SHKM Baník Hodonín
Zeleno-černí v prvním přípravném utkání nestačili na slovenské Topoľčany
Zeleno-černí v prvním přípravném utkání nestačili na slovenské Topoľčany
A-Tým
22.8.2023

Baník nastoupil do prvního zápasového testu se spoustou hráčů, kteří jsou na Slovácku na zkoušku. Z aktuální soupisky nastoupilo pouze deset hráčů, včetně dvou brankářů. Na hostech byly vidět nejen zkušenosti, ale i větší rozehranost, což se projevilo zejména ve druhé časti, v níž měl slovenský celek jasně navrch a vyhrál ji na střely 10:2. Baník si během zápasu vypracoval několik velmi dobrých příležitostí, ale Vojvodu v brance Topoľčan překonat nedokázal a hosté tak odjíždí domů s výhrou 4:0. Už zítra se Bachánkova družina vydá ke druhému přípravnému duelu, který je na programu opět od 18:00 na trnavském zimním stadionu.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
Příprava, úterý 22.8.2023
SHKM Baník Hodonín - HC Topoľčany
HOM
0:4
(0:1, 0:1, 0:2)
TOP
Branky a nahrávky: 19. Surový, 33. Plokhotnik, 50. Šándor (Bečka, Plokhotnik), 60. Surový. Rozhodčí: Schenel - Hübl, Smetková. Vyloučení: 8:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Střely: 16:32. Diváci: 379. Průběh utkání: 0:4.
Dolíška (Piták) - Švejda, Bílek, Mikula, Vícha, Sedláček T., Sedláček D., Rauš, Němec - Kraut, Dufek, Plastinin - Laciga, Bachánek, Krejčí - Huňady, Sedlák, Kuba - Weintritt. Trenér Aleš Bachánek.
Vojvoda (Beke) – Urban, Gaťar, Bartakovics, Matej, Pánik, Plochotnik, Ingeli, Dosek, Sedlák, Molnár, Gergel, Cútt, Šándor, Kučera, Bečka, Novák, Legalin, Piačka, Bystričan, Surový. Trenér: Roman Stantien.

Komentář k zápasu




První velkou šanci utkání měl v deváté minutě Kuba, kterému výborně přiťukl puk do jízdy Bachánek. Hodonínský odchovanec jel sám na Vojvodu, ale střela těsně minula levou tyč topoľčanské branky. V polovině první části byl v permanenci i Dolíška, který musel řešit závar před svým brankovištěm. Po faulu Nováka měl poté Baník výhodu přesilové hry, hosté ale oslabení zvládli.

Šest minut před přestávkou byl ve velké šanci hostující Plokhotnik, jenž byl zcela osamocen před hodonínskou brankou, bekhendem ale nedokázal dostat puk za golmana Baníku. Na druhé straně ukázal šikovné ruce Plastinin, který se elegantní kličkou dostal přes obránce, zakončení na dlouhou ruku ale dokázal Vojvoda rozštěpem zastavit.

Dvě minuty před přestávkou chyboval na modré Tomáš Sedláček, Maroš Surový se dostal do brejku a střelou na vyrážečku zajistil hostům vedení 1:0, které platilo po i závěrečné siréně úvodní části. Pět minut po přestávce ujeli hosté do brejku dva na jednoho a po střele Bečky pomohla Dolíškovi levá tyčka. Hosté ve druhé části dominovali a bylo vidět, že už mají v přípravě něco odehráno. Zeleno-černí se po většinu prostřední dvacetiminutovky bránili.

Třiatřicátá minuta přinesla druhou a pořádně kuriózní trefu dnešního duelu. Oleksandr Plokhotnik nahazovaným a tečovaným kotoučem z rohu trefil do ramenou Weintritta, od kterého se kotouč odrazil za překvapeného Dolíšku. Baník se v závěrečných minutách druhé třetiny zvedl a vyrovnal hru, přesto ale hosté podruhé do kabin odcházeli s dvoubrankovým náskokem. A to proto, že v největší šanci Baníku v poslední minutě druhé části vychytal Plastinina Vojvoda a z následného protiútoku předvedl zákrok večera Dolíška, který Molnárovu střelu neskutečně schoval v lapačce.

Do poslední části šli hráči Baníku v početní výhodě, kterou sice nevyužili, ale získali díky ní herní převahu. Bohužel následné šance Rauše a Plastinina ke snižující trefě nevedly. Stejně tak skončila o později neúspěchem i obrovská šance Němce. Před polovinou poslední části šli domácí do tří a i ve chvíli, kdy se první vyloučený Laciga vrátil na ledovou plochu zakončoval Peter Šándor do poloodkryté domácí branky a Topoľčany vedly o tři branky.

Baník se v posledních minutách snažil alespoň o čestnou trefu, ale defenziva slovenského prvoligisty byla pozorná a když ne, byl připraven Vojvoda, který v předposlední minutě chytil střelu Huňadyho. Tečku za zápasem udělal přesilovková trefa Maroše Surového, který tak symbolicky střelecký účet dnešního utkání nejen otevřel, ale také uzavřel.

Ohlasy trenérů


Aleš Bachánek (Hodonín):
Chtěl jsem dnes vidět hráče, které tady máme na zkoušku. Byl to první zápas, hráli jsme na tři lajny a tím, že první dvě jsme dnes nechali doma a tito hráči nastoupí až zítra v Trnavě. Nechci dělat po prvním zápase nějaké závěry. Musím pochválit juniory, kteří nám ukázali, že se s nimi dá dál pracovat a je možné, že se během sezony ukážou v dalších zápasech. Máme vyhlídnuté i nějaké posily, ať už z vyšších soutěží nebo ze zahraničí.

Roman Stantien (Topoľčany):
Viděl jsem v naší hře zlepšení v obranném pásmu, ale v útoku máme stále problém v zakončení. Myslím si, že jsme měli dát víc gólů, protože šance jsme na to měli. Přišli k nám nějací noví hráči, na které jsme se chtěli podívat v zápase. Soupeř také nenastoupil v nejsilnější aktuální sestavě, navíc hrál první zápas. Podle mě to bylo slušné utkání z obou stran.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...