicky podstatně lépe než my. V každé lajně měl čtyři urostlé chlapy, zatímco my máme formace jinak poskládané. To ale nebylo rozhodující. Ve druhé třetině jsme se dostali do hry, přehrávali soupeře, ale bohužel nám nasazení a chuť po vítězství nevydržela po šedesát minut. Myslím, že jsme nakonec zaslouženě prohráli.

Otakar Čajka (SHK Hodonín): Vzhledem k tomu, že jsme nováčkem v této soutěži, tak v první čtvrtině soutěže jsme až na jedno utkání, které jsme doma prohráli s Opavou, podávali dobré výkony. Většina chlapců si i tak teprve na extraligu zvyká. Přijeli jsme do Olomouce s tím, že uhrajeme dobrý výsledek, a to se nám podařilo. Hra byla vyrovnaná z obou stran, což dokazuje i vyrovnaný poměr střel. Snažili jsme se hrát aktivně, abychom se vyloženě nebránili a hráli více útočněji.

další články
Dalších sedm hráčů na soupisce A-týmu. Jsou mezi nimi hodonínští odchovanci i golmanská dvojka
A-Tým
1.5.2024

Necelý týden před startem letní přípravy se vedení klubu dohodlo na pokračování s dalšími hráči loňského kádru. Smlouvy ...
Pálení čarodějnic 2024
Info
1.5.2024

Každoroční oblíbené pálení čarodějnic jsme si včera užili na parádní akci v areálu Veslařského klubu, kterého se jen za ...
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.