SHKM Baník Hodonín
V Kopřivnici Baník promrhal tříbrankové vedení a domů se vrací s porážkou 5:8
V Kopřivnici Baník promrhal tříbrankové vedení a domů se vrací s porážkou 5:8
A-Tým
6.1.2024

Baník se v Kopřivnici snažil odčinit domácí porážku s Technikou a půl zápasu to vypadalo na úspěšný reparát. Po dvou trefách Štědrého a gólech Riedla a Dobiáše vedli svěřenci trenéra Bachánka zaslouženě 4:1. Druhá část utkání ale patřila domácím, kteří ještě do přestávky srovnali a čtyřmi góly v poslední části duel definitivně otočili na svou stranu.

autor:
Redakce
Sdílejte článek
 
27. kolo, sobota 6.1.2024
HC ISMM Kopřivnice - SHKM Baník Hodonín
KOP
8:5
(1:2, 3:2, 4:1)
HOM
Branky a nahrávky: 6. Pargáč (Marek, Raška), 33. Indrst (Velecký, Hrůzek), 34. Suchý (Sluštík), 38. Velecký (TS), 43. Hlaváč (Suchý, Raška), 54. Sluštík (Hrůzek), 56. Raška (Hrůzek, Suchý), 60. Pargáč - 6. Štědrý (Bachánek, Sedláček), 7. Riedl (Polesný, Mach M.), 22. Štědrý (Krejčí), 32. Dobiáš, 46. Mach M. (Vyrůbalík). Rozhodčí: Vaněk - Bartoň, Voznička. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 1:2. Střely: . Diváci: 744. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 5:4, 5:5, 8:5.
Kubáň (Baldik) - Petrek, Fojtík, Marek, Hrůzek, Hlaváč, Zeman, Spurný - Pargáč, Gola, Sluštík (A) - Kubík, Raška, Indrst - Suchý (A), Urban, Brodek - Mach J. (C), Pastor, Velecký - Pindel. Trenér: Ladislav Majkus.
Piták (56. Dolíška) - Riedl, Polesný, Rauš (A), Sedláček, Vyrůbalík, Stuchlík - Hložánek, Mach M., Dobiáš - Novák, Luža, Sajdl (C) - Bachánek, Štědrý, Krejčí (A) - Weintritt. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Z prvního gólu se radovali domácí hráči, kteří v polovině první třetiny využili přesilovku a Jiří Pargáč otevřel skóre. Baník ale rychle vyrovnal, jen o 21 vteřin později se o to postaral Jan Štědrý. Uběhlo jen dalších 46 vteřin a Hodonín už vedl, když Kubáně překonal Vojtěch Riedl.

Začátek druhé části vyšel hokejistům SHKM skvěle, protože už po necelých dvou minutách hry svou druhou dnešní trefou zajistil hostům dvoubrankové vedení Jan Štědrý. Když pak ve 32. minutě v oslabení trefil přesně k tyči Vojtěch Dobiáš, vypadalo to s domácími hodně špatně.

Jenže Tatra se během necelých tří minut vrátila do hry. Na 2:4 snížil v čase 32:54 Filip Indrst, na rozdíl jediného gólu korigoval Dominik Suchý a v čase 37:01 parádně proměněným trestným střílením vyrovnal Michal Velecký.

Obrat domácí pak dokonali na začátku poslední třetiny, když se střelou přes obránce prosadil obránce Filip Hlaváč. Baník však vyrovnávací trefa nesložila a v šestačtyřicáté minutě srovnal na 5:5 Matěj Mach, jenž tak zapsal druhý dnešní gól zeleno-černých ve vlastním oslabení.

Šest minut před koncem třetí třetiny Kopřivnice opět strhla vedení na svou stranu, když se v početní výhodě zužitkoval skvělou přihrávku Hrůzka Ondřej Sluštík. Vyrovnání měl o minutu později na hokejce Mach, ale z bekhendu nedokázal zamést puk do prázdné domácí branky. A tak přisel trest na druhé straně.

Hrůzkova střela se odrazila k Dominiku Raškovi, který poslal puk z první do opuštěné části hodonínské branky. Po sedmé obdržené brance se do branky SHKM postavil místo Pitáka Dolíška, který udržel čisté konto, hosté ale přesto ještě jednou inkasovali. V závěrečné hře šesti proti čtyřem uzavřel dnešní zápas osmým gólem Tatry trefou do prázdné branky Jiří Pargáč.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...