SHKM Baník Hodonín
Havířov vyhrál na Slovácku 6:3, Azet rozhodl čtyřmi góly v přesilovkách
Havířov vyhrál na Slovácku 6:3, Azet rozhodl čtyřmi góly v přesilovkách
A-Tým
7.9.2023

Skóre dnešního přípravného duelu hovoří jasně ve prospěch hostujícího týmu, tak jednoznačné utkání to ale rozhodně nebylo. Až do samotného závěru bylo na obou stranách na co koukat a Havířov definitivně zlomil skóre na svou stranu až dvěma góly v posledních třech minutách třetí třetiny. Rozhodujícím faktorem dnes byly bezpochyby přesilovky. Zatímco Baník nevyužil ani jednu z pěti početních výhod, hosté stejný počet přesilovek přetavili ve čtyři přesné trefy.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, čtvrtek 7.9.2023
SHKM Baník Hodonín - AZ Havířov
HOM
3:6
(0:1, 3:3, 0:2)
HAV
Branky a nahrávky: 23. Karafiát (Vyrůbalík), 28. Weintritt (Dobiáš), 32. Luža (Karafiát, Novák) – 14. Klimša (Franek), 28. Čmiel (Ševčík, Kratochvil), 30. Spratek (Klimša, Franek), 38. Spratek (Klimša), 58. Křivohlávek (Franek), 59. Klimša (Spratek, Franek). Rozhodčí: MAŤAŠOVSKÝ - Chramosta, Olšar. Vyloučení: 4:5, navíc Sedláček (HOM) 5+OK. Využití: 0:4. V oslabení: 1:0. Střely: 32:36. Diváci: 350. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:6.
Dolíška (Piták) – Zorko, Sedláček, Vyrůbalík, Rauš, Vícha, Bílek, Kuba – Karafiát, Luža, Novák – Dobiáš, Weintritt, Bachánek – Štědrý, Laciga, Krejčí – Sajdl, Sedlák J., Karpov. Trenér: Aleš Bachánek.
Sachr (Šindelka) – Kunc, Vosátko, Valenta, Ševčík, Ščurek, Havlík – Franek, Křivohlávek, Klimša – Mrva, Spratek, Kratochvíl – Apolenář, Čmiel, Pawliczek – Tvrdý, Pavlík, Middleton. Trenér: Jiří Raszka.

Komentář k zápasu


Úvodní minuty utkání patřily spíše hostům, kteří měli více ze hry. Tlak ale utnulo dvojnásobné vyloučení v polovině první části, po kterém měl Baník dvouminutovou přesilovku pět na tři. Tu ale hodonínští prohospodařili. Ve třinácté minutě se pěknou kličkou dostal za obránce Laciga, jeho střela ale v bráně neskončila a tak opět jednou platilo otřepané pravidlo „nedáš – dostaneš“. Franek našel na útočné modré Klimšu, který střelou mezi Dolíškovy betony otevřel ve čtrnácté minutě skóre.

O vyrovnání se tři minuty po změně stran postaral Jiří Karafiát, jehož střela z mezikruží nachytala havířovského brankáře, kterému se puk převalil přes lapačku a skončil v bráně. Hned po buly byl ve velké příležitosti Luža, ten ale i vinou nedovoleného zákroku soupeře nedokázal lépe zakončit svou šanci.

Skóre se tak znovu měnilo až v 28. minutě, kdy v oslabení poslal do úniku Dobiáš Filipa Weintritta, který střelou na bližší tyč zajistil Baníku vedení 2:1. To ale domácím vydrželo jen 28 vteřin, hosté zásluhou Čmiela nakonec svou přesilovku v závěru využili a rychle srovnali na 2:2. Vzápětí následovalo další hodonínské vyloučení a Havířov faul opět gólově trestal. Vedení Azetu vrátil v čase 29:02 Daniel Spratek.

Divokou čtyřminutovou pasáž poloviny zápasu zakončila vyrovnávací trefa Baníku z dvaatřicáté minuty. Karafiátovu střelu vyrazil Sachr jen do jízdy před Dominika Lužu, který pohotově uklidil puk do odkryté části Havířovské branky. I podruhé ale šli domácí hráči do kabiny s těsnou ztrátou. V osmatřicáté minutě vrátil Azetu vedení, jak jinak než v početní výhodě, svou druhou dnešní trefou Daniel Spratek.

V závěrečné části se na gól čekalo až do osmapadesáté minuty, kdy hosté vytěžili z dobrého napadání pátou trefu. Franek nenechal za brankou rozehrát Sedláčka, který po atakování havířovského útočníka upadl, z čehož těžil Jan Křivohlávek, který z bezprostřední blízkosti prostřelil Dolíšku. Po této brance poslal Pan rozhodčí hodonínského beka předčasně do sprch za nesportovní chování a Havířov dohrával zápas v početní výhodě.

Tu po minutě a třinácti vteřinách využil David Klimša, který dal dnešním přátelskému utkání konečnou podobu. Havířov díky čtyřem využitým přesilovkám porazil Baník 6:3 a uštědřil tak Jihomoravanům třetí porážku v přípravě. Tu Bachánkovi svěřenci zakončí příští čtvrtek 14. září domácím zápasem s Vyškovem.

Ohlasy trenérů


Aleš Bachánek (Hodonín):
Bylo to dobré utkání. Potřebovali jsme takového soupeře, abychom viděli, jak na tom jsme nebo nejsme. Do zápasu jsme šli bez šesti hráčů základní sestavy, což není ideální, ale aspoň jsme mohli vidět ostatní hráče. Bylo vidět, že Havířov je o hodně dál, my stále ještě ladíme soupisku a nevěnovali jsme se oslabením ani přesilovkám. A bylo to vidět, protože jsme dostali čtyři góly v oslabení.

Jiří Raszka (Havířov):
Začali jsme dobře, myslím si, že prvních deset minut jsme měli převahu a vytvořili jsme si nějaké šance. Potom jsme zbytečným dvojitým vyloučením dostali soupeře do hry a zbytečně jsme museli bránit přesilovku. I když tedy úspěšně, za což patří týmu kredit. Ale tohle se nám nesmí stávat. Určitě nejsme spokojeni s druhou třetinou, kdy se hrál hokej nahoru dolů a z naší strany to bylo hodně rozhárané. Takový hokej nechceme produkovat a trochu jsme ustoupili z naší hry, i když třetina skončila 3:3 a my jsme dali tři góly z přesilovky, za což jsme rádi. Přijeli jsme do Hodonína trochu s jinou taktikou, byla to dobrá prověrka s kvalitním týmem.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...