SHKM Baník Hodonín
Po nevydařeném výkonu a velkých chybách se vracíme ze Skalice s debaklem
Po nevydařeném výkonu a velkých chybách se vracíme ze Skalice s debaklem
A-Tým
29.8.2023

Třetí přípravné utkání se zeleno-černým vůbec nevydařilo. Už po dvaceti minutých ztráceli díky slepeným gólům z poloviny úvodní části dva góly, po čtyřiceti minutách svítilo v Esmero areně už hrozivě vypadající skóre 7:1. V poslední části se Baníku podařilo gólostroj slovenského mužstva po osmé trefě zastavit, výsledek 1:8 z hodonínské pohledu ale mluví jednoznačně. Nezbývá než hodit vysokou porážku rychle za hlavu a připravovat se na páteční duel s Trnavou, kterým Baník zakončí „slovenskou“ část přípravy na novou sezonu.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, úterý 29.8.2023
HK Skalica - SHKM Baník Hodonín
SKM
8:1
(2:0, 5:1, 1:0)
HOM
Branky a nahrávky: 10. Pšurný (Obdržálek), 11. Šátek (Pšurný, Škápik), 24. Obdržálek (Jurík, Búlik), 27. Jurík (Obdržálek), 29. Kočka (Balát), 36. Šátek (Pšurný), 40. Škápik (Janáč, Kuba), 42. Pšurný (Sloboda), 61. Kočka - 35. Mikula (Sedlák, Talafa). Vyloučení: 7:3. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Střely: 36:28. Diváci: 310. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 8:1.
Irsák (Bernát) - Věntus, Sloboda, Sakmár, Škápik, Drápal, Janík, Jombík, Polák - Jurík, Búlik, Obdržálek - Hujsa, Pšurný, Šátek – Janáč, Kuba L., Kotvan - Balát, Fungáč, Kočka. Trenér: Michal Ružička.
Dolíška (Piták) – Švejda, Němec, Vyrůbalík, Rauš, Mikula, Talafa, Sedláček T. – Sajdl, Dufek, Novák – Dobiáš, Weintritt, Bachánek – Sedlák Z., Huhtela, Kuba M. – Laciga, Štedrý, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu

Bezbrankové skóre vydrželo v Esmero areně do poloviny první třetiny. Nejprve domácí potrestali chybu hodonínského obránce a Roman Pšurný nadvakrát překonal Dolíšku, a jen o 24 vteřin později v čase 10:03 zdvojnásobil vedení Skalice Michal šatek, který rychlý protiútok potrestal přesnou střelou do pravé šibenice hodonínské branky. Baník se pak oklepal i díky přesilovce, vypracoval si i nějaké šance, ale první dvacetiminutovka skončila vedením HK 2:0.

Čtyři minuty po přestávce překvapil Dolíšku střelou z úhlu Petr Obdržálek, o tři minuty poději chyboval na modré Sedláček a Juraj Jurík po přihrávce Obdržálka přidal čtvrtou branku Skaličanů. V devětadvacáté minutě po vyhraném buly v obranném pásmu obrana Baníku opět chybovala a David Kočka neměl problém trefit odkrytou část hodonínské branky.

Baník se prvního gólu dočkal až v končící pětatřicáté minutě, kdy přesilovková střela Maximiliána Mikuly od modré propadla až do sítě. Jenže v pokračující hodonínské přesilovce pak zase přišel kiks v obraně a Michal Šátek v oslabení přidal svou druhou dnešní trefu. V poslední vteřině druhé časti pak do rozhozené obrany SHKM najel z druhé vlny Ľubomír Škápik a bývalý bek zeleno-černých uzavřel druhou třetinu gólem na 7:1.

A vypadlo to, že kanonáda slovenského celku bude pokračovat i ve třetí třetině, protože už na začátku 24. minuty po střele od modré nechali beci dorážet Romana Pšurného, který v přesilovce zvýšil už na 8:1. Pak už ale naštěstí ostře nabité pušky domácích Králů utichly a do konce zápasu se už skóre nezměnilo. Baník si ze Záhorí odváží druhou porážku v přípravě, když Skalici podlehl vysoko 1:8.


Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...