SHKM Baník Hodonín
V Krnově stáhli hodonínští bojovníci dvoubrankové manko, v prodloužení rozhodl o důležitém vítězství Erik Hložánek!
V Krnově stáhli hodonínští bojovníci dvoubrankové manko, v prodloužení rozhodl o důležitém vítězství Erik Hložánek!
A-Tým
24.2.2024

Hodonínští hokejisté v opavském azylu v Krnově vstoupili do zápasu dobře a v sedmé minutě šli díky přesilovkové trefě Denise Zaichyka do vedení. „Domácí“ pak ale dvěma góly ve druhé třetině nejprve překlopili skóre na svou stranu a na začátku poslední dvacetiminutovky navýšili náskok už na 3:1. Jihomoravané se ale nevzdali. Kontaktní branku obstaral Libor Stuchlík a v polovině třetí části srovnal Erik Hložánek. Tentýž hráč pak v prodlužení potrestal risk Slezanu a gólem do prázdné opavské branky rozhodl o důležitém vítězství a cenných dvou bodech.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
40. kolo, sobota 24.2.2024
HC Slezan Opava - SHKM Baník Hodonín
OPA
3:4p
(0:1, 2:0, 1:2 - 0:1)
HOM
Branky a nahrávky: 23. Adamec (Rousek, Káňa), 36. Rousek (Ludvík, Káňa), 41. Rousek (Lehotský, Stuchlík K.) - 7. Zaychik (Sajdl, Luža), 48. Stuchlík L. (Luža, Hložánek), 50. Hložánek (Sajdl, Sedláček), 61. Hložánek (Luža). Rozhodčí: Hranoš - Gančarčík, Klimek. Vyloučení: 7:5, navíc Káňa (OPA) 10 minut + OK. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Střely: 47:31. Diváci: 304. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.
Slíž (Nowak) - Šindelář (C), Lehotský, Adamec, Štěpánek, Ervasti, Ludvík, Pachula - Káňa, Stuchlík K. (A), Rousek (A) - Häring, Brada, Dobša - Vašenka, Vojtovič, Kadula - Kotásek, Hendrych, Buršík - Krejsa. Trenér: Pavel Zdráhal.
Piták (Dolíška) - Polesný (A), Stuchlík L., Rauš (A), Sedláček, Švejda, Bílek - Hložánek, Luža, Sajdl (C) - Matěj, Mach, Novák – Bachánek, Zaychik, Krejčí. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu



Seznam marodů hodonínského celku se stále nevyprazdňuje, dnes navíc nebyli k dispozici ani hráči na střídavé starty, a tak se Baník vydal na daleký sever jen s patnácti hráči do pole. V brance nastoupil Dominik Piták, který si nakonec připsal čtyřiačtyřicet zákroků. Ale pěkně popořadě.

Zeleno-černí vstoupili do utkání nebojácně a v prvních minutách byli aktivnějším celkem. Odměnou jim v sedmé minutě bylo vyloučení domácího Hendrycha, které Denis Zaichyk po pouhých dvaceti vteřinách potrestal přesnou dorážkou Lužovy zblokované střely a Baník vedl. Slezan od poloviny první části převzal iniciativu, po dvaceti minutách však na světelné tabuli svítilo stále skóre 0:1.

V úvodu prostřední periody už ale domácí svou aktivitu proměnili ve srovnávající gól. Postaral se o něj, také v početní výhodě, obránce Andrej Adamec, jehož střelu od modré Piták přes clonícího hráče Opavy viděl až na poslední chvíli. Nerozhodný stav platil až do 36. minuty, kdy Opava sehrála velmi podobnou akci, jako při prvním gólu.

Ludvík nahazoval od pravého mantinelu puk na hodonínskou branku, před kterou ještě stačil puk jemně tečovat Tomáš Rousek a nepatrná změna směru znamenala, že se kotouč přes Pitákovo rameno převalil až do branky. Že to nebyla náhoda, potvrdili Opavští hned po změně stran akcí jako přes kopírák.

Lehotského nahození od modré tečoval mezi kruhy opět Tomáš Rousek, a i tentokrát se dráha puku změnila natolik, že na ni nedokázal hodonínský golman zareagovat. Jenže Baník se nevzdal. Na začátku osmačtyřicáté minuty se hosté dostali do brejku, který, po trochu spletité kombinaci, zakončil Libor Stuchlík a bylo to znovu jen o gól.

Na vyrovnání hosté dlouho čekat nemuseli, přesně v polovině závěrečné dvacetiminutovky vyslal Sajdl do brejku Erika Hložánka, který si s nabídnutou šancí poradil a střelou, která škrtla o vyrážečku domácího golmana, srovnal na 3:3. Do konce základní hrací doby se už skóre nezměnilo a na řadu tak přišlo prodloužení.

V něm se domácí trenér odhodlal k riskantnímu kroku, po vyhraném úvodním buly odvolal na střídačku brankáře Slíže a do hry poslal čtyři bruslaře. Nezvyklý tah se ale domácím vymstil. Nejprve sice měl Slezan velkou šanci, ve které Rousek hattrick nezkompletoval, pak ale puk za brankou vybojoval Luža, posunul jej na Erika Hložánka a ten z poloviny hřiště trefil opuštěnou opavskou branku.

Baník tak potřetí v sezoně porazil Slezan, připsal si dva body a v tabulce čtyři kola před koncem drží čtvrté místo. V dalším utkání se Bachánkovi svěřenci utkají před svými fanoušky v „malém jihomoravském derby“ s Vyškovem. Zápas 41. kola je na Zimním stadionu Václava Nedomanského na programu ve středu 28. února od 18:00 hodin.


Ohlasy trenérů

Pavel Zdráhal (Opava):
Dnes jsem nejnaštvanější, jaký jsem za celou sezonu byl. Hráli jsem už od první minuty lehkovážně a špatně, na ledě jsme si absolutně neplnili své povinnosti. Do klína nám pak spadlo vedení na 3:1 a místo toho, abychom hráli na brejky, tak jsme ze dvou brejků inkasovali. Celou sezonu nás zdobí týmová a disciplinovaná hra, ale dneska jsme si mysleli, že jsme mistři světa a někteří hráči obzvlášť. V prodloužení jsme to zkoušeli bez brankáře, protože soupeř by pak měl dvě minuty přesilovku a asi by to taky poslali bez brankáře do pět na tři, což je téměř jistý gól. Proto jsme zvolili tohle riziko. Vyhrát jsme si nezasloužili, ale přesto jsme si mohli pojistit třetí místo a mít v posledních kolech klid. Takhle to bude boj až do konce, navíc teď hrajeme ve Valmezu, který bojuje o záchranu. (zdroj: hcslezan.cz)

Aleš Bachánek (Hodonín):
V první řade bych chtěl moc pochválit všechny kluky, protože zápas naprosto skvěle odbojovali. Táhneme to už třetí zápas na tři lajny a bylo vidět, že ty síly už prostě nejsou, ale odhodláním a morálkou zápas zvládli výborně. Ani za stavu 3:1 pro domácí se nepoložili a celý zápas šlapali a bojovali co to šlo.

Celý ohlas si můžete přečíst v článku Aleš Bachánek: Bylo vidět, že ty síly už prostě nejsou, ale odhodláním a morálkou zápas zvládli výborně.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...