SHKM Baník Hodonín
Baník veze z Vyškova výhru v prodloužení, dvěma góly se pod vítězství podepsal Jiří Karafiát
Baník veze z Vyškova výhru v prodloužení, dvěma góly se pod vítězství podepsal Jiří Karafiát
A-Tým
5.9.2023

Trenér Bachánek měl pro utkání ve Vyškově k dispozici nejen nejnovější posilu Luku Zorka a zlínské duo Tadeáš Talafa – Atte Huhtela, ale také útočníky Pjotra Karpova a Jiřího Karafiáta, který se dvěma góly, včetně toho vítězného v prodloužení, podílel na cenném skalpu loňského semifinalisty 2. ligy. Baník vyhrál třetí utkání letošní přípravy, další duel čeká na hodonínské hokejisty už ve čtvrtek, kdy doma přivítají vydatně posílený Havířov.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, úterý 5.9.2023
Hokej Vyškov - SHKM Baník Hodonín
VYM
3:4p
(3:2, 0:1, 0:0 - 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 5. Lehečka (Hefka), 16. Komínek (Dluhoš), 19. Popelka (Komínek, Žižka) - 1. Karafiát (Luža, Novák), 19. Dobiáš (Weintritt, Mikula), 29. Novák (Luža, Karafiát), 61. Karafiát (Novák). Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:1. Střely: 32:32. Diváci: neuvedeno. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.
Šarman, Synek - Žižka (C), Hefka, Tomajko, Dluhoš, Mikulík, Studený, Hamrla - Komínek (A), Lehečka, Krejčiřík, Vašíček, Štefka, Sebera, Kořenek, Popelka, Ramert. Trenér: Michal Konečný.
Piták (Běhal) - Zorko, Němec, Vyrůbalík (C), Talafa, Mikula, Bílek, Sedláček - Karafiát, Luža, Novák - Dobiáš, Weintritt, Bachánek - Štědrý, Laciga, Krejčí - Huňady, Huhtela, Karpov. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu

Hodonínští hokejisté měli tentokrát skvělý vstup do utkání, když už po 34 vteřinách otevřel střelecký účet utkání Jiří Karafiát. Vyškov srovnal na konci páté minuty zásluhou letní posily Jakuba Lehečky, skóre na domácí stranu pak naklonil Tomáš Komínek, který v šestnácté minutě při vlastním oslabení překonal Pitáka.

Baník ale dokázal v polovině devatenácté minuty odpovědět stejnou mincí, při Bílkově vyloučení srovnal na 2:2 Vojtěch Dobiáš. V pokračující přesilovce si ale domácí opět vrazil vedení zpět díky gólu ex-hodonínského Adama Popelky.

Drtiči se zaslouženého vyrovnání dočkali v devětadvacáté minutě, kdy po souhře první formace mířil přesně Matěj Novák. Skóre 3:3 nakonec vydrželo až do konce základní hrací doby. Nastavenou pětiminutovku utnul už po 24 vteřinách opět Jiří Karafiát a Baník tak veze z horkého vyškovského ledu výhru 4:3 v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Michal Konečný (Vyškov):
Myslím si, že utkání se muselo líbit. Hrálo se nahoru – dolů. Hodonín hrál velice dobře a nám po těch dvou těžkých zápasech s Chomutovem a Přerovem jakoby trochu došel dech. Soupeř asi vyhrál zaslouženě, první dvě třetiny jsme moc nebruslili, až v té poslední se to zlepšilo. Hráli jsme na tři lajny, zkoušeli jsme nějaké jiné varianty. Gratuluji Hodonínu k vítězství, ale je to pořád příprava a já věřím, že se na ligu dobře nachystáme.

Aleš Bachánek (Hodonín):
První třetinu jsme výborně začali, ale pak jsme dostali podle mě trochu zbytečné góly přesně z toho, co soupeř hraje a co jsme věděli, že budou hrát. Ve druhé třetině jsme začali lépe hrát ve středním pásmu a bylo to z naší strany o hodně lepší. Poslední třetina byla divočejší z obou stran, možná i trochu přetaktizovaný, vzhledem k nerozhodnému skóre a v prodloužení se nám pak povedlo brzy rozhodnout.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...