SHKM Baník Hodonín
Horáci drželi s Baníkem krok jen jednu třetinu, hattrickem se na sedmigólovém vítězství podílel Matěj Novák
Horáci drželi s Baníkem krok jen jednu třetinu, hattrickem se na sedmigólovém vítězství podílel Matěj Novák
A-Tým
10.1.2024

Po dvou porážkách se Baník konečně v roce 2024 raduje z vítězství! Na ledě posledního Velkého Meziříčí zeleno-černí ani jednou neprohrávali, a nakonec si zpod nejvyššího dálničního mostu u nás odvezli zasloužené tři body za jasné vítězství 7:2. O góly Drtičů se podělila pětice útočníků, po jedné trefě si připsali Vojtěch Dobiáš, Adam Laciga, Jakub Sajdl a Dominik Luža. Prvním hattrickem v hodonínských barvách se pod tříbodovou výhru podepsal Matěj Novák, který ke třem trefám přidal i jednu asistenci.

autor:
Redakce
Sdílejte článek
 
28. kolo, středa 10.1.2024
HHK Velké Meziříčí - SHKM Baník Hodonín
VEM
2:7
(1:1, 0:3, 1:3)
HOM
Branky a nahrávky: 14. Chvátal, 55. Horký (Orsech) - 5. Novák (Mach, Sajdl), 28. Dobiáš (Luža, Hložánek), 33. Novák (Sajdl, Mach), 37. Novák (Hložánek), 43. Laciga (Dobiáš), 46. Sajdl (Novák, Vyrůbalík), 57. Luža (Hložánek, Dobiáš). Rozhodčí: Held - Bubela, Peluha. Vyloučení: 2:3, navíc Ambrož (VEL) 5+OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely: 30:31. Diváci: 296. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6, 2:6, 2:7.
Vejmelka (Juda J.) - Ambrož (C), Slabý, Trnka, Chvátal, Dolníček, Lašák, Kochánek, Orsech - Střecha, Juda M., Strnad - Paleček, Juráň (A), Vedral - Broža, Kuba, Kotrba - Horký, Burian, Šantora. Trenér: Jiří Adam.
Dolíška (Běhal) - Riedl, Polesný, Rauš, Sedláček, Vyrůbalík, Stuchlík - Hložánek, Luža, Dobiáš - Novák, Mach, Sajdl - Ladiga, Weintritt, Sedlák - Krejčí, Bachánek, Štědrý. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Hodonínští hokejisté poprvé v sezoně nastoupili do zápasu bez své golmanské jedničky Dominika Pitáka, který nebyl ani v roli náhradníka. Místo mezi třemi tyčemi zaujal Ondřej Dolíška, záda mu kryl Adam Běhal.

Baník si už na začátku páté minuty zahrál přesilovku, kterou po necelých padesáti vteřinách využil. Mach našel od pravého mantinelu křižnou přihrávkou Matěje Nováka, který střelou z voleje překonal Vejmelku v domácí brance. Hosté byli i nadále lepším týmem a na konci jedenácté minuty mohl Hložánek poslat své mužstvo do dvoubrankového vedení. Poté, co zachytil Vejmelkovu rozehrávku, obkroužil hodonínský útočník domácí branku, ale puk se mu do klece zasunout nepodařilo.

V polovině čtrnácté minuty bylo zničehonic vyrovnáno. Horáci skórovali z první nebezpečné situace, když na modré zachytil hodonínské vyhození obránce Marek Chvátal a střelou pod horní tyč nedal Dolíškovi žádnou šanci.

V závěru první periody si přesilovku zahráli i domácí. Po střele Palečka se puk snášel za Dolíškova záda, Riedl ale dokázal padající kotouč odpálit a zabránit mu v cestě do branky. Zbytek oslabení Baník zvládl a protože do konce třetiny se už nic zásadního nestalo, šlo se poprvé do kabin za remízového stavu 1:1.

Ihned po změně stran měl velkou šanci Hložánek, ale jeho střelu bez přípravy dokázal Vejmelka hranou betonu vyrazit nad branku. Následně mohl skórovat i Novák, kterého vyzval ke skórování Mach, ale i tuto šanci domácí golman zneškodnil. Na začátku sedmadvacáté minuty se už hostující střídačka z gólu radovala, ale Machova gólová teč Lužovy střely uznána nebyla, protože hodonínský útočník zasáhl podle názoru hlavního sudího puk nad úrovní břevna.

Drtiči se dočkali až v osmadvacáté minuta, kdy Luža poslal puk do jízdy Vojtěchu Dobiášovi a nejproduktivnější hráč Baníku střelou mezi betony poslal Jihomoravany podruhé v zápase do vedení. V polovině utkání jel sám na domácí branku Mach, ale na Vejmelku si tentokrát nepřišel. Domácí golman kapituloval potřetí až ve třiatřicáté minutě, kdy druhá formace Baníku ukázala, jak umí být hokej jednoduchý. Sajdl vyhrál buly na Macha, ten okamžitě vystřelil, jeho ránu vyrazil Vejmelka jen před sebe, kde byl připravený Matěj Novák, který nabídnutou možností nepohrdl a druhou dnešní trefou poslal Baník do trháku.

A domácí byli zralí na ručník. Další gól mohl přidal Rauš, který si sjel do střelecké pozice, ale jeho pokus z první po Machově přihrávce dokázal Vejmelka pravým betonem zastavit. O pár vteřin později už byl ale strážce Horácké svatyně nucen počtvrté lovit puk ze své branky. Hložánek na modré vybojoval puk, po krásnou kličkou se zbavil obránce a následně předal puk Matěji Novákovi, který střelou do pravé šibenice zkompletoval svůj první hattrick v zeleno-černém dresu!

Horáci se nezvedli ani po změně stran. Jen dvě a půl minuty totiž stačily hostům k tomu, aby přidali pátou trefu. V pravém rohu útočného pásma se puk od Dobiáše dostal k Adamu Lacigovi, který si zkušeně položil Vejmelku a poslal puk přesně pod horní tyčku. A demolice Horáků nekončila. V čase 45:10 po chybě v domácí rozehrávce přiťukl Novák do jízdy puk Jakubu Sajdlovi, který bekhendem vyhnal všechny pavouky z pravé šibenice Vejmelkovy branky a Baník vedl ve Velmezu už 6:1.

Domácí mohli v devětačtyřicáté minutě snížit, když se k trestnému střílení po Lacigově záchranné brzdě rozjel Miroslav Juda, ale Dolíška záměr domácího forvarda přečetl a levým betonem nájezd zneškodnil. Horáci se ale snižující trefy přeci jen dočkali. Pět minut před poslední sirénou se do brejku dostal Adam Horký a svůj úprk na branku Baníku zakončil přesnou ranou do pravého horního rohu. Žádné drama se ale nekonalo. Na duhou domácí branku odpověděli Drtiči sedmou gólovou akcí, kterou po ose Dobiáš – Hložánek zakončil v čase 56:30 nekompromisní ranou z první Dominik Luža.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...