SHKM Baník Hodonín
Fantastický Piták se hlavní měrou podepsal pod tříbodový vánoční dárek. Z horkého ledu v Kotlině se vracíme se všemi body!
Fantastický Piták se hlavní měrou podepsal pod tříbodový vánoční dárek. Z horkého ledu v Kotlině se vracíme se všemi body!
A-Tým
20.12.2023

Třiapadesát zákroků Dominika Pitáka a jeden z nejlepších golmanských výkonů sezony položilo základní stavební kámen dnešního vítězství Baníku, v Havlíčkově Brodě slavila úspěch defenzivní taktika a úspěšnost v proměňování šancí. Po první bezbrankové třetině se ve druhé periodě dvakrát prosadili hodonínští hokejisté, které poslal do vedení Matěj Mach a náskok poté zdvojnásobil Vojtěch Dobiáš. Bruslaři našli recept na hodonínského fantoma v brance až v 48. minutě, kdy v přesilovce snižoval Lukáš Bureš. Zeleno-černí ale vyrovnání domácím nepovolili a 41 vteřin před koncem zpečetili zásluhou Matěje Nováka a jeho trefy do prázdné branky své dnešní zasloužené vítězství.

autor:
Jan Hochman
Sdílejte článek
 
24. kolo, středa 20.12.2023
BK Havlíčkův Brod - SHKM Baník Hodonín
HBR
1:3
(0:0, 0:2, 1:1)
HOM
Branky a nahrávky: 49. Bureš (Čermák, Voříšek) - 25. Mach (Weintritt, Novák M.), 31. Dobiáš (Luža, Zorko), 60. Novák M. (Mach, Weintritt). Rozhodčí: Čuňočka - Kučera, Štěrba. Vyloučení: 6:11. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Střely: 54:23. Diváci: 349. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
Maláč (Nedvěd M.) - Čermák, Novák J. (A), Dvořák, Vala, Benák, Vacík - Křehlík, Valášek, Kopic - Havlát, Kuchta (C), Voříšek (A) - Holenda Pártl, Bureš - Zych, Dymák, Pavelec. Trenér: Aleš Kraučuk.
Piták (Dolíška) - Švejda, Talafa, Rauš (A), Bílek, Zorko, Sedláček - Novák, Mach, Dobiáš - Hložánek, Luža, Krejčí - Sajdl (C), Weintritt, Dufek (A) - Laciga, Štědrý, Huňady J. Trenér: Aleš Bachánek.

Komentář k zápasu


Ohlasy trenérů

Aleš Kraučuk (Havlíčkův Brod):
Je to pořád stejná písnička. Myslím si, že jsme lepší než soupeř, dostáváme se do šancí, ale ty šance prostě neproměňujeme. V dnešním zápasu klasicky místo toho, abychom vedli 3:0, tak je to 0:0, protože nejsme schopní dát gól z úniků. Soupeř přijel s defenzivní taktikou a čekal na chybu. My jsme udělali dvě a soupeř obě potrestal. Kluci sice dřeli a snažili, snížili jsme a byly tam i další šance, ale už jsme nevyrovnali a soupeř nás potrestal do prázdné brány. Nezbývá nám nic jiného než pracovat na tréninkách hlavně na tom zakončení. Hokejista se střelcem rodí my máme momentálně Endyho a Macase na marodce. Doufám, že se brzy uzdraví, abychom zase dávali góly vyhrávali jsme. Chtěl bych popřát všem fanouškům hezké Vánoce a ať si užijí svátky.

Aleš Bachánek (Hodonín):
Pochválil bych celý mančaft a Dominika Pitáka, byl to výborný výkon. Přijeli jsme sem v oslabené sestavě, odbránit to, ubojovat. Nechtěli jsme domácí pouštět před bránu, aby nechodili do slotu a nestříleli odtud. To se nám povedlo. Díky tomu jsme Pitymu hodně pomohli. Věděli jsme, že dělají chyby vzadu, počkali jsme si na to zodpovědně. Díky tomu jsme dali góly.

další články
Další důležité podpisy! Vedení Baníku si pláclo se čtyřmi útočníky a dvěma obránci loňského kádru
A-Tým
23.4.2024

Vedení klubu dál pokračuje v jednání s hráči, kteří v minulém ročníku válčili v hodonínských barvách. K dnešnímu dni je ...
Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici
Info
22.4.2024

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.
První jména na soupisku Baníku. Pokračuje kapitán i golmanská jednička, čtveřice hráčů na Slovácku končí
A-Tým
19.4.2024

Soupiska Baníku pro nadcházející druholigový ročník 2024-25 začíná dostávat první kontury. Po prodloužení spolupráce s c...
Trenér Aleš Bachánek povede hokejisty Baníku i v sezoně 2024-25, pokračuje i celý realizační tým
A-Tým
17.4.2024

Aleš Bachánek bude i v nadcházejícím druholigovém ročníku trenérem hokejistů SHKM Baník Hodonín. Zlínský rodák se kormid...