SHKM Baník Hodonín
Čtyři zeleno-černé góly ve třetí třetině otočily zápas na stranu Baníku, který se po skvělém obratu v sérii s Jičínem ujímá vedení!
Čtyři zeleno-černé góly ve třetí třetině otočily zápas na stranu Baníku, který se po skvělém obratu v sérii s Jičínem ujímá vedení!
A-Tým
12.3.2024

Playoff opět potvrdilo, že se v něm nehraje na předchozí výsledky a že se počítá opravdu každý gól. A je jedno, jak padne. Baník měl na začátku zápasu víc ze hry, po čtyřiceti minutách ale bylo skóre 1:3. Závěrečná třetina však patřila Baníku, který s podporou více než třinácti stovek fanoušků v zádech, dokázal čtyřmi, občas šťastnými trefami, otočit skóre na svou stranu a po vítězství 5:3 bere v osmifinálové sérii s Novým Jičínem první bod! Série pokračuje už ve čtvrtek v 18:00 na jičínském stadionu.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
OF1, úterý 12.3.2024
SHKM Baník Hodonín - HK Nový Jičín
HOM
5:3
(0:2, 1:1, 4:0)
NJC
Branky a nahrávky: 32. Hložánek (Dobiáš, Sedláček), 44. Weintritt (Polesný), 46. Bachánek (Stuchlík, Sajdl), 57. Krejčí (Sajdl, Sedláček), 58. Novák (Mach) - 14. Maliník (Květoň, Báchor), 19. Maliník (Květoň, Báchor), 38. Květoň (Maliník). Rozhodčí: Maršálek, Grygera - Viskot D., Augusta. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 37:38. Diváci: 1328. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 5:3. Stav série: 1:0.
Piták (Dolíška) – Němec, Sedláček, Polesný (A), Rauš (A), Švejda, Stuchlík, Bílek - Hložánek, Luža, Dobiáš - Weintritt, Mach, Novák - Sajdl (C), Zaichyk, Bachánek - Sedlák, Štědrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.
Klimek (Hořejší) - Andrýsek, Hanák, Báchor, Kuboš, Hruška, Holáň J., Dudáš - Berka, Olesz, Flok - Gebauer (C), Květoň, Konečný - Handl, Hudeček, Sluštík (A) - Kafka, Maliník (A), Škarka. Trenér: Dominik Kafka.

Komentář k zápasu



Do úvodního utkání vyřazovacích bojů vstoupil lépe Baník. Domácí hráči byli na začátku první třetiny aktivní a svou hrou si vynutili fauly soupeře. Přesilovou hru z první, ale ani z páté minuty však domácí hokejisté nedokázali využít. Hra se srovnala v polovině první periody, kdy šli do čtyř domácí hokejisté. Baník oslabení ubránil, nicméně Nový Jičín se ujal vedení ve 14. minutě, kdy svůj důraz před bránou uplatnil Roman Maliník a usměrnil za Pitáka dorážku po střele od modré čáry. Tentýž hráč se dokázal prosadit po pohledné kombinaci 61 vteřin před první sirénou a Baník tak šel do šaten s dvoubrankovým mankem.

V prostřední dvacetiminutovce pokračovali hosté z Nového Jičína v aktivní hře. Odměnou jim byla 25 vteřin dlouhá dvojnásobná početní výhoda, kterou ale hodonínští hokejisté zvládli ubránit na jedničku. Hra se přelévala ze strany na stranu až do dvaatřicáté minuty, kdy byl vyloučen hostující kapitán Gebauer. Při přesilové hře se puk šťastně odrazil od brusle Erika Hložánka až do brány a Hodonín tak vstřelil kontaktní branku.

Jednobrankový náskok drželi hosté do 38. minuty. V čase 37:30 si vzali Ďáblové dvoubrankové vedení zpět po trefě Davida Květoně, který důrazem v předbrankovém prostoru nedal domácím obráncům ani brankáři šanci a zakončil přesně po Maliníkově nahrávce k odkryté tyči.

Baník věděl, že musí ve třetí třetině zabrat. K obratu zavelel v čase 43:34 Filip Weintritt, který se dostal ke šťastně získanému kotouči v útočném pásmu a nekompromisní střelou k bližší tyči snížil na 2:3. Poté to netrvalo ani dvě a půl minuty a bylo vyrovnáno! Střelu Libora Stuchlíka tečoval v mezikruží Adam Bachánek a celý stadion byl rázem na nohou! Hodonínských hokejistů, hnaných skvělými fanoušky, byl rázem plný led a hnali se za dalším gólem.

Ten přišel v čase 56:43, kdy kapitán Jakub Sajdl našel před bránou Petra Krejčího, jemuž se puk šťastně odrazil od brusle až za hostujícího gólmana. Drtiči tak dokonali obrat a aby toho nebylo málo, v následující minutě se dostal do samostatného úniku Matěj Novák, který blafákem do forhendu překonal brankáře Klimka. Hosté v závěru třetí třetiny hráli přesilovou hru, během které navíc odvolali brankáře, nicméně skóre utkání už se neměnilo a Baník si tak připisuje první bod v osmifinálové sérii!


Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 363, 2. cena: 023, 3. cena: 464, 4. cena: 417, 5. cena: 113, 6. cena: 049, 7. cena: 321, 8. cena: 446, 9. cena: 074, 10. cena: 364, 11. cena: 044.

Ohlasy trenérů

Trenéři se vyjádří až po skončení série.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...