SHKM Baník Hodonín
Parádní hokejovou přestřelku s Kopřivnicí rozhodl ve druhé minutě prodloužení Erik Hložánek
Parádní hokejovou přestřelku s Kopřivnicí rozhodl ve druhé minutě prodloužení Erik Hložánek
A-Tým
17.2.2024

Zápas 38. kola druhé ligy mezi Baníkem a Tatrou nabídl více než jedenácti stovkám fanoušků úplně vše. K vidění bylo jedenáct gólů, spousta dalších brankových příležitostí, šarvátky, souboje, jedna bitka a také prodloužení, které před skvělou kulisou za stavu 5:5 rozhodl hodonínský Erik Hložánek. Baník se díky dvoubodové výhře udržel nadohled třetímu opavskému Slezanu a navíc díky domácímu klopýtnutí Nového Jičína navýšil náskok před pátými ďábly na šest bodů.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
38. kolo, sobota 17.2.2024
SHKM Baník Hodonín - HC ISMM Kopřivnice
HOM
6:5p
(2:2, 1:1, 2:2 - 1:0)
KOP
Branky a nahrávky: 14. Luža (Weintritt, Talafa), 19. Rauš (Mach M., Matěj), 29. Matěj (Hložánek, Mach M.), 47. Weintritt (Talafa, Matěj), 54. Krejčí (Zaychik, Talafa), 62. Hložánek (Bachánek, Sedláček) - 15. Mach J. (Spurný, Indrst), 16. Pargáč (Pindel, Zeman), 40. Pargáč (Sluštík), 50. Pindel (Marek), 57. Brodek (Pindel). Rozhodčí: Held - Smetková, Jurčík. Vyloučení: 3:5, navíc Rauš (HOM) 5+OK, Pargáč (KOP) 5+OK, Fojtík (KOP) 10 minut, Bartošák (KOP) 5+OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 39:31. Diváci: 1147. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4, 5:5, 6:5.
Piták (Dolíška) - Talafa, Stuchlík, Polesný (A), Rauš (A), Bílek, Švejda - Hložánek, Luža, Weintritt - Matěj, Mach M. (C), Sedláček - Bachánek, Zaychik, Krejčí - Huňady. Trenér: Aleš Bachánek.
Kubáň (Baldik) - Marek, Petrek, Zeman, Hrůzek, Bartošák, Kelnar, Fojtík - Brodek, Pindel, Kubík - Suchý (A), Sluštík (A), Pargáč - Spurný, Indrst, Mach J. (C) - Jurek, Urban, Pastor. Trenér: Marcel Kuděla.

Komentář k zápasu



Baník se musel v zápase s Kopřivnicí kromě nekonečného seznamu zraněných hráčů obejít i bez útočníka Matěje Nováka, který v minulém kole inkasoval v Brně neprávem trest do konce utkání za zásah čárového rozhodčího. Video z utkání sice jasně prokázalo, že hodonínský útočník vyfasoval trest neprávem, pravidla jsou ale bohužel dána a Matěj tak musel jedno utkání nedobrovolně vynechat. Dobrou zprávou naopak bylo, že se z marodky vrátil po měsíční absenci další forvard Filip Weintritt, který byl v utkání s Tatrou hodně vidět.

Na první gól čekaly velmi slušně zaplněné tribuny hodonínského zimního stadionu do čtrnácté minuty, kdy po Talafově krásné přihrávce střílel z voleje Weintritt těsně mimo, u druhé tyče ale dobře číhal Dominik Luža, který puk odražený od zadního hrazení pohotově uklidil do na chvíli prázdné kopřivnické branky. Hosté ale o 61 vteřin později srovnali.

Po vyhraném buly v útočném pásmu hostí se k puku mezi kruhy dostal Jakub Mach a bekhendovým pokusem poslal puk nad pravým Pitákovým betonem do sítě. O dalších 61 vteřin později už hosté z města Tatrovek vedli. Střela od modré z hole některého z kopřivnických obránců se po několika odrazech došourala až za brankovou čáru a branka byla nakonec přiznána Jiřímu Pargáčovi.

Baník ale dokázal do přestávky srovnat krok. Na konci devatenácté minuty se na modré čáře otevřela dálnice pro Davida Rauše, hodonínský obránce udělal několik rychlých kroků a z hranice kruhu prostřelil Kubáně ranou mezi lapačku a beton. Do kabin tak oba celky odcházely za nerozhodného stavu 2:2.

Nerozhodné skóre vydrželo až do poloviny prostřední části, kdy měl Baník k dispozici početní výhodu, ve které domácí vybojovali v rohu útočného pásmu puk, Mach jej přihrál Hložánkovi, jehož střelu dokázal Kubáň srazit těsně vedle své levé tyče, ale pohotový Pavel Matěj puk i přes velkou snahu bránícího soupeře dokázal dostat do opuštěné hostující svatyně.

