SHKM Baník Hodonín
Baník ve Vyškově ztratil dvoubrankové vedení, o výsledku rozhodla prostřední dvacetiminutovka
Baník ve Vyškově ztratil dvoubrankové vedení, o výsledku rozhodla prostřední dvacetiminutovka
A-Tým
17.1.2024

Hodonínští zvládli ve Vyškově skvěle úvodní třetinu, ve které si díky trefám Macha a Nováka vypracovali dvoubrankový náskok. Po změně stran ale domácí dvěma slepenými góly během dvou minut srovnali a do přestávky dalšími dvěma přesnými zásahy otočili skóre na svou stranu. V polovině závěrečné dvacetiminutovky pak Vyškovští dvakrát v rozmezí necelých tří minut přidali další branky a po vítězství 6:2 připravili Baníku před 125 přítomnými diváky zatím nejvyšší porážku v derby.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
30. kolo, středa 17.1.2024
Hokej Vyškov - SHKM Baník Hodonín
VYM
6:2
(0:2, 4:0, 2:0)
HOM
Branky a nahrávky: 23. Hefka (Holemý, Sebera), 25. Štefka D. (Kořenek, Štefka J.), 32. Komínek (Štefka D.), 40. Studený (Komínek, Štefka J.), 48. Lekeš (Tomajko, Janeček), 50. Tomajko - 14. Mach (Novák, Sajdl), 20. Novák (Mach). Rozhodčí: Kapitanov - Konvička, Klimek. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Střely: 32:27. Diváci: 125. Průběh utkání: 0:2, 6:2.
Synek (Šarman) - Studený, Holemý, Mikulík, Ulbricht, Žižka (C), Hefka - Lekeš, Štefka, D. Krejčiřík - Lehečka (A), Kořenek, Vašíček - Janeček, Tomajko, Sebera - Komínek (A), Štefka J., Popelka. Trenér: Michal Konečný.
Piták (41. Dolíška) - Billa, Sedláček, Rauš (A), Švejda, Vyrůbalík, Stuchlík - Hložánek, Weintritt, Dobiáš - Sajdl (C), Mach, Novák - Laciga, Štědrý, Krejčí - Bárta, Bachánek. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Ohlasy trenérů

Tom Polák (Hodonín):
V první třetině jsme hráli přesně to, co jsme chtěli hrát. Měli jsme soupeře dobře pokryté a povedly se nám dát i góly. V podobné hře jsme chtěli pokračovat i v dalším průběhu, ale to se nám bohužel vůbec nepodařilo. Po přestávce se nám to zhroutilo, soupeř nás dohrával a nám se nedařilo dostávat puky do středního pásma, čímž jsme sami sebe dostávali pod velký tlak. Zlomové byly ty dva rychlé góly, kterými srovnali na 2:2, to dostalo soupeře na koně a nás to naopak srazilo.

Michal Konečný (Vyškov):
Nezačali jsme vůbec špatně, ale neproměnili jsme šance. Soupeř pak dvakrát potrestal náš trochu laxní přístup k defenzivě a asi zaslouženě vedl. O přestávce jsme si řekli, že to takhle hrát nemůžeme a myslím si, že od druhé třetiny jsme hráli velice dobře, trpělivě a po zásluze jsme to otočili na naši stranu. Po Novém roce nám to šlape, narostlo nám sebevědomí. Mezi svátky jsme dobře potrénovali a jde to na ledě vidět. Kluci bruslí, jsou v pohybu a já mám hlavně velkou radost z toho, že máme čtyři naprosto vyrovnané pětky a každá z nich může rozhodnout zápasy.

Fotografie ze zápasu

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...