SHKM Baník Hodonín
Hororový začátek a skvělý obrat, Baník i podruhé v přípravě porazil slovenskou Trnavu
Hororový začátek a skvělý obrat, Baník i podruhé v přípravě porazil slovenskou Trnavu
A-Tým
1.9.2023

Hodonínští hokejisté měli do odvetného přípravného utkání s Trnavou hodně vlažný nástup, jakoby ještě dohrávali čtvrtou třetinu nepovedeného zápasu ve Skalici. Díky tomu se hosté během pětadvaceti minut dostali do tříbrankového trháku. Až pak se probudili i Drtiči. První gól Baníku dal v 26. minutě Filip Weintritt, o sedm minut později snižoval Vojtěch Dobiáš a o další necelou minut bylo po gólu Jana Štědrého vyrovnáno! Na začátku poslední dvacetiminutovky pak Adam Bachánek dokonal parádní obrat a Baník tak nakonec potěšil tři stovky svých fanoušků, kteří dnes zavítali na Zimní stadion Václava Nedomanského.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, pátek 1.9.2023
SHKM Baník Hodonín - HK Trnava
HOM
4:3
(0:2, 3:1, 1:0)
TRV
Branky a nahrávky: 26. Weintritt (Dobiáš, Bachánek), 33. Dobiáš (Sedláček T., Bílek), 34. Štědrý (Luža), 42. Bachánek (Dobiáš) - 1. Haščič, 11. Kliment (Ružek), 24. Kupka (Důžek). Rozhodčí: Schenel - Chramosta, Tkáč. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 30:27. Diváci: 309. Průběh utkání: 0:3, 4:3.
Piták (Dolíška) - Švejda, Němec, Vyrůbalík, Rauš, Mikula, Bílek, Sedláček T. - Sajdl, Laciga, Novák - Dobiáš, Weintritt, Bachánek - Štědrý, Luža, Krejčí - Kuba, Sedlák, Kisliuk. Trenér: Aleš Bachánek.
Hollý (Nagy) - Kocúr, Kliment, Štefanka, Noaa, Ejem, Marko, Důžek, Galimov, Krištofík, Yakoviev, Alapuranen, Kupka, Haščič, Moncman, Ružek, Holovič. Trenér: Martin Baran.

Komentář k zápasu


Už po 51 vteřinách se měnilo skóre. Piták pozdě reagoval na odraz puku, chtěl jej přikrýt lapačkou, ale hokejka Adama Haščiče byla rychlejší. Slovenský útočník měl následně snadnou úlohu a Trnava velmi rychle vedla. Po chybě hostující obrany mohl už v následující minutě srovnat Štědrý, ale ten byl nenadálou šancí zaskočen a z bezprostřední blízkosti nedokázal Hollého prostřelit.

V sedmí minutě měl Baník první přesilovku, v ní ale domácí nic kloudného nevymysleli. V polovině první třetiny dala hodonínský obrana Trnavě až moc volnosti, Ružek našel u pravé tyčky volného Samuela Klimenta a ten uklidil kotouč do volné části branky. Baník mohl vzápětí snížit, brejk tři na dva zakončoval z ideální pozice Vyrůbalík, ale Hollý výborně zasáhl vyrážečkou.

O přestávce byl v kabině Baníku nejspíš pořádný vítr, protože zeleno-černí vstoupilo do druhé části hodně aktivně. Ale ve třetí minutě přišel další z obrovských kiksů hodonínské defenzivy, která nechala před Pitákem zcela osamoceného Alexe Františka Kupku a ten parádním zakončením mezi svými nohami zavěsil puk přesně pod horní tyč.

V šesté minutě se pěkným sólem přes celé hřiště ukázal Němec, pěkné akci ale chyběla gólová tečka. Té se domácí hráči a s nimi i jejich fanoušci dočkali až o pár vteřin později, kdy přesilovkový závar před trnavskou brankou zakončil přesně Filip Weintrit, který tak zaznamenal první gól v hodonínských barvách.

V polovině utkání se do dobré střelecké pozice dostal Rauš, ale ani střela z pravého kruhu, ani následná dorážka z velkého úhlu ke snížení nevedly. Na druhé straně hosté během pěti vteřin spálili i díky výborným zákrokům Pitáka tři obrovské gólové šance.

V následujících minutách se hrál hokej, který se musel z tribuny líbit. Oba týmy myslely spíše na ofenzivu a vzadu nechávaly vrátka. Jedny takové potrestal gólem na 2:3 z domácího pohledu Vojtěch Dobiáš, který se výborně zorientoval před brankovištěm a Sedláčkovu vyraženou střelu napálil nechytatelně pod břevno.

O pouhých 41 vteřin později vypukla radost hodonínských fanoušků znovu, nováček v hodonínském dresu Dominik Luža vybojoval v obranném pásmu kotouč, zavezl jej do třetiny a ihned za modrou jej přihrál do jízdy Janu Štědrému, který mezi betony procedil puk až do sítě. Sedm minut před druhou přestávkou tak bylo vyrovnáno na 3:3.

V poslední periodě se Baníku, který se od stavu 0:3 viditelně zvedl nejen gólově, ale zejména herně, povedlo dokonat obrat. V čase 41:25 se o to postaral Adam Bachánek, kterému kotouč šikovným vypíchnutím připravil Dobiáš. Souhra letních posil znamenala další premiérovou trefu v hodonínských barvách, a především pak vedoucí branku Baníku!

Hned v dalším střídání mohl vedení domácích navýšit Krejčí, ale jeho střelu z první dokázal Hollý s námahou vyrazit. Osm minutě před koncem třetí třetiny měl obrovskou šanci trnavský Marko, na kterého zívala opuštěná domácí branka. Hostující útočník se ale mezi tři tyče netrefil. Slovenský celek v závěru sáhl ke hře bez brankáře a na dlouhé desítky vteřin zamkl Baník před Pitáka, Drtiči v čele s Pitákem ale všechny šance soupeře přežili a mohou slavit druhou výhru v přípravě.


Ohlasy trenérů


Aleš Bachánek (Hodonín):
Nastoupili jsme do zápasu hrozně laxně, vůbec nechápu proč. Dělali jsme strašné chyby v obraně, zakládání útoku, rozebírání hráčů v obranném pásmu… je tam před námi ještě hodně práce. Od druhé třetiny jsme zareagovali na napadání, které soupeř praktikoval. Zároveň jsme trochu změnili založení útoků a začalo nám to vycházet. Řekl bych, že od druhé třetiny to už bylo vyrovnané utkání. Ve třetí třetině tak už bylo vidět i napadání, a to je to, co chceme hrát.

Roman Straka (Trnava):
Měli jsme dobrý začátek. Vytvořili jsme si tlak, dali jsme nějaké branky. Ve druhé třetině jsme si mysleli, že budeme stále tvořit a vymýšlet věci v obranném pásmu. Soupeře jsme postavili na nohy vlastními chybami, Hodonín se chytil a dokázal toho využít. Stále točíme sestavu, dnes nám chybělo sedm hráčů. Přípravné zápasy jsou od toho, aby se nám hráči ukázali.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...