Když už to vypadalo, že si do poslední třetiny ponesou domácí těsný náskok, vyhráli hosté v poslední minutě prostřední části buly a Jiří Pargáč svým druhým dnešním gólem srovnal na 3:3, když Pitákovi zakryl v momentu střely výhled jeden z jeho spoluhráčů. Střelec vyrovnávací trefy po oslavě gólu zbytečně provokoval domácí fanoušky a následně se u střídaček strhla hromadná šarvátka, po které museli do sprch právě Pargáč a také hodonínský Rauš, který chtěl celou situaci uklidnit. Rozvášněný hostující útočník jej ale popadl a povalil na led… a výsledek této kočkované už znáte.

Vášním ale nebyl konec. Uběhlo jen 22 vteřin hry a sudí Held poslal předčasně do kabiny hostujícího Bartošáka, který zcela mimo hru napadl Sedláčka. Obránce Baníku, který dnes nezvykle zaskakoval na křídle druhé formace, opustil led za pomoci spoluhráčů a kopřivnický zadák po krátkém protestování následoval Pargáče do sprch. Baník tam do poslední části vstupoval s téměř kompletní pětiminutovou přesilovkou.

Dlouhou početní výhodu sice svěřenci trenéra Bachánka využít nedokázali, v sedmačtyřicáté minutě se ale domácí fanoušci dočkali. Talafa nejprve zpomalil hru, aby následně vyslal do brejku na středu hrací plochy nabrusleného Filipa Weintritta a navrátilec do hodonínské sestavy naložil se samostatným úprkem na Kubáně na výbornou a kličkou do bekhendu poslal Baník potřetí v zápase do vedení.

Jenže ani tohle vedení domácím dlouho nevydrželo. V padesáté minutě ujel podél pravého hrazení Vojtěch Pindel, který bekhendovou přihrávkou hledal před bránou najíždějícího spoluhráče. Přihrávka se ale nešťastně namotala na čepel hodonínského kapitána Macha, který si puk smolně srazil do vlastní branky. A přetahovaná pokračovala.

Necelých sedm minut před koncem poslední dvacetiminutovky se po pohledné kombinaci dostal ke střele Zaychik, jeho pokus vyrazil Kubáň jen k hlídkujícímu Petru Krejčímu, který puk pohotově zametl do branky a domácí znovu o gól vedli – tentokrát 5:4. Ani čtvrté vedení v zápase ale nedokázali Drtiči udržet. Pindel vybojoval v rohu za Pitákem puk pro Jiřího Brodka, který překvapil hodonínského brankáře bekhendovým pokusem, který zapadl přesně nad Pitákovo rameno a vymetl pavučiny v bližší šibenici.

Za stavu remízového 5:5 tak duel dospěl až do prodloužení. V něm mohli rozhodnout hosté, ale Piták dvě velké kopřivnické šance zneškodnil a po přesně devadesáti vteřinách tak mohla na Zimním stadionu Václava Nedomanského propuknout vítězná radost. Erik Hložánek nabral v obranném pásmu rychlost, na červené čáře shrábl puk, který mu přenechal Mach a jelikož obrana Tatry se zničehonic rozestoupila, měl forvard Baníku volnou cestu až do střelecké pozice. Rána hodonínské desítky zápěstím zaplula přesně k bližší levé tyčce a bylo rozhodnuto.

Hodonínští hokejisté porazili Kopřivnici 6:5 po prodloužení, připsali si do tabulky dva cenné body a přiblížili se jistotě účasti v playoff, kterou mohou stvrdit už v příštím kole, ve kterém ve středu 21. února hostíme doma Horáky z Velkého Meziříčí.



Výherní čísla zpravodajů

Speciální cena - mobilní telefon Samsung: 069, 1. cena: 295, 2. cena: 185, 3. cena: 162, 4. cena: 025, 5. cena: 316, 6. cena: 037, 7. cena: 276, 8. cena: 048, 9. cena: 187.

Ohlasy trenérů

Marcel Kuděla (Kopřivnice):
Asi bych se musel opakovat. Klukům nemůžu vytknout, že by nemakali až do konce. Škoda těch dvou vyloučení do konce utkání v závěru druhé třetiny. Bohužel v prodloužení se opět ukázalo staré známé pravidlo – nedáš, dostaneš. Chtěli jsme dnes odvézt tři body, takže zklamání, ale s prázdnou jsme také neodjeli a každý bod se nyní počítá. (zdroj: hcismm.cz)

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...