SHKM Baník Hodonín
Nedaří se. Baník doma nestačil na Žďár a prohrál třetí utkání v řadě
Nedaří se. Baník doma nestačil na Žďár a prohrál třetí utkání v řadě
A-Tým
24.1.2024

Herní i výsledková krize hodonínských hokejistů, které kosí zranění a absence, pokračuje. V utkání 32. kola východní skupiny 2. ligy doma nestačili svěřenci trenéra Bachánka na hokejisty Žďáru nad Sázavou, kteří na Slovácku utnuli osmizápasovou sérii bez vítězství. Naopak Baník už potřetí za sebou odešel po výsledku 3:6 z ledu poražen.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
32. kolo, středa 24.1.2024
SHKM Baník Hodonín - SKLH Žďár nad Sázavou
HOM
3:6
(1:1, 0:1, 2:4)
ZNS
Branky a nahrávky: 15. Zaichyk (Rauš, Novák), 55. Bachánek (Vyrůbalík, Zaichyk), 57. Bachánek (Vyrůbalík, Zaichyk) - 7. Chlubna (Gregar), 34. Dušek, 44. Dušek (Rohlík), 56. Půhoný (Dušek), 59. Půhoný (Pleva), 60. Půhoný (Pleva, Sejpal). Rozhodčí: Čuňočka - Smetková, Viskot D. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 37:34. Diváci: 810. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:6.
Piták (Dolíška) - Sajdl (C), Sedláček, Vyrůbalík, Rauš (A), Švejda, Stuchlík, Vícha - Hložánek, Luža, Dobiáš - Bachánek, Zaichyk, Novák - Laciga, Štědrý, Krejčí (A) - Huňady. Trenér: Aleš Bachánek.
Sejpal (Sláma) - Půža, Kubíček, Pleva (C), Grauer, Svoboda, Ludvík J. - Půhoný (A), Wasserbauer (C), Dušek - Polodna, Jícha, Rohlík - Chlubna, Ludvík T., Gregar. Trenér: Milan Řehoř.

Komentář k zápasu


Utkání předcházela slavnostní chvilka, bývalý dlouholetý předseda Baníku Petr Srnec totiž včera oslavil kulaté šedesáté narozeniny, ke kterým mu na ledě popřál vše nejlepší místopředseda klubu Petr Uřičář i oba kapitáni. Pak už se ale mohlo jít na to.

První minuty zápasu se z obou stran nesly v hodně nervózním duchu a k vidění byla zejména spousta nepřesností na obou stranách. Na první gól se čekalo do sedmé minuty, kdy domácí obrana chybovala za vlastní brankou, kde se kotouče zmocnil Gregar po jehož přihrávce se ke střele dostal Tomáš Chlubna. S prvním pokusem si Piták poradil, na dorážku už byl ale strážce hodonínského brankoviště krátký a Plameny šly do vedení.

Ve dvanácté minutě se puk dostal poprvé i do hostující branky, radost z vyrovnání se ale nekonala, protože Zaichykovo šikovné fotbalové zakončení nemohlo být z pochopitelných důvodů uznáno. Na konci patnácté minuty se už ale běloruský forvard dočkal regulérní trefy, když si sjel od pravého mantinelu a překvapivou střelou na bližší tyč nachytal Sejpala na hruškách.

V závěru první třetiny si Baník zahrál první přesilovku. Pár vteřin před vypršením úvodní části měl ideálně nabito Luža, ale jeho střelu dokázal Sejpal vyrazit vysoko do vzduchu. Dojíždějící Hložánek kotouč ze vzduchu stáhl rukou a chtěl jej doklepnout do opuštěné branky, ale hodonínskému útočníkovi se nepodařilo kotouč ještě zasáhnout holí, a tak ani tato, tentokrát házenkářská trefa, nemohla platit.

Na konci sedmadvacáté minuty vypálil zpoza obránce tvrdou ránu Hložánek, ale Sejpalovi pomohla jeho pravá tyčka. Baník měl ve druhé části více ze hry, ale tlak se mu nedařilo přetavit v gól. A tak udeřilo na druhé straně. Šest minut před přestávkou se do samostatného úniku dostal hostující Dominik Dušek a svůj nájezd zakončil forhendovou kličkou, po které procedil puk mezi tyčkou a Pitákovou bruslí až do branky.

V poslední minutě prostřední části měl na holi srovnání Novák, který si po střele od modré našel puk, obkroužil s ním branku, ale Sejpal s pomocí svého beka nedovolil domácímu útočníkovi zasunout kotouč za brankovou čáru. Na začátku poslední dvacetiminutovky šli domácí do čtyř a v hosté, přesněji opět Dominik Dušek, v početní výhodě zatloukli třetí hřebíček do zeleno-černé rakve.

Že to Baníku prostě „nelepí“, to se v plné nahotě ukázalo v polovině třetí třetiny, kdy po obrovském závaru bekhendově zakončoval Novák, když už puk prošel houštinou těl, odrazil se od tyče pryč od branky. Závěr zápasu nabídl pořádné a trochu nečekané brankové hody. Nejprve v čase 54:25 snížil dorážkou Vyrůbalíkovy střely na 2:3 Adam Bachánek, v následujícím střídání mohl dokonce srovnat Laciga, ale Sejpal Plameny podržel důležitým zákrokem. Místo vyrovnání se tak o chvíli později radovali na druhé straně hosté. V čase 55:51 další laxnost v defenzivě potrestal Jiří Půhoný, který vrátil hostům dvoubrankový náskok.

Jiskřičku naděje mohl v následující minutě vykřesat Hložánek, který se zničehonic zjevil sám před hostujícím brankářem, ale z otočky nedokázal usměrnit kotouč do branky. V samotném závěru se domácí pokusili o risk bez brankáře, ve kterém ale hned dvakrát inkasovali. Pokaždé z hole Jiřího Půhoného, který tak hodně lacino přišel k hattricku.

Baník doma podlehl Žďáru 3:6, přes porážku ale těsně drží čtvrté místo. O víkendu mají zeleno-černí volno, v sobotu 27. ledna je totiž v Příbrami na programu historicky první druholigové All-Star Game. O nápravu se tým kapitána Jakuba Sajdla pokusí příští středu, kdy opět doma přivítá Valašské Meziříčí.



Výherní čísla zpravodajů

1. cena: 148, 2. cena: 141, 3. cena: 105, 4. cena: 176, 5. cena: 099, 6. cena: 103, 7. cena: 073, 8. cena: 163, 9. cena: 166.

Ohlasy trenérů

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